Téli lótartás - figyelj a takarmányozásra

Lovak takarmányozása

A téli hideg nemcsak emberi áldozatokat szed: akár a lovak is megfagyhatnak a fűtetlen istállóban. Bőséges táplálékkal és a hideghez való szoktatással megóvhatjuk őket. ... (0 hozzászólások)

Öntsünk tiszta vizet a vödörbe! - mit és hogyan igyon a ló

Lovak takarmányozása

Amikor melegebbre fordul az idő, minden lovas ember első dolga, hogy még egy itatóvödröt helyezzen el lova bokszában. Ez jó szokás, de csak akkor, ha betartunk néhány fontos szabályt. ... (0 hozzászólások)

Irány ki a szabadba, tavasszal a legtápdúsabb a legelő

Lovak takarmányozása

Mire jó, mire elegendő a legeltetés? Ha eltekintünk a takarmányozási szempontoktól, akkor is leszögezhetjük, hogy a legeltetés rendkívül fontos a lovak számára, például szocializásciós szempontból, hiszen a legelőn szabadon érintkezhetnek egymással.... (0 hozzászólások)

Az első ló megvétele

Lovak takarmányozása

Mindenki álma, aki belekóstolt a lovas életbe, és szerelme lett a ló, egy saját ló. A valóságban azonban egy, a saját igényeknek megfelelő ló megtalálása, megvétele és fenntartása sokkal nehezebb feladat, és sokkal több pénzbe kerül, mint elsőre gondolnánk.... (0 hozzászólások)

Lovas tudnivalók: a vitaminok fontossága a ló táplálkozásában

Lovak takarmányozása

A táplálék-kiegészítők és vitaminok létfontosságúak szervezet optimális működésének szempontjából. A mai világban egy alma vitaminértéke sajnos nem ugyanaz, mint évekkel ezelőtt volt. Mindez a lovak etetését is befolyásolja.... (0 hozzászólások)

A ló kedvenc csemegéje

Lovak takarmányozása

A lovak nemcsak a répáért és az almáért vannak oda. Tedd jobbá négylábú barátaid napját olyan nyalánkságokkal, amikről nem is hitted volna, hogy a lovak megőrülnek értük.... (0 hozzászólások)

Milyen jutalmat kapjon a ló?

Lovak takarmányozása

A lovaskönyvek általában nagyon keveset foglalkoznak a jutalmazás jelentőségével és gyakorlati hasznával, pedig nagyon megkönnyíteni a lovasok dolgát.... (14 hozzászólások)

Itt a teaidő: A lovak is szereti a teát!

Lovak takarmányozása

Majdnem mindegyik ló szereti a teát, no nem az agyoncukrozott fekete teát, amit mi szürcsölgetünk, hanem a kimondottan nekik készült gyógynövényfőzetet.... (7 hozzászólások)

A takarmány raktározása

Lovak takarmányozása

A lovak gyomra érzékeny, így a nem megfelelőképpen tárolt takarmány bélgörcshöz, élősködő fertőzéshez és más problémákhoz vezethet. ... (0 hozzászólások)

Minek a lónak nyers takarmány?

Lovak takarmányozása

Az élő, egészséges növények és a teljes magvas szemes takarmány az ideális energiaforrás a lovak számára. A feldolgozott takarmány nem tartalmazza a szükséges baktériumokat és enzimeket. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés