JÓL SIKERÜLT A VIZSLATÚRA!
Napsütés, 15 Celsius-fok, madárcsicsergés - a télnek nyoma se, pedig még csak január közepe. A Kamaraerdő parkolója a túra meghirdetett kezdése előtt fél órával teltházas.

Napsütés, 15 Celsius-fok, madárcsicsergés - a télnek nyoma se, pedig még csak január közepe. A Kamaraerdő parkolója a túra meghirdetett kezdése előtt fél órával teltházas. A hatalmas - eredetileg zöld - rét percek alatt ezerszínű barna hullámzás. 85 kutya s a hozzá tartozó közel 140 gazdi és állatbarát. Ennyi vizslát együtt bizonyára nem sokan láttak korábban: az első Vizslatúra-találkozó afféle helyi Guinness-rekord.

vizslatura


A túra alapítói
- Tollár Mónika, Szabó Trixi és Deák Erika, maguk is vizslatulajdonosok - közös kirándulásra hívtak minden budapesti és főváros-környéki vizslát a gazdájával együtt. Nem titkolt céljuk, hogy a közös séták során ne csak négylábú kedvenceinket fárasszák le alaposan, de a gazdik is új embereket, barátokat ismerhessenek meg. Szeretnék továbbá, ha minél több és eltérő életkorú vizsla találkozhatna rendszeresen egymással.

JÓL SIKERÜLT A VIZSLATÚRA!
Olyan csapatot terveztek létrehozni, amelynek alapja a kutyák szeretete, célja pedig a vizslák boldogsága. Reményeik szerint pár hónap alatt összetartó vizslás közösség alakul majd belőlük, ahol azt is tudni fogják, kik azok a gazdik, akik délutánonként szívesen sétáltatnának együtt kutyát. A nagy napon a rendezvény szervezői szeretettel vártak mindenkit, akinek törzskönyvezett vagy törzskönyv nélküli, vásárolt vagy talált, saját vagy kölcsön, kertbenlakó vagy ágybanalvó, fajtatiszta vagy keverék, szuperokos vagy félénk, nádszálvékony vagy kövérke, fiatal vagy idős vizslája van és szívesen sétált többedmagával a Kamaraerdőben.

Minden kutyát egyforma szeretettel fogadtak - senkinek sem kellett szégyenkeznie, magyarázkodnia vagy rosszul éreznie magát. Volt olyan négylábú, aki négy felnőtt (családtag) kíséretében érkezett a Kamaraerdőbe...! A kirándulásra lehetett vinni enni- és innivalót, jutalomfalatokat, fényképezőgépet, labdát, frizbit - szóval mindent, amitől emlékezetesebbé válhatott a délután.
JÓL SIKERÜLT A VIZSLATÚRA!


A civil alapötletből indult kezdeményezés hatalmas érdeklődést keltett a vizslatulajdonosok körében: a kizárólag az Interneten meghirdetett programra 3 hét alatt több mint nyolcvanan (!) jelentkeztek és közel húszan jelentek meg előzetes bejelentkezés nélkül. A regisztráció során minden résztvevő névtáblát és névre szóló emléklapot, valamint a helyszínen főzött teát kapott. A három legfiatalabb, a három legidősebb és a három legmesszebbről érkezett vizslát és gazdáját egy-egy ajándékcsomaggal is meglepték.

Az összeverbuválódott csapat közönség-kedvencei természetesen a 3 hónapos rövidszőrű és drótszőrű kiskutyák voltak, akiket kézről-kézre adtak, simogattak, kényeztettek. Külön öröm volt, hogy két vakvezető vizsla is a rendezvény vendége lehetett.

Az első találkozó képeiről, valamint a gazdikról és vizsláikról készített portréfotókról Ormándi Péter hivatásos fotóművész gondoskodott. A közel 300 fényképen csupa gyönyörű vizsla és boldog, mosolygó gazdi látható!

Az erdei úton a séta közben nemcsak a négylábúak, de a kétlábúak is barátkoztak egymással: a túra eleje és vége szinte összeért. Számtalan kutyás kérdés merült fel a résztvevők között - de senki számára nem volt kérdés, miért jó vizslát tartani...!

JÓL SIKERÜLT A VIZSLATÚRA!
A kirándulást követő napokban beérkezett visszajelzések, köszönőlevelek egyértelműen igazolják, mekkora öröm volt a résztvevőknek a sok vizsla között lenni s látni önfeledten játszani, szaladgálni a saját kutyáját. S noha mindegyik állat póráz nélkül, szabadon rohangált, egy verekedést sem lehetett látni! Sőt! Elveszni sem sikerült senkinek...!

A hagyományteremtő kezdeményezés honlapján, a www.vizslatura.hu oldalon a rendszeres időközönként megszervezett séták mellett a VizslaDrukk (hétvégi agility- és flyball-programok) és a VizslaWeekend (hétvégi kutyás kiruccanások) programsorozatokról lehet olvasni a közeljövőben.

A következő túra tervezése és szervezése már folyamatban van!

A Vizslatúra hivatalos e-mail címe, ahová ötleteket és hozzászólásokat írni, a későbbi túrákra jelentkezni, illetve kirándulási helyszíneket lehet javasolni: vizslatura@freemail.hu

értékelés