Hogyan gyógyítsuk kedvencünk gennyes gyulladásait?

Homeopátia kedvenceinknek

A gennyes folyamatok az esetek jelentős részében valamilyen sérülést követően jelentkeznek. Ha a folyamat nyitottan zajlik, akkor a seb szakszerű kitisztítását követően a korábban már megjelent BALESETEK, SÉRÜLÉSEK,VÉRZÉSEK című fejezetben leírtak szerint járunk el. Fontos megjegyezni, hogy az alábbi szerek és elvek alkalmazhatók a kutyák végbélmirigyeinek gyulladása esetén is!... (0 hozzászólások)

Kánikulában házikedvenceink is fokozott figyelmet érdemelnek!

Homeopátia kedvenceinknek

A kánikula nem csak az emberek szervezetét viseli meg, házi kedvenceink is fokozott figyelmet érdemelnek. Van, ahol a tűző napon, árnyéktól mentes helyen, láncra verve tartanak kutyát. Az így tartott állatok kis időn belül hőgutát kaphatnak, és el is pusztulhatnak.... (0 hozzászólások)

Kutyasebek, sérülések, zúzódások kezelése

Homeopátia kedvenceinknek

Ebcsont beforr- tartja a mondás. Csak az nem mindegy, hogy mennyi idő alatt, mekkora szenvedés árán, és gyógyultan helyreáll-e az eredeti állapot. Kutya baleseti ellátása: vágott sebek, méhcsípések, zúzódások, mancssérülések.... (0 hozzászólások)

A kutya fülbetegségei

Homeopátia kedvenceinknek

A kutyák pontosabban képesek megkülönböztetni a hangokat, mint mi emberek, sőt még olyan hangokat is érzékelnek, melyeket mi már nem. Lássuk hát, milyen fül problémákkal találkozhatunk a kutyák esetében!... (0 hozzászólások)

A végbélmirigy megbetegedései

Homeopátia kedvenceinknek

Kutyája a fenekét a földön húzva szánkázik? Gyakran nyalogatja, harapdálja a faroktő környékét? Rettentő szagot áraszt? A jelenség hátterében a végbélmirigyek (bűzmirigyek) kóros állapota állhat. Ilyenkor a lehető leggyorsabban kérje állatorvos segítségét!... (0 hozzászólások)

Hogyan adagoljuk a homeopátiás szereket?

Homeopátia kedvenceinknek

Az alacsony potenciából naponta 3-4x5 golyócskát, a közepes potenciából naponta 2x5 golyócskát, a magas potenciákból, pedig naponta, kétnaponta (D30, C30), esetleg hetente vagy még ritkábban (D200, C200) 1x5 golyócskát adagolunk. Fertőzések megelőzése céljából naponta 3x5 golyócskát adagoljunk az alacsony potenciájú szerekből. Mit jelentenek ezek az adatok pontosan? Elmagyarázzuk! ... (0 hozzászólások)

Allergia ellen homeopátiás deszenzibilizálás

Homeopátia kedvenceinknek

Az utóbbi években ugrásszerűen megemelkedett az allergiás panaszokkal jelentkezők száma. Mi lehet a probléma hátterében? Miért van az, hogy alig tudunk vele mit kezdeni, legkevésbé a hagyományos akadémikus orvoslás módszereivel, eszközeivel?... (0 hozzászólások)

Kutyák viselkedészavarai – félelem, agresszió

Homeopátia kedvenceinknek

Négylábú pártfogoltjaink manapság sok stressznek vannak kitéve, úgymint nagyvárosi forgalom, zaj, kipufogógázok, a tulajdonos idegessége. Az idő múltával félelem tünetei jelennek meg, melyek feltétlenül kezelést igényelnek. A homeopátia kíméletes módon nyújt megoldásokat kedvenceink lelki problémáira.     ... (0 hozzászólások)

Kutyák légcső kollapszusa

Homeopátia kedvenceinknek

Főleg kistestű kutyáknál fordul elő ez a megbetegedés. Olykor bizonyos pszichés hatásokra, máskor minden látható ok nélkül hirtelen - mintha összeesne - összeszűkül a légcső, így a levegő a természetesnél lényegesen kisebb keresztmetszeten tud csak áramolni a tüdőbe. ... (0 hozzászólások)

Hogyan kezelhető az álvemhes kutya? Homeopátiás segítség

Homeopátia kedvenceinknek

Az álvemhesség főként kutyákon fordul elő akkor, ha az állatnál a szaporodási folyamatok idegi és hormonális szabályozása valamilyen szinten zavart szenved. Ilyenkor az állat kezdetben úgy viselkedik, mintha várandós lenne, készül az ellésre (vackol, fészket készít magának). Lássuk, mit lehet tenni, milyen gyógymódokat alkalmazhatunk a kedvencünk kezelésére!... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés