A ló elaltatása - 1. rész

Lóápolás és egészség

Egyes lovaknak (csakúgy, mint egyes embereknek) megadatik, hogy idős korban, álmukban békésen haljanak meg, azért mégis a legtöbb lónak valamilyen okból kifolyólag (súlyos sérülésnek, betegségnek vagy tehetetlenségnek köszönhetően) az lesz a sorsa, hogy el kell altatni őket. ... (0 hozzászólások)

A ló elaltatása - 2. rész

Lóápolás és egészség

Eltekintve a betegségtől, a lovakat pénzügyi okokból is elszokták altatni. De mielőtt elaltatnánk a lovat, amelyik még mindig élvezi az életet, jusson eszünkbe, hogy léteznek más megoldások is.... (0 hozzászólások)

A ló elaltatása - 3. rész

Lóápolás és egészség

Ha eljött az idő a ló elaltatására, akkor a kérdés már nem az, hogy ´´mikor´´, hanem inkább az, hogy ´´hogyan´´?... (0 hozzászólások)

Meddig él a ló? Fogas kérdés!

Lóápolás és egészség

A ló csakúgy, mint az ember, egyre tovább él. Régen a fogak kopása szabta meg várható élettartamát, ma azonban a gazda gondossága vált a legfőbb meghatározóvá. ... (0 hozzászólások)

Sarcoid, mint a lovak leggyakoribb bőrelváltozása

Lóápolás és egészség

Lótartók  biztosan találkoztak már ezzel a bőrbetegséggel. A sarcoid a bőr hámszövetének egy daganatfajtája, kóros elváltozás. A népi szóhasználatban „szemölcs” néven ismert, de ez a tumorfajta annál összetettebb megjelenési formát mutat.... (0 hozzászólások)

Lovaknál fellépő szembetegségek

Lóápolás és egészség

Számos szemprobléma van, melyektől szenvedhetnek a lovak. Egy részük fizikai sebesülés során alakul ki. Másokat pedig a sebesülés során fellépő fertőzések okozzák. Néhány esetben a lovaknál veleszületett szembetegség is előfordulhat.... (0 hozzászólások)

A lovak nyirokérgyulladása (limfangitisz)

Lóápolás és egészség

A limfangitisz egy komoly nyirokgyulladás. Az okok és a tünetek ismeretében azonban csökkenteni lehet a komolyabb gyulladás veszélyét. ... (0 hozzászólások)

Ízületi pók a lovaknál

Lóápolás és egészség

Az ízületi pókot gyakran összetévesztik a hátulsó lábtő (csánk) ízületének betegségével, pedig ez igazából a csánk mélyebben gyökerező ízületi betegségének az egyik tünete. ... (0 hozzászólások)

Hogyan gyógyítsuk a lovak nyári ekcémáját?

Lóápolás és egészség

Sokaknak okoz gondot, hogy egyik-másik lovuk évről évre minden nyáron kiütéses - viszketéssel, sebzésekkel járó - bőrbetegségben szenved.... (0 hozzászólások)

Jászolrágás és fogászati problémák a lovaknál

Lóápolás és egészség

Az állattulajdonosok gyakran elfelejtik, hogy kedvenceiknek is szükségük van fogápolásra csakúgy, mint nekünk. Nagyon fontos a rendszeres fogászati ellenőrzés, mely segít megelőzni a jövőben a komolyabb problémákat. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés