Az önműködő akvárium

Gondozás

Működhet akvárium szűrő és levegőztető nélkül? Bármily meglepő, de igen. A háziállat.hu megnézte és felvette videóra, ha kíváncsi vagy, olvass tovább! ... (0 hozzászólások)

Könnyen felismerhető halfaj: ferdén úszó lazac

Édesvízi fajok

A ferdén úszó lazac (Thayeria boehlkei) Dél-Amerikában, Brazília folyóvizeiben őshonos. Túlnyomóan fekete és fehér színezetű hal. Különösen tetszetős, mert testoldalán egy feltűnő fekete csík látható.... (0 hozzászólások)

Akvárium karbantartás: vírus az akváriumban!

Gondozás

Az akváriumban és a kerti tóban élő díszhalakat szerencsére ritkán támadja meg vírusos eredetű betegség, de mivel a vírusok legtöbbször baktériumos fertőzésekkel társulnak és elhullást is okozhatnak, ezért összegyűjtöttük a legfontosabb vírusos megbetegedéseket. ... (0 hozzászólások)

Korallszirtes akvárium világítása

Tengeri fajok

Kezdetben sok akvarista kísérelte meg a különböző zátonytartási módot, később jött a holland típusú korallszirtes akvárium bevezetése nedves / száraz szűrőkkel, ami a szenvedély növekedését eredményezte az USA-ban.... (0 hozzászólások)

Lehet alga nélkül is üzemeltetni egy akváriumot?

Gondozás

Az akváriumi algák szabályozása egy fontos feladat minden akvárium fenntartásában, legyen az édesvízi vagy tengeri. ... (0 hozzászólások)

Rákok a sósvízi akváriumban

Tengeri fajok

Az akváriumi rákok szórakoztató kedvencek lehetnek és kiváló takarítók, akik eltüntetik a meg nem evett ételt az akváriumból. Egyesek csupán az egyedi külsejük miatt tartanak rákokat és amiatt, ahogyan az akvárium többi lakójához viszonyulnak.... (0 hozzászólások)

Diszkoszhal az édesvízi akváriumban

Gondozás

A színes diszkoszhalak nagyon népszerűek az édesvízi akváriumokban, de tudnod kell, hogy rengeteg törődést és speciális gondozást igényelnek. Nem könnyű szaporítani őket, de megfelelő körülmények között sikerülhet. ... (1 hozzászólások)

A halak túletetése

Gondozás

Nem is hinnénk, hogy halaink gyakran azért pusztulnak el, mert túletetjük őket. Fontos, hogy tisztában legyünk vele, kedvencünknek mekkora a táplálékigénye, és ne akarjunk egyszerre túl sok ételt beletuszkolni. Kellő odafigyeléssel megelőzhető a baj. ... (0 hozzászólások)

Hogyan kezeljük a díszhalak mechanikai sérüléseit?

Gondozás

A halak az agresszív egyedekkel vívott harcok során, vagy párzási időszakban, valamint az invazív betegségek okozói, paraziták, élősködők által sérülhetnek. ... (0 hozzászólások)

Mitől zavaros az akvárium vize?

Gondozás

Az oszló tetemek és rothadó növények, a felkevert, erjedő talaj, a telítődött szűrő, vagy az akvárium túlnépesedése következtében a vízben elszaporodnak a infuzóriumok. Sajnos sem vízcserével, sem a szokványos vízszűréssel nem segíthetünk a dolgon. ... (1 hozzászólások)

Bejelentkezés