Érdekességek a mopszról

Kutyafajták

Az egyik legrégebbi kutyafajta, K. e. 400-ban már tenyésztették. A hatóságok megegyeztek abban, hogy kínai eredetű, felismerve néhány alapvető hasonlóságot a pekingi palotakutyával. ... (0 hozzászólások)

Érdekességek a francia bulldogról

Kutyafajták

Több, mint valószínű, hogy egyik őse, egyáltalán nem meglepő módon, az angol bulldog. Két sajátossága a denevér fülei és a félig lapos, félig domború feje. ... (0 hozzászólások)

A francia bulldog története

Kutyafajták

A francia bulldog eredetét tekintve, különböző vélemények keltek szárnyra, de az egyik őse biztosan az angol bulldog lehetett – talán az egyik kisebb fajta, ami az 1860-az években igen elterjedt Angliában. ... (0 hozzászólások)

Tévhitek a csivaváról

Kutyafajták

A csivava a legkisebb termetű kutyafajta, nyomban utána a yorkie kutya következik. Megnyerő, bájos, szeretetteljes természetének és természetes finnyásságának köszönhetően népszerű társa lehet az embernek; legfőképpen a városi környezetben örvend nagy népszerűségnek. ... (0 hozzászólások)

A boxer profilja

Kutyafajták

A bokszereket Németországban, közép termetű védőkutyáknak fejlesztették ki. Ez a kutyafajta a mastiff, amelyet vadászatra, állatok őrzésére és védelmezésre használtak, és a buldog kereszteződéséből jött létre. Az eredmény egy puha szőrű, fürge kutya lett, amely a 63 cm magasságot is eléri. ... (0 hozzászólások)

Kutyafajták: a cocker spániel

Kutyafajták

A spániel egy sokoldalú kiskutya, mely nagyon népszerű házikedvenc, de mivel nagyon jó a munkaerkölcse, kutyakiállításokon is megállja a helyét, remek vadásztárs és terápiás kutyaként is használják. ... (0 hozzászólások)

Kutyafajták: az alaszkai klee kai

Kutyafajták

Ez a miniatűr alaszkai husky jó társ, de sok gondozást igényel. Ha te is ilyet szeretnél, olvasd el az alábbi cikket, hogy megtudj néhány érdekes dolgot a fajtáról. ... (0 hozzászólások)

Milyen az angol springer spániel? - II rész

Kutyafajták

Az angol springer spániel, minden ízében sportos kutya, a különálló spániel jellegével ötvözi a szépséget és a hasznosságot. ... (0 hozzászólások)

Milyen az angol springer spániel? - I rész

Kutyafajták

A springer spániel vidám és gyengéd, nagyon szereti a gazdit és családját, szeret szorosan a közelében lenni. Kitűnő házikedvenc, de szüksége van napi testmozgásra, szüksége van bundája rendszeres kefélésére és nyírására, hogy tiszta és gubancmentes legyen. ... (0 hozzászólások)

Az alpesi tacskókopó

Kutyafajták

Az alpesi tacskókopó egy okos kutyafajta, ugyanakkor kedves, szociális és bátor is. Eredetileg munkakutyaként használták a hegyekben lakó vadászok, ezért ez a kutyafajta erős munkakészséggel rendelkezik és extrém időjárási viszonyokat is elvisel. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés