Ugat, rág vagy virágot gyomlál a kutyád?

Viselkedés

Ha bármelyikre is igen a válasz, akkor tanácsos átszervezni a mindennapjainkat ebünkkel. Hiszen számtalan viselkedési probléma hátterében - mint például az ugatás, rágás, ásás stb. - az elszigeteltség, az unalom és az elégtelen mozgás áll.... (0 hozzászólások)

Hogy került kóbor kutya a Kilimandzsáróra?

Viselkedés

Kóbor kutya kódorog a Kilimandzsárón, Afrika legmagasabb hegyén a csúcsok közelében.... (0 hozzászólások)

4Tappancs Kutyaiskola: Tudatos kutyanevelés módszer

Viselkedés

Gomba módra születnek a kutyaiskolák, amelyek ilyen-olyan kutyanevelési módszert tűznek a marketing-zászlójukra. Naponta találkozhatnak a gazdik a TV-csatornák kutyatréner műsorain és az új szakkönyveken nevelkedett önjelölt "suttogókkal", "kutyapszichiáterekkel" és "kutyatrénerekkel".... (0 hozzászólások)

Az egyedüllét traumát okoz a kutyáknak

Viselkedés

Az egyedül otthon hagyott kutyák ugyanolyan magányosnak érzik magukat, mint a szüleik által elhagyott gyerekek - állítják brit szakemberek.... (2 hozzászólások)

A kutyák négyszer jobban látnak sötétben

Viselkedés

Köztudott, hogy a kutyák sokkal jobban látnak a sötétben, mint az emberek, de sokan nem értik az okát. A kutyák szemének anatómiája sok kérdésre magyarázatot ad. Lássuk, mik ezek a sajátosságok! ... (0 hozzászólások)

Hitlerék beszélni és olvasni tanítottak kutyákat

Viselkedés

  Berlin - Beszélni és olvasni tanítottak kutyákat a náci Németországban a II. világháború idején, a győzelem érdekében.... (1 hozzászólások)

A kiskutya korai szocializációja

Viselkedés

Ha egy kiskutyát szeretnél magadhoz venni, tudnod kell, hogy viselkedését egyrészt a genetika befolyásolja, másrészt az, hogy a tenyésztőnél milyen körülmények között nevelkedik. A korai szocializáció ugyanis meghatározó a későbbiekre nézve is. ... (0 hozzászólások)

A kutyák kiszagolják a betegségeinket!

Viselkedés

Gyógyító kutyákról már sokat hallottunk, az idősek otthonába és kórházakba bevitt terápiás kutyákról is, egy amerikai kutatás pedig bebizonyította azt, hogy a képzett kutyák már korai stádiumban képesek érzékelni az emberek rákos elváltozásait. Hogy hogyan? Lássuk! ... (1 hozzászólások)

Domináns kutyák

Viselkedés

A domináns kutya megzabolázása nehéz, de nem lehetetlen. Mi válthatja ki a domináns viselkedést? Milyen életszakaszában figyelj különösen kutyád viselkedésére? Mi a teendő, ha egyedül nem bírsz vele? ... (1 hozzászólások)

A kutyák jobban kötődnek a férfiakhoz?

Viselkedés

Az a tény, hogy a kutyák sokkal szorosabban kötődnek a férfi gazdikhoz, még nem jelenti feltétlenül azt, hogy az ember legjobb barátja jobban kedveli a férfiak társaságát.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés