5
Meglepetés göriknek
A görények vérbeli optimisták: mindenben meglátják a játékot. Van azonban néhány ötletünk, amellyel még az ő fantáziájukat is túlszárnyalhatjuk! 


A vadászgörény-gazdik tapasztalhatták, hogy kedvencük bármilyen eszközt játéknak képes tekinteni. Ha nem szeretnénk, hogy saját használati tárgyaink lássák ennek kárát, akkor készítsünk kifejezetten a görinek szóló  meglepetést: egyszerű és egyedi ajándékot. Lássuk az ötleteket!Csörgős párnajáték


Tömjünk tele egy pamut párnahuzatot újságpapírral - minél inkább zörög, görcsünk annál inkább pörög és élvezi a benne való hancúrozást!


Csőváras játék


Mossunk ki egy hosszabb műanyag csövet (olyat válasszunk, amelybe könnyen belefér kedvencünk: átmérője legalább akkora legyen, mint  görink feje, így biztos nem fog beleszorulni). Vágjunk az oldalába lyukakat, majd, engedjük szabadjára szőrpamacsunkat. Nem kell sokat várakoznunk, hamarosan beveszi a "várat". Akár alagútrendszert is építhetünk a csövekből, hiszen több cső mégis csak izgalmasabb, mint egy.

 

gorimeglepetes

Labdagörgetős játékok


  • Szerezzünk be egy nagyobb műanyag labdát, melybe vágjunk pár nyílást, amin a göri bebújhat a belsejébe. Hagyjuk, hadd guruljon körbe-körbe  benne a szobában! A kialakításnál legyünk óvatosak: úgy vágjuk a bemeneti nyílásokat, hogy bármikor - amikor elfárad, vagy megunja - ki tudjon jönni a labdából.
  • Építsünk egy várat szobavadászunknak. Ehhez nem kell más, mint néhány üres doboz. A boxokat ragasszuk össze, pakoljuk egymásra - dőlésmentesen - és tegyük könnyen átjárhatóvá, így görényünk minden egyes szobát kedvére használhat.

 

goridobozban

 

  • Hasznosítsuk cicánk régi körömélesítő helyét (ha nekünk nincs, kérjük el a szomszédtól, de egyébként megteszi egy régi szék is), kössünk rá egy labdát, és már kész is! Dőljünk hátra és nézzük, amint görink levadássza a himbálódzó lasztit.

  • A görik nagy kedvencei a dobozba gyűjtött pingpong labdák. Fogjunk 3-4 labdát és tegyük egy kisebb kartondobozba, vágjunk akkora lyukakat rá, hogy éppen beférjen a kis "kezecskéje". Amint rájön, hogy hogyan kell velük focizni, nagy csatákat kezd játszani.

 

 

Figyelem: bármilyen játékot is készítünk kedvencünknek, az legyen biztonságos! Ne hagyjuk felügyelet nélkül játszani, fél szemünkkel mindig kövessük ténykedését! A játékokat és kiegészítőket pedig akkorára gyártsuk, hogy azokat ne tudja lenyelni. Végül, de nem utolsó sorban : mindig tartsuk tisztán ajándékait!

értékelés