Lelkisegély állatoknak

Viselkedés

A rossz körülmények közül megmentett állatok sokszor félősek, bizalmatlanok, és csak hosszú, türelmes munkával tudjuk őket visszailleszteni a normális életbe.... (6 hozzászólások)

Hogyan szocializáljuk a kutyakölyköt?

Viselkedés

Sokan gondolják úgy, hogy a kutyakölykök - akár a fű - nőnek maguktól. Ahhoz azonban, hogy a fajta alaptulajdonságait kiemeljük vagy a nemkívánatosabbakat kordában tartsuk, valamint hogy az ember-kutya barátság kialakulását segítsük, érdemes már az alomban elkezdeni a kölykök szocializációját.... (0 hozzászólások)

Miért ugat meg mindenkit a kutya?

Viselkedés

Leginkább a kisebb termetű kutyáknál fordul elő, hogy az utcán szinte minden járókelőt megugatnak. De miért érez késztetést a kutyánk, hogy ok nélkül támadjon? Lehull a lepel.... (1 hozzászólások)

Jelek, mielőtt a kutya harapna

Viselkedés

Emberre támadott az eb. Évente több kutyatámadásról számolnak be a hírek. Hogy mit tegyünk ilyenkor arról számos okfejtés készült. Nézzünk kicsit a lélektani hátteret is.... (0 hozzászólások)

A kutyám kergeti az autókat, macskákat, bicikliseket...

Viselkedés

A különféle eszközök, vagy élőlények kergetése nagyjából két okra vezethető vissza. Egyrészt a mozgó dolgok kergetése, a kutyákban ösztönös, amely a zsákmány elkapását és megszerzését segítette abban az időben, amikor a kutyák még vadásztak.... (1 hozzászólások)

Miért "ragadnak össze" párzás után a kutyák?

Viselkedés

A kutyák párzásának érdekessége, hogy a párzás során a szuka és a kan hosszú időre "összeragad", azaz nem tudnak szétválni (s a szétválást nem is szabad erőltetni).... (0 hozzászólások)

Honnan tudja a kutya, mit akar a gazdi?

Viselkedés

A kutyák amellett, hogy gyakran megtanulják bizonyos szavak jelentését, felismerik gazdáik kommunikációs szándékát is - mutatták ki új, műszeres vizsgálattal a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézetének és az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem (ELTE) Etológia Tanszékének kutatói, akiknek tanulmánya csütörtökön jelent meg a Current Biology című szakfolyóiratban.... (1 hozzászólások)

Félős kutya, rettegő macska - pánikbeteg állatok

Viselkedés

Az állatok is lehetnek szorongók, feszültek, érzékenyek az erős zajokra. Ugyanúgy megijednek a hirtelen mozdulatoktól, a változásoktól. Hogy miért? Mert a menekülési ösztönük nagyon erős, és felkészültek olyan eshetőségekre, amikor pillanatok alatt el kell iszkolniuk. És ezt olyan jól csinálják, hogy képesek eltűnni, mint a kámfor...... (1 hozzászólások)

Hogyan legyek falkavezér? - 1. rész

Viselkedés

Arról lesz szó, hogy mi az, amit a kutyánknál mindig be kell tartatni, hogy megértse, mi vagyunk a falkavezérek, és ő az utolsó a rangsorban. Videóval!... (0 hozzászólások)

Ugat, rág vagy virágot gyomlál a kutyád?

Viselkedés

Ha bármelyikre is igen a válasz, akkor tanácsos átszervezni a mindennapjainkat ebünkkel. Hiszen számtalan viselkedési probléma hátterében - mint például az ugatás, rágás, ásás stb. - az elszigeteltség, az unalom és az elégtelen mozgás áll.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés