Hogyan ápold a macskádat nyáron?

Gondozás

A nagy hőségben nagyon fontos odafigyelni a macskára is, nehogy túlhevüljön, napszúrást kapjon vagy kiszáradjon. Az élősködők elleni küzdelemre is több figyelmet kell szentelnünk, mint máskor. ... (0 hozzászólások)

Ha túl hangos a macska

Viselkedés

Minden macskának van hangja, az egyik csendesebb, a másik hangosabb. De mi a teendő akkor, ha a cica túlságosan sokat és hangosan nyivákol? Lehetséges okok és megoldásuk. ... (0 hozzászólások)

Hogyan jön ki a macska más állatokkal?

Viselkedés

A családban olykor nem csak cica, hanem kutya vagy más háziállat is található. Utánajártunk, milyen állatfajokat engedhetünk össze nyugodt szívvel, kiknél kell izgulnunk, és kiknél érdemes megtartanunk a két lépés távolságot. ... (1 hozzászólások)

Macskák védőoltási naptára

Betegség, gyógyítás

Évente sok macska betegszik meg, vagy pusztul el olyan fertőző betegségek miatt, amelyeket vakcinázással meg lehetett volna előzni. A fertőző betegségeket okozó vírusok és baktériumok nagyon elterjedtek a macskák között. A nem oltott macskák könnyebben megbetegszenek és elpusztulnak.... (2 hozzászólások)

Jó cica, ül! Hogyan idomítsuk a macskát?

Viselkedés

Micsoda?! Macskát idomítani? Mindannyian tudjuk, hogy a macskák függetlenek, néha kissé zárkózottak és saját szabályaik szerint lépnek kapcsolatba velünk. Hogyan lehet egy ilyen királyi háziállatot képezni? ... (0 hozzászólások)

Lehet-e pórázon sétáltatni a macskát?

Gondozás

Egyre több pórázvégen vonuló macskával találkozunk az utcákon. De vajon szabad-e egy macskát pórázon sétáltatni? ... (7 hozzászólások)

Tudod, hogy mennyi idős a cicád emberi években számolva?

Örökbefogadás, vásárlás

Akárcsak a kutyák esetében, a macskáknál is másképp telik az idő. Egy táblázat segítségével ábrázoltuk a macska életéveit emberi években számolva.... (0 hozzászólások)

Tévhit vagy valóság? Cicás mítoszok

Viselkedés

Az emberek mindig is rejtélyesnek találták a macskákat. Ezért van az, hogy az évszázadok során ezek az aranyos kis állatok igen sok (és sokszor nevetséges), róluk keringő tévhitet kellett elszenvedniük.... (0 hozzászólások)

A nőstény macska ivartalanítása - videón

Betegség, gyógyítás

A nőstény macska ivartalanítása rutineljárás. A gyors műtétet pár nap lábadozás követi. Tíz nap után varratszedés, és a cica újra a "régi". ... (0 hozzászólások)

Macskaajtó: hogyan szoktassuk hozzá cicánkat?

Viselkedés

A macskák számos trükkre képesek azért, hogy megszerezzék, ami jár nekik. Akinek van macskája, az tudja, mennyire tudnak hízelegni, dorombolni, esetleg fújni, ha az igényeiket akarják kifejezni.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés