Abaco vadlovak

Lófajták, lótenyésztés

A ritka Abaco vadló a kihalás szélén áll, mivel már csak nyolc egyed van életben. A Bahamák északi részén kialakított Nagy Abaco Szigeten (Great Abaco Island) élnek, megmentésükre társadalmi összefogást kezdeményeztek. ... (0 hozzászólások)

Hogyan fényképezzünk le egy eladó lovat?

Lófajták, lótenyésztés

Egy eladásra kínált lóról készült jó minőségű fénykép gyakran a legelső szempont a vásárló szemszögéből, aki hirdetések útján szeretne lovat vásárolni.... (0 hozzászólások)

Lipicai

Lófajták, lótenyésztés

A lipicai lovat több mint 400 éve tenyésztették ki, 8 mén közreműködésével, melyek mindegyike egy-egy ma is elismert vérvonalat alapított. Jellemzője a közepes méret, félkos fej, magasan illesztett, ívelt, izmos nyak, kissé elmosódott mar, erős far, s a kissé meredek lábszerkezet. ... (0 hozzászólások)

A lipicai csődör

Lófajták, lótenyésztés

A lipicai lovat előszeretettel használják felvonulásokon és bemutatókon, ezenkívül a fogatsport és díjlovagló sportág egyik legeredményesebb fajtája, némelykor “balett ló” névvel is illetik, mivel úgynevezett balett táncot jár a bemutatókon.  ... (0 hozzászólások)

A csődör irányítása

Lófajták, lótenyésztés

Legtöbb ember tudatában van annak, hogy a csődörökkel nehezebb bánni, mint a kancákkal vagy herélt lovakkal. Ezért figyelembe kell venni a csődörök bánásmódjával kapcsolatos szabályokat és akkor senkinek nem esik bántódása.... (0 hozzászólások)

Az arab Al Khamsa ló: a ritka sivatagi gyöngyszem

Lófajták, lótenyésztés

Az 1700-as évekre már minden lótenyésztő felismerte az arab telivérek kiválóságát és egyre többen kezdték el ezeket a pompás állatokat tenyészteni. A beduin vér több erőt, gyorsaságot, tűrőképességet, engedelmességet és szépséget adott az őshonos lófajták jellemvonásaihoz. ... (0 hozzászólások)

Az amerikai albínó ló

Lófajták, lótenyésztés

Az albínó lovakból teljesen hiányoznak a pigmentek. Mint lófajta, az Egyesült Államokból származik, ahol a múlt század első felében tenyésztették ki, ezért amerikai albínó ló néven vált ismertté.... (0 hozzászólások)

Meleg- vagy hidegvérű lovak?

Lófajták, lótenyésztés

A lovasok gyakorta hallhatnak „hidegvérű” és „melegvérű” lófajtákról. De vajon mit is jelentenek ezek a kifejezések? És miben befolyásolja a ló vérmérséklete az állat teljesítményét? ... (0 hozzászólások)

A muraközi ló története

Lófajták, lótenyésztés

A muraközi egy közepes méretű igásló. Szelíd, energikus és készséges. A fajtát Magyarország déli részén, a Mura folyó vidékén tenyésztették ki. A muraközi ló híres arról, hogy sokáig bírja viszonylag kis mennyiségű táplálékkal is.A lovak hamar felnőnek és a munkabírásuk már fiatal korukban is nagyobb, mint a legtöbb igáslóé. ... (0 hozzászólások)

Lófajták: a muraközi ló

Lófajták, lótenyésztés

A huszadik század elején kitenyésztett lófajta hamar népszerű munkaállattá vált. Nevét a dél-magyarországi Muraköz városáról kapta. A fajtát úgy tenyésztették ki, hogy őshonos magyar kancákat és percheron, nóri, ardenni méneket, valamint magyar félvéreket kereszteztek. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés