Súlykontroll lovaknak

Lóápolás és egészség

Sem a sovány, sem a túlsúlyos lovak nem egészségesek. Hogy edzésben maradjanak, nagyon fontos, hogy egy, speciálisan a lovak számára kialakított étrendet kövessenek, és megtartsák mozgásprogramjukat. ... (0 hozzászólások)

Hidroterápia lovaknak

Lóápolás és egészség

A lovak esetében használt vízgyógyászat olyan eljárás, amely segít csökkenteni az ízületi- és izomfájdalmakat. Gyakran használják komolyabb sérüléseket követően, de nem minden esetben alkalmazható. ... (0 hozzászólások)

Fényérzékeny lovak

Lóápolás és egészség

A napallergiának is nevezett fényérzékenység a napfény által kiváltott immunrendszeri reakció. A lovak testén megjelenő gyulladt, váladékozó foltok és a szőrhullás a fotoszenzibilitás tünetei is lehetnek. ... (0 hozzászólások)

Lovak vakcinázása

Lóápolás és egészség

A ló oltásrendjének kialakítása olyan, mint az étrend: az egyedi igényekhez és körülményekhez kell szabnunk. A tervezéshez nyújtunk néhány támpontot. ... (0 hozzászólások)

Lovas trükkök: hogyan készítsünk bőrbarát légyriasztót ecetből?

Lóápolás és egészség

Aki lovagol, az tudja, mennyire idegesítő is tud lenni a monoton légyzümmögés. Ezek a bosszantó kis paraziták legalább annyira elviselhetetlenek a nyári melegben, mit a szúnyogok. De mégsem fújhatjuk be a ló fejét légyirtóval! ... (2 hozzászólások)

Miért hajnalban születnek a lovak?

Lóápolás és egészség

A születés az élet csodája. Látni ahogyan egy új élet világra jön, ahogy anya és kicsinye először érintik egymást, mindennél különlegesebb és megkapóbb élmény. ... (1 hozzászólások)

A töredezett lópatákat ekcéma és tályog fenyegeti

Lóápolás és egészség

A hosszú tél alaposan próbára teszi a lovak patáját, tavaszra teljesen átnedvesedhetnek és töredezetté válhatnak. Ha lovunkat gyakran járatjuk hóban és esőben is, árgus szemekkel figyeljük az esetleges ekcéma, vagy tályog kialakulásának intő jeleit! ... (0 hozzászólások)

Miért alszanak állva a lovak, ha le tudnak feküdni?

Lóápolás és egészség

A vadon élő lovak szinte sohasem alusszák az igazak álmát, hiszen menekülő prédaállatok, akikre minden pillanatban valamilyen veszély leselkedhet. A lovak többnyire állva szenderegnek, de lefeküdni és mélyen elaludni csak biztonságban, védelemben tudnak. ... (0 hozzászólások)

Izzad, mint a ló!

Lóápolás és egészség

A ló ápolása külön rituálé: a gyökérkefe, porkefe, és a patatisztító pedig a szertartás eszközei. Lehet ebben valami izgalmas, mert rengetegen kapnak hozzá kedvet. Összeszedtük a legfontosabbakat. ... (0 hozzászólások)

Mire képesek a lovak érzékszervei?

Lóápolás és egészség

Már egyetlen parányi legyecske is elég ahhoz, hogy a ló bőre összeránduljon a kellemetlen ingerre. A lovak teljes testfelülete annyira érzékeny, hogy még egy ilyen kis súlyt is azonnal megéreznek. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés