- -

Alternatív állatgyógyászat: homeopátia, akupunktúra, fitoterápia

Homeopátia kedvenceinknek

Napjainkban egyre szélesebb körben hódít mind az ember-, mind az állatgyógyászat területén az alternatív módszerek használata.... (0 hozzászólások)

Félrevezető ösztönök – álvemhesség

Homeopátia kedvenceinknek

A szuka kutyákat (és nőstény macskákat is) sokszor saját ösztöneik vezetik félre. Abban a szilárd hitben ringatják magukat, hogy nemsokára „anyai örömök” elé néznek, végül szüléskor „üresen” maradnak. Az igen gyakran fellépő álvemhességről beszélünk, mellyel sokszor nem tudnak mit kezdeni az állattartók. Mi a teendő ilyen helyzetben?... (0 hozzászólások)

Daganatos betegségek szelíd (nem mérgező) gyógykezelése 

Homeopátia kedvenceinknek

Ez egy összetett, hatékony kezelési módszer, mely akár néhány héten belül is érzékelhető javulást hozhat a daganatos betegeknél. HNTTT (Homeopathic Non-Toxic Tumor Therapy)... (0 hozzászólások)

Mit tegyünk, ha köhög a kutyánk?

Homeopátia kedvenceinknek

Zord, hideg időben egyre gyakrabban fordulhat elő, hogy kutyusaink, főként, ha a szabadban éjszakáznak, vagy ha egy kiadós séta után túlzottan hideg vízzel oltják a szomjukat, másnapra csúnya, rekedt - ugatásszerű köhögést hallatnak.... (0 hozzászólások)

Hogyan kezeljük az élősködők okozta bántalmakat?

Homeopátia kedvenceinknek

A parazitákat, amelyek háziállatainkon is élősködnek, két nagy csoportra oszthatjuk. Ezek a külső és belső élősködők, amelyek nem csak kedvenceinken telepszenek meg és szívják vérüket, testnedveiket, izgatják őket kellemetlen csípéseikkel, hanem az állatok környezetében élő embereket is megtámadják, és nem egyszer állatról emberre terjedő súlyos betegségek (un. zoonózisok) előidézői lehetnek. Lássuk, mit tehetünk ellenük!... (0 hozzászólások)

Az állatok emésztési problémáinak homeopátiás kezelése

Homeopátia kedvenceinknek

Az emésztési problémák szerteágazóak lehetnek, ennek megfelelően eredetűeket is többféle okra vezethetjük vissza. Az esetek legnagyobb részében takarmányozási rendellenességek, de nem egyszer baktériumos vagy vírusos fertőzés is lehet a betegség hátterében.... (1 hozzászólások)

Öregség és elmúlás

Homeopátia kedvenceinknek

Minden élőlénynek itt a Földön törvényszerűen egyszer lejár az ideje. Még ha hirtelen, váratlanul is következik be, akkor is el kell ezt fogadnunk. Szerencsére senki sem ismeri az élőlények elhalálozási időpontját.... (0 hozzászólások)

Kutya mérgezéseinek tünetei és kezelése

Homeopátia kedvenceinknek

Kisebb mérgezések a táplálék vagy ivóvíz közvetítésével naponta jelentkezhetnek, de ezek talajból, pocsolyákból, stb. is eredhetnek. Az egészséges szervezet azonban megfelelő mechanizmussal rendelkezik ahhoz, hogy kisebb méregmennyiségeket károsodás nélkül közömbösítsen ill. kiválasszon.... (0 hozzászólások)

Bőrbetegségek tünetei és kezelése homeopátiás szerekkel

Homeopátia kedvenceinknek

A homeopátia felfogása szerint a bőr az anyagcsere-folyamatokban részt vevő „szerv”, - egyfajta szelepként működik. A jellegzetes kiválasztó szervekkel (máj, vesék, bélrendszer, hörgők) ellentétben a bőr olyan tehermentesítési komplexumot képez, amelyen keresztül a test szükség esetén, pl. bőrkiütések formájában méregteleníthet.... (0 hozzászólások)

Tacskóbénulás nemcsak tacskóknál

Homeopátia kedvenceinknek

Porckorongsérv (discus prolapsus, discopathia): ez a drámai állapot „tacskóbénulás” meghatározással vonult be az irodalomba, de természetesen nem csak tacskóknál fordul elő. A juhászkutyák, a bassetek, a beaglek, a pekingi palotakutyák és a máltai selyempincsik is e betegség gyakori áldozatai közé tartoznak, de más fajtáknál is előfordulhat.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés