- -

Kutyatámadás: az idős és a gyermek a leggyakoribb áldozat

Viselkedés

Nem elég csupán szeretni az állatokat. Elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk a felelősségteljes állattartás feltételeivel is. A hírekben egyre többet hallunk kutyatámadásokról, amelyeknek főleg idős emberek, illetve a gyermekek esnek áldozatául. Ennek egyik oka az, hogy legkevésbé ők tudják, veszélyhelyzetben hogyan kell helyesen viselkedni. Az ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre adnak választ az Állatvédőrség Cerberos munkacsoportjának szakemberei, akik felvilágosító előadásokkal járják a nyár... (1 hozzászólások)

Mit tehetünk kutyatámadás ellen?

Viselkedés

Nyáron több időt töltünk a szabadban, így sokkal több esélyünk van kutyákkal is szembetalálkozni, amelyek veszélyesek lehetnek, sőt, ránk is támadhatnak. De mit tehetünk kutyatámadás ellen?... (0 hozzászólások)

Lelkisegély állatoknak

Viselkedés

A rossz körülmények közül megmentett állatok sokszor félősek, bizalmatlanok, és csak hosszú, türelmes munkával tudjuk őket visszailleszteni a normális életbe.... (6 hozzászólások)

Hogyan szocializáljuk a kutyakölyköt?

Viselkedés

Sokan gondolják úgy, hogy a kutyakölykök - akár a fű - nőnek maguktól. Ahhoz azonban, hogy a fajta alaptulajdonságait kiemeljük vagy a nemkívánatosabbakat kordában tartsuk, valamint hogy az ember-kutya barátság kialakulását segítsük, érdemes már az alomban elkezdeni a kölykök szocializációját.... (0 hozzászólások)

Miért ugat meg mindenkit a kutya?

Viselkedés

Leginkább a kisebb termetű kutyáknál fordul elő, hogy az utcán szinte minden járókelőt megugatnak. De miért érez késztetést a kutyánk, hogy ok nélkül támadjon? Lehull a lepel.... (1 hozzászólások)

Jelek, mielőtt a kutya harapna

Viselkedés

Emberre támadott az eb. Évente több kutyatámadásról számolnak be a hírek. Hogy mit tegyünk ilyenkor arról számos okfejtés készült. Nézzünk kicsit a lélektani hátteret is.... (0 hozzászólások)

A kutyám kergeti az autókat, macskákat, bicikliseket...

Viselkedés

A különféle eszközök, vagy élőlények kergetése nagyjából két okra vezethető vissza. Egyrészt a mozgó dolgok kergetése, a kutyákban ösztönös, amely a zsákmány elkapását és megszerzését segítette abban az időben, amikor a kutyák még vadásztak.... (1 hozzászólások)

Miért "ragadnak össze" párzás után a kutyák?

Viselkedés

A kutyák párzásának érdekessége, hogy a párzás során a szuka és a kan hosszú időre "összeragad", azaz nem tudnak szétválni (s a szétválást nem is szabad erőltetni).... (0 hozzászólások)

Honnan tudja a kutya, mit akar a gazdi?

Viselkedés

A kutyák amellett, hogy gyakran megtanulják bizonyos szavak jelentését, felismerik gazdáik kommunikációs szándékát is - mutatták ki új, műszeres vizsgálattal a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Kognitív Idegtudományi és Pszichológiai Intézetének és az Eötvös Loránd Tudomány Egyetem (ELTE) Etológia Tanszékének kutatói, akiknek tanulmánya csütörtökön jelent meg a Current Biology című szakfolyóiratban.... (1 hozzászólások)

Félős kutya, rettegő macska - pánikbeteg állatok

Viselkedés

Az állatok is lehetnek szorongók, feszültek, érzékenyek az erős zajokra. Ugyanúgy megijednek a hirtelen mozdulatoktól, a változásoktól. Hogy miért? Mert a menekülési ösztönük nagyon erős, és felkészültek olyan eshetőségekre, amikor pillanatok alatt el kell iszkolniuk. És ezt olyan jól csinálják, hogy képesek eltűnni, mint a kámfor...... (1 hozzászólások)

Bejelentkezés