Kővel sújtottak halálra egy görög teknőst a fővárosi állatkertben

Olvasnivaló

Szerda délután egy ismeretlen elkövető kockakővel ütötte agyon a Fővárosi Állat- és Növénykert egyik görög teknősét. Az állat halálos sérüléseket szenvedett, sajnos nem lehetett őt megmenteni. A térfigyelő kamera mindent rögzített, így az állatkert munkatársai a feljelentést megtették.... (0 hozzászólások)

A klímaváltozás is felelős a kontyos lundák tömeges pusztulásáért

Olvasnivaló

Az éghajlatváltozás is szerepet játszott több ezer kontyos lunda pusztulásában Alaszka partjainál - állapították meg a kutatók, akik szerint a tengeri madarak éhen haltak, amikor a táplálékukat jelentő halak északra úsztak a melegedő óceánvíz elől. ... (0 hozzászólások)

Az ember génjeitől is függ, hogy kutyatulajdonos lesz-e

Olvasnivaló

Az ember genetikai összetétele jelentős mértékben befolyásolja, hogy az illető kutyatulajdonossá válik-e vagy sem - derült ki svéd és brit kutatók tanulmányából.... (0 hozzászólások)

Gyereknapi programok a negyvenéves Budakeszi Vadasparkban

Olvasnivaló

Különleges gyermeknapi programokkal várja hétvégén a látogatókat a Budakeszi Vadaspark, amely május végén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját.... (0 hozzászólások)

Állatos program a Velencei-tó mentén: vadaspark látogató

Olvasnivaló

2019 májusában átadták a kibővített pákozd-sukorói vadasparkot, ezzel egy újabb szabadidős programmal gazdagodott a Velencei-tó térsége.... (0 hozzászólások)

Még több benzinkúton elérhetők a kutya chipleolvasók

Technika

A debreceni átadón ott volt a MOL támogatottja, a kétszeres világbajnok teniszező, Babos Tímea is, aki négylábú kedvencével érkezett.... (0 hozzászólások)

Több száz háziállatot ismerhetnek meg a gyerekek az Állattenyésztési napokon

Olvasnivaló

Ugrálóvár helyett szalmavár, hordólovaglás és tehénfejés, kiscsirkék, kiskutyák és kisbárányok – így fest az ország gyerekbarát mezőgazdasági rendezvénye. Ha szereted a háziállatokat, ott a helyed  2019 május második hétvégéjén Hódmezővásárhelyen.... (0 hozzászólások)

Babesiosis: tények és tévhitek

Gyógyszer

Hazánkban a vérszívó élősködők által terjesztett kórokozók közül a kutyákra a babesiosis az egyik leggyakoribb veszélyforrás. ... (9 hozzászólások)

A húsvéti nyuszi története

Olvasnivaló

A húsvéti nyuszi története a XII. századi Németországba nyúlik vissza, a keresztény ünnepet ekkor kapcsolták össze ezzel a kedves kisemlőssel.... (0 hozzászólások)

Kisállattartó háztartások álom gépe ez a vezeték nélküli porszívó

Technika

Ahol kisgyerekek és háziállatok élnek egy háztartásban, megérdemelnének egy olyan eszközt, ami egyszerre porszívóz, felmos és eltünteti az állatszőrt is. Mindezt könnyen és gyorsan. Vezeték nélküli porszívót teszteltünk!... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés