Szavazz 2017 madaráról: bagoly, veréb vagy tengelic?

Olvasnivaló

Erdei fülesbagoly, házi veréb vagy tengelic? 2016. július 27-ig szavazhatunk az év madaráról!... (0 hozzászólások)

Úton a jövő állatorvoslásába: ilyen egy profi rendelő

Olvasnivaló

Az elmúlt évtizedben hatalmas változások történtek a magyar állatgyógyászat színvonalában. Azok az állatorvosi rendelők lesznek előnyben, ahol több állatorvos dolgozik csapatban, s így megoszlanak a specializációs feladatok.... (0 hozzászólások)

Hazánk hírességei kutyás futással hívták fel a figyelmet a szívférgességre

Olvasnivaló

Sarka Kata, Szabó Zsófi, Katus Attila, Nyári Dia, Nagy Alexa és Tornóczky Anita saját egészségük mellett négylábú barátjuk jóllétére is ügyelnek. A felelős gazdik közös futást szerveztek egymással és kutyusaikkal a Városmajorban, hogy így figyelmeztessenek minden ebtartót a szívférgességre.... (0 hozzászólások)

Uszkár Guinness: labdán egyensúlyozásból profi

Olvasnivaló

Sailor az uszkár nem mindennapi kutya, labdán egyensúlyoz, bevásárolni jár. 10 méteres egyensúlyozásból most ő a leggyorsabb.... (0 hozzászólások)

Beethoven vagy Beyoncé? - A pulik egyértelműen az utóbbira szavaznak

Olvasnivaló

A Sony és Dr. Anna Wilkinson állati viselkedést vizsgáló szakértő egy kutatás során kutyák, macskák és nyuszik zenei ízlését vizsgálta. A kísérletből kiderült: a háziállatok döntő többsége a klasszikus zene helyett a top slágereket kedveli…... (0 hozzászólások)

Május 23. a teknősök világnapja: ők a legkülönlegesebbek

Olvasnivaló

Május 23. a teknősök világnapja. Összegyűjtöttük a Best of teknősöket: legkisebb, legnagyobb, legöregebb, legfiatalabb, na és persze a Tini Nindzsák!... (0 hozzászólások)

Kiútkeresés - értekezés az állatvédelem zsákutcáiról

Olvasnivaló

A kutyák évszázadok óta fontos és értékes szereplői az emberi társadalomnak. Mégis, számos országban jólétük még mindig egy megoldásra váró, jelentős feladat.... (0 hozzászólások)

A kutyák gyógyító ereje

Olvasnivaló

Az utóbbi 10 évben forradalom zajlott le a kutyák intelligenciájának kutatásában, gondolkodásukról és viselkedésükről többet tudtunk meg, mint az ezt megelőző 100 évben.... (0 hozzászólások)

Az adventi naptár hagyománya

Olvasnivaló

Az adventi naptár hagyománya több mint 100 éves múltra tekint vissza, és napjainkban is hatalmas népszerűségnek örvend. A legelső ilyen kalendáriumot egy német édesanya készítette saját kisfia számára, aki felnőtt korában az ötlet alapján sorozatgyártásba kezdett.... (0 hozzászólások)

Megjelent a Madárbarátok könyve

Olvasnivaló

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Madárbarát kert programjához kapcsolódó, 15 fejezetet és 83  alfejezetet, 428 színes fotót és 80 madárhatározó grafikát is tartalmazó egyedülálló könyv célja, hogy az érdeklődők számára gyakorlati segítséget nyújtson a mindennapi madárvédelmi, valamint a madár témát is kiaknázó környezeti nevelési és turizmusfejlesztési munkában.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés