Tacskóbénulás nemcsak tacskóknál

Homeopátia kedvenceinknek

Porckorongsérv (discus prolapsus, discopathia): ez a drámai állapot „tacskóbénulás” meghatározással vonult be az irodalomba, de természetesen nem csak tacskóknál fordul elő. A juhászkutyák, a bassetek, a beaglek, a pekingi palotakutyák és a máltai selyempincsik is e betegség gyakori áldozatai közé tartoznak, de más fajtáknál is előfordulhat.... (0 hozzászólások)

Kánikulában házikedvenceink is fokozott figyelmet érdemelnek!

Homeopátia kedvenceinknek

A kánikula nem csak az emberek szervezetét viseli meg, házi kedvenceink is fokozott figyelmet érdemelnek. Van, ahol a tűző napon, árnyéktól mentes helyen, láncra verve tartanak kutyát. Az így tartott állatok kis időn belül hőgutát kaphatnak, és el is pusztulhatnak.... (0 hozzászólások)

Kutyasebek, sérülések, zúzódások kezelése

Homeopátia kedvenceinknek

Ebcsont beforr- tartja a mondás. Csak az nem mindegy, hogy mennyi idő alatt, mekkora szenvedés árán, és gyógyultan helyreáll-e az eredeti állapot. Kutya baleseti ellátása: vágott sebek, méhcsípések, zúzódások, mancssérülések.... (0 hozzászólások)

"A szándék mérettetik meg, nem az adomány"

Étel, ital

Sokunknak elszorul a szíve, ha a menhelyes állatokra gondolunk, és szeretnénk valahogy segíteni. Ezt sokféleképpen megtehetjük, de ma már akár úgy is, hogy egyszerűen a megfelelő helyen vesszük meg kedvencünk eledelét.... (0 hozzászólások)

A kutya fülbetegségei

Homeopátia kedvenceinknek

A kutyák pontosabban képesek megkülönböztetni a hangokat, mint mi emberek, sőt még olyan hangokat is érzékelnek, melyeket mi már nem. Lássuk hát, milyen fül problémákkal találkozhatunk a kutyák esetében!... (0 hozzászólások)

A végbélmirigy megbetegedései

Homeopátia kedvenceinknek

Kutyája a fenekét a földön húzva szánkázik? Gyakran nyalogatja, harapdálja a faroktő környékét? Rettentő szagot áraszt? A jelenség hátterében a végbélmirigyek (bűzmirigyek) kóros állapota állhat. Ilyenkor a lehető leggyorsabban kérje állatorvos segítségét!... (0 hozzászólások)

Allergia ellen homeopátiás deszenzibilizálás

Homeopátia kedvenceinknek

Az utóbbi években ugrásszerűen megemelkedett az allergiás panaszokkal jelentkezők száma. Mi lehet a probléma hátterében? Miért van az, hogy alig tudunk vele mit kezdeni, legkevésbé a hagyományos akadémikus orvoslás módszereivel, eszközeivel?... (0 hozzászólások)

Röfi regénye a könyvesboltokban!

Olvasnivaló

Bevallom, alig vártam, hogy elkészüljön Röfi regénye. Bár abban a szerencsés helyzetben voltam - vagyok -, hogy Röfi vaddisznó mindennapjairól első kézből értesülhettem gazdájától, Kiss József kollégámtól.... (0 hozzászólások)

Állattemető és -hamvasztás régi szokás

Olvasnivaló

A kisállattemetők nem újszerűek, és nem is számítanak  egy múló szeszélynek. Az ókori Egyiptom fáraóinak már akkor volt macskatemetője Luxorban, amikor az Ószövetséget megírták. A kínai császárok is fenntartottak egy  kutyatemetőt Pekingben, melynek sírkövei márványból, lazúrkőből, elefántcsontból, ezüstből és aranyból készültek.... (2 hozzászólások)

Kutyák légcső kollapszusa

Homeopátia kedvenceinknek

Főleg kistestű kutyáknál fordul elő ez a megbetegedés. Olykor bizonyos pszichés hatásokra, máskor minden látható ok nélkül hirtelen - mintha összeesne - összeszűkül a légcső, így a levegő a természetesnél lényegesen kisebb keresztmetszeten tud csak áramolni a tüdőbe. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés