Szakértőnk: Dr. Kopócsi Andrea homeopata állatorvos

Homeopátia kedvenceinknek

Dr. Kopócsi Andrea vagyok. Az állatok gyógyításában fontos számomra, hogy kíméletes módon segítsem a pácienseket egészségük helyreállításában. (Szelíd gyógymódok az állatorvoslásban, homeopátia.)... (0 hozzászólások)

Hogyan gyógyítsuk kedvenceink vizeletkiválasztó és elvezető rendszerének betegségeit?

Homeopátia kedvenceinknek

Háziállatainkban a vesének, a húgyhólyagnak és a hozzájuk kapcsolódó vezetékeknek elsősorban gyulladásos és elzáródásos megbetegedéseivel találkozunk, de nem ritkán a záróizmok renyhesége miatt kialakuló állandó vizeletcsöpögés okozza az állattulajdonosok, gazdák legnagyobb problémáját. A vizeletkiválasztó rendszer megbetegedése esetén leggyakrabban az alábbiakban ismertetett szereket adagolhatjuk.... (0 hozzászólások)

Hogyan kezeljük a fogínygyulladást?

Homeopátia kedvenceinknek

A száj nyálkahártyája sok esetben sérülhet, aminek a hátterében lehet egyszerű mechanikai ok is, azonban az esetek többségében általában ennél sokkal súlyosabb, a szervezet egészét érintő anyagforgalmi zavarokkal (pl.vese eredetű húgyvérűség) találkozunk.... (0 hozzászólások)

Mit tegyünk a kedvencünk elhízása ellen?

Homeopátia kedvenceinknek

Az elhízás az esetek nagyobbik részében nem valamilyen betegség, hanem a gazdi „jószívűségének” és az állat megnövekedett étvágyának a következménye. Ez egy idő után jelentős súlyfelesleggel járhat, ami azonban már számos betegség feltételét teremtheti meg. Mi a teendő, amikor ezt észleljük?... (0 hozzászólások)

Mitől félnek az állatok? Hogyan kezelhetjük félelmeiket?

Homeopátia kedvenceinknek

Az állatok is félnek, ugyanúgy, ahogy mi emberek. Kedvenceinket többféle félelem is gyötörheti, bármennyire is igyekszünk megvédeni a külső ingerektől. Lássuk, milyen félelmeik lehetnek, és hogyan kezelhetjük őket!... (0 hozzászólások)

Hogyan kezeljük az agresszív állatot? - Az agresszivitás formái

Homeopátia kedvenceinknek

Társállatainknál alapvetően kétféle agresszivitást különböztethetünk meg: az ösztönös, természetes agresszivitást, és a szervezetet ért erős ingerek által kiváltott agresszivitást. Lássuk, mit is jelentenek ezek pontosan, mi váltja ki, és hogyan kezelhetjük eredményesen kedvencünk viselkedési problémáit!... (1 hozzászólások)

Állati féltékenység! - Hogyan kezeljük?

Homeopátia kedvenceinknek

Az állatok féltékenységének oka néha a gazda új barátnője vagy barátja, aki esetleg nem szereti a kutyákat, cicákat, vagy nagyon szereti a gazdit, amit az állatok jelenlétében rendszeresen ki is mutat. Az újonnan érkezett kisbaba is lehet a viselkedésváltozás oka, aki miatt kevesebb idő jut eddigi egyetlen kedvencünkre. Esetleg egy másik kutya, vagy macska, amelyik hirtelen került a családba, ezáltal a régi kedvenc mellőzve érzi magát…... (1 hozzászólások)

Mit tegyünk, ha hányástól szenved a kedvencünk?

Homeopátia kedvenceinknek

A hányásról röviden megemlékeztem már korábban, amikor az emésztőszervi problémák homeopátiás kezelésének lehetőségeiről írtam. Mivel azonban társállataink körében egy viszonylag gyakran előforduló, sokszor ijesztő folyamatról van szó, érdemes a további okokat és a kezelési lehetőségeket részletesebben is megismerni.... (0 hozzászólások)

Hogyan gyógyítsuk kedvencünk kötőhártya gyulladását?

Homeopátia kedvenceinknek

A kötőhártya-gyulladást huzat, idegen test (pl. toklász), esetleg egy befelé nőtt szempilla, többféle baktérium- vagy vírusfertőzés is okozhatja. Ilyenkor a lehető leggyorsabban általános és helyi kezelést is kell alkalmazni, ezért mielőbb forduljanak állatorvoshoz, de addig is nézzék meg, van-e valamilyen idegen test a szemben, vagy arra utaló jel, hogy valami belement az állat szemébe.... (0 hozzászólások)

Mit tegyünk, ha rossz a kutyánk emésztése?

Homeopátia kedvenceinknek

Milyen szerek segítenek a kutyának, ha emésztési problémától szenved, puffadás, felfúvódás jelentkezésekor? Homeopátiás gyógymódot mutatunk.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés