A brüsszeli és belga griffon, brabancon

A brüsszeli és belga griffon, brabancon
A brüsszeli és belga griffon, valamint a brabancon Belgiumból származik. Mind a három kutyafajta igen kellemes társasági kutya. Súlyuk 3,5 - 6 kg. Intelligens, büszke, éber, gazdájukhoz ragaszkodó fajták. 

Brüsszeli griffon, belga griffon, petit brabancon

FCI IX. fajtacsoport (Társasági kutyák)

Brüsszeli griffon, belga griffon, petit brabancon. Mind a három fajta Belgiumból származik. Súlyuk 3,5 - 6 kg. Igen kellemes társasági kutyák. Intelligens, büszke, éber, gazdájához ragaszkodó kutyafajták.  A fej a legfeltűnőbb és legjellemzőbb része, ami meglehetősen nagy, már szinte ember arckifejezésű. A fang, az arcorri rész nagyon rövid, az orr és a homlok egy magasságban találhatók. A két griffon drótszőrű, csak a színük különbözteti meg őket, a petit brabancon rövidszőrű. A brüsszeli (balra) és a belga griffonnak (középen) durva szőrzete van aljszőrrel, amit trimmelni kell, a petit brabancon (jobbra) rövidszőrű.

 

belga-griffon-kutyak


Eleven, de ugyanakkor engedelmes kutyák

Brüsszeli griffon vörös, vöröses, a belga griffon fekete, fekete vörös jegyekkel, a petit brabanconnál ugyanazon színek megengedettek, mint a griffonoknál, fekete maszkkal rendelkezik. Nálunk sajnos még ez a különleges fajta eléggé ismeretlen.

Eleven, de ugyanakkor engedelmes kutyák. Kiváló az alkalmazkodó képességük lakásban is tarthatók, de csak, ha napi rendszerességel sétáltatjuk őket. Nagyon játékosak, szeretnek labdázni. Sőt kifejezetten sportosak.

  • Angol elnevezés: Belgian Griffon; Brussels Griffon; Petit Brabançon
  • Német elnevezés: Belgischer Griffon; Brüsseler Griffon; Petit Brabançon
  • Francia elnevezés: Griffon belge; Griffon bruxellois; Petit Brabançon
  • Spanyol elnevezés: Grifón belga; Grifón de Bruselas; Petit Brabançon

FCI standard leírás: http://www.fci.be/uploaded_files/080%2081%2082GB_en.doc

Griffon kutyust szeretnél? Itt vannak a legfrissebb eladó griffon kutya hirdetések!

értékelés