Akvarisztika: hogyan szabályozzuk a pH és ammónia-szintet? - 2. rész

Gondozás

Ha a pH túl magas, vagy alacsony, akkor be kell állítanod a szintet. Csupán néhány hét leforgása alatt az akváriumban a pH-szint 7.0-ról 5.0-ra, vagy még annál is alacsonyabbra csökkenhet. Ezért is olyan fontos hetente leteszteli az akvárium vizének pH-szintjét.... (0 hozzászólások)

Akvarisztika: hogyan szabályozzuk a pH és ammónia-szintet? - 1. rész

Gondozás

Amikor édesvízi halakat tartasz, az egészséges környezet fenntartása érdekében időnként ellenőrizned kell a víz pH- és ammónia szintjét. Ha a pH- és az ammónia szint nincsenek egyensúlyban egymással, akkor el is pusztulhatnak a halaid, vagy jobbik esetben akklimatizációs problémáik lehetnek.... (0 hozzászólások)

A víz hidrogénion tartalma (pH)

Gondozás

A vízmolekulák egy kis része hidrogén (H) és hidroxil (OH) ionokra bomlik. A kémiailag tiszta vízben ezen ionok moláris koncentrációja egyenlő-25 °és az értékük 10~7mol / liter. Így a két koncentráció nagysága 10~14.... (0 hozzászólások)

A vízben oldott oxigén hiánya okozta betegségek

Gondozás

A víz oxigénhiányakor a halaknál fulladás figyelhető meg, amely gyakran a hal pusztulásával végződik. A fulladás tünetei: a halak állandó jelenléte a vízfelszín közelében és a levegő buzgó nyelése szájon keresztül.... (0 hozzászólások)

Melyik a legjobb haleledel az édesvízi trópusi halak számára?

Gondozás

Ha már van egy berendezett édesvízi trópusi akváriumod és a trópusi halaid is benne vannak meg kell tanulnod, hogy hogyan és mivel etesd őket! ... (0 hozzászólások)

Tetraodon lineatus gömbhal

Gondozás

A tetraodon lineatus nílusi vagy zenekari gömbhal néven is ismert, az afrikai édesvízi tavakból, folyókból származik, és nagyon nagyra megnő. ... (0 hozzászólások)

Nélkülözhetetlen akvárium kiegészítők

Gondozás

Ahhoz, hogy halaink és teknőceink egészségesen és kényelmesen élhessenek, tökéletes akváriumot kell biztosítanunk a számukra. ... (0 hozzászólások)

Mérgezés díszhalaknál

Gondozás

A díszhalak mérgezésének okai az akváriumban, különböző tényezői lehetnek. Elég gyakran akváriumok gyártásában a keretekhez olyan fémeket használnak, amelyek korrodálódhatnak.... (0 hozzászólások)

Akvarisztika: a nitrogén körforgása

Gondozás

Nem is olyan könnyű életben tartani a halakat egy akváriumban, mint azt elsőre gondolnánk. Nem kell ahhoz akvarista legyen az ember, hogy tudja, hogyan is működik a nitrogén körforgásának folyamata.... (0 hozzászólások)

Hogyan tisztítsunk meg egy használt akváriumot?

Gondozás

Most találtál egy kiárusításon vagy árverésen egy jó állapotban levő használt akváriumot? Végül is nehéz kihagyni egy jó ajánlatot. A hal akváriumok elég drágák és, amikor találsz egyet, szinte ingyen lehet, hogy nem hagyod ki.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés