A kőröshegyi teknősfarmon helyezték el a Zalában talált aligátorteknőst

Olvasnivaló

A zöldhatóság lefoglalta, majd a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság (BFNPI) közreműködésével a kőröshegyi teknősfarmon helyezték el azt a kifejlett aligátorteknőst, amelyet szerdán a Zala megyei Pethőhenye egyik utcáján találtak. ... (0 hozzászólások)

Házikedvencek az irodában: az állatbarát munkahelyek előnyei

Olvasnivaló

Az irodák megnyitása a négylábú kedvencek előtt világszerte egyre népszerűbb, és a kutatások szerint állatbarát munkahelyen dolgozni kevesebb stresszel jár.... (0 hozzászólások)

Múzeumok Éjszakája - Állati jó programok

Olvasnivaló

Holnap, azaz június 22-én kerül megrendezésre a Múzeumok Éjszakája. Összegyűjtöttünk néhány rendezvényt állatbarátok számára!... (0 hozzászólások)

Kővel sújtottak halálra egy görög teknőst a fővárosi állatkertben

Olvasnivaló

Szerda délután egy ismeretlen elkövető kockakővel ütötte agyon a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik görög teknősét. Az állat halálos sérüléseket szenvedett, sajnos nem lehetett őt megmenteni. A térfigyelő kamera mindent rögzített, így az állatkert munkatársai a feljelentést megtették.... (0 hozzászólások)

A klímaváltozás is felelős a kontyos lundák tömeges pusztulásáért

Olvasnivaló

Az éghajlatváltozás is szerepet játszott több ezer kontyos lunda pusztulásában Alaszka partjainál - állapították meg a kutatók, akik szerint a tengeri madarak éhen haltak, amikor a táplálékukat jelentő halak északra úsztak a melegedő óceánvíz elől. ... (0 hozzászólások)

Az ember génjeitől is függ, hogy kutyatulajdonos lesz-e

Olvasnivaló

Az ember genetikai összetétele jelentős mértékben befolyásolja, hogy az illető kutyatulajdonossá válik-e vagy sem - derült ki svéd és brit kutatók tanulmányából.... (0 hozzászólások)

Gyereknapi programok a negyvenéves Budakeszi Vadasparkban

Olvasnivaló

Különleges gyermeknapi programokkal várja hétvégén a látogatókat a Budakeszi Vadaspark, amely május végén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját.... (0 hozzászólások)

Állatos program a Velencei-tó mentén: vadaspark látogató

Olvasnivaló

2019 májusában átadták a kibővített pákozd-sukorói vadasparkot, ezzel egy újabb szabadidős programmal gazdagodott a Velencei-tó térsége.... (0 hozzászólások)

Több száz háziállatot ismerhetnek meg a gyerekek az Állattenyésztési napokon

Olvasnivaló

Ugrálóvár helyett szalmavár, hordólovaglás és tehénfejés, kiscsirkék, kiskutyák és kisbárányok – így fest az ország gyerekbarát mezőgazdasági rendezvénye. Ha szereted a háziállatokat, ott a helyed  2019 május második hétvégéjén Hódmezővásárhelyen.... (0 hozzászólások)

A húsvéti nyuszi története

Olvasnivaló

A húsvéti nyuszi története a XII. századi Németországba nyúlik vissza, a keresztény ünnepet ekkor kapcsolták össze ezzel a kedves kisemlőssel.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés