Tengeri akvárium: belevaló halfajok - top 5

Tengeri fajok

Itt van az első öt helyezett egy online tengeri állatkereskedés eladási statisztikái alapján.... (0 hozzászólások)

Kopoltyúrothadás (Branchiomyces)

Gondozás

A branchyomicosis –az akváriumi és egyéb édesvízi hal akut gombás fertőzése. Kórokozója egy gomba faj, amely hovatartozását még nem ismerik (Ez egzotikus halak branchyomicosis kórokozójára vonatkozik). Az erek és kopoltyú kötőszöveteiben lokalizálódik. ... (0 hozzászólások)

Koi ponty tartása

Édesvízi fajok

Majdnem annyira könnyű koi díszpontyot (nishikigoi) tartani, mint aranyhalat, viszont sokkal látványosabb. Nagyon praktikus lusta és elfoglalt gazdáknak, mert nincsenek túlzott elvárásai.... (1 hozzászólások)

Mekkora akváriumot válasszunk?

Gondozás

Elsőre - bármilyen közhelynek is hangzik - azt válaszolnánk, hogy minél nagyobbat. Sajnos azonban az akvárium nagyságának sok minden gátat szabhat. Ha kíváncsi vagy, mik ezek, olvass tovább! ... (7 hozzászólások)

Az önműködő akvárium

Gondozás

Működhet akvárium szűrő és levegőztető nélkül? Bármily meglepő, de igen. A háziállat.hu megnézte és felvette videóra, ha kíváncsi vagy, olvass tovább! ... (0 hozzászólások)

Könnyen felismerhető halfaj: ferdén úszó lazac

Édesvízi fajok

A ferdén úszó lazac (Thayeria boehlkei) Dél-Amerikában, Brazília folyóvizeiben őshonos. Túlnyomóan fekete és fehér színezetű hal. Különösen tetszetős, mert testoldalán egy feltűnő fekete csík látható.... (0 hozzászólások)

Akvárium karbantartás: vírus az akváriumban!

Gondozás

Az akváriumban és a kerti tóban élő díszhalakat szerencsére ritkán támadja meg vírusos eredetű betegség, de mivel a vírusok legtöbbször baktériumos fertőzésekkel társulnak és elhullást is okozhatnak, ezért összegyűjtöttük a legfontosabb vírusos megbetegedéseket. ... (0 hozzászólások)

Korallszirtes akvárium világítása

Tengeri fajok

Kezdetben sok akvarista kísérelte meg a különböző zátonytartási módot, később jött a holland típusú korallszirtes akvárium bevezetése nedves / száraz szűrőkkel, ami a szenvedély növekedését eredményezte az USA-ban.... (0 hozzászólások)

Lehet alga nélkül is üzemeltetni egy akváriumot?

Gondozás

Az akváriumi algák szabályozása egy fontos feladat minden akvárium fenntartásában, legyen az édesvízi vagy tengeri. ... (0 hozzászólások)

Rákok a sósvízi akváriumban

Tengeri fajok

Az akváriumi rákok szórakoztató kedvencek lehetnek és kiváló takarítók, akik eltüntetik a meg nem evett ételt az akváriumból. Egyesek csupán az egyedi külsejük miatt tartanak rákokat és amiatt, ahogyan az akvárium többi lakójához viszonyulnak.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés