A perzsa macska rejtélye

Macskafajták

Egy réges-régi legenda szerint a perzsa macskát egy varázsló teremtette egy tűzből kiugrott szikra, két távoli csillag és a felkerekedő szürke füst segítségével. Ez a történet részletesen leírja még a macska természetét is. A perzsa faj valódi története ennél egy kicsit életszerűbb, ám így is meglehetősen rejtélyes. ... (3 hozzászólások)

Szibériai macska, a harcedzett túlélő

Macskafajták

Úgy tartják, a szibériai macska erényeinél és megjelenésénél fogva az angol királynő tiszteletére adott estély díszvendége is lehetne. És nem véletlen: ezt a macskafajtát az élet mindennel megajándékozta, ami egy macskába belefér.... (0 hozzászólások)

Keleti macska

Macskafajták

A keleti macska különlegesen elegáns, közepes testméretű, kecses, finom csontozatú macskafajta. Minden hosszú rajta: az orra, a feje, a farka, a lábai. ... (1 hozzászólások)

Vadmacskák- az afrikai vadmacska

Macskafajták

Az afrikai vadmacska (Felis silvestris lybica) tekinthető leginkább a házi és a vadon élő macskák közötti kapocsnak. Elég szelíd, és szereti az emberek közelségét. A tudósok azt feltételezik, hogy ő lehet a mai házi kedvenceink őse. Már csak ezért is érdemes megismerkednünk cicusunk "felmenőjével"! ... (0 hozzászólások)

Vadmacskák - az európai vadmacska

Macskafajták

Az európai vadmacska (Felis silvestris silvestris), nagyon hasonlít az általunk ismert házimacskákhoz. Emiatt a az életterük is gyakran ugyanaz, így gyakori a kereszteződés köztük és a szabadon élő házimacskákkal. Sajnos egyáltalán nem szelídíthetők. Lássuk, hogyan élnek! ... (0 hozzászólások)

Peterbald, az orosz kopasz macska

Macskafajták

A köztudatban csak egy kopasz macska, a szfinx szerepel, a Peterbald macskát kevesen ismerik. Ő is teljesen szőrtelen, s első megítélésre nem túl szép, de E.T. óta tudjuk, hogy a szépség nem minden... ... (2 hozzászólások)

Exotic macska

Macskafajták

Az egzotikus exotic macska a kényelmes emberek perzsája. Az exotic szakasztott mása a perzsának, csak rövid a szőre. Így hát aki perzsát szeretne, de nincs napi egy órája fésülésre, jobban jár ezzel a fajtával. ... (0 hozzászólások)

Tonkinéz macska

Macskafajták

A tonkinéz macska először Kanadában került elfogadásra új fajtaként az 1960-as évek végén. Tulajdonképpen burma-sziámi hibrid, mert e két fajta keresztezésekor jön létre. ... (0 hozzászólások)

Szomáli macska

Macskafajták

A szomáli macska mindenben egyezik az abesszin macska küllemével, csak a szőre félhosszú. Nevét is az abesszinnel való rokonság jelzésére kapta (Szomália Abesszíniával szomszédos ország), ugyanis a szomáli macska Amerikából származik. ... (0 hozzászólások)

MMME Nemzetközi Macskakiállítás - 2009. október 17-18.

Macskafajták

Most hétvégén 2 napos Nemzetközi Macskakiállítás lesz Budapesten a Lurdy Házban! Naponta több mint 250 különleges macska várja a látogatókat, akik állateledelekből és felszerelésekből óriási kedvezménnyel vásárolhatnak kedvenceiknek. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés