Amikor a macska az ébresztőóra

Gondozás

Minden macskát családtagként szerető gazdi tudja, milyen az, amikor a cicája szeretne valamit. Igen, olyankor mindent megtesz, hogy elérje a célját! Akár fel is ébreszt, ha úgy gondolja, hogy túlaludtad a reggeli időpontját! :)... (0 hozzászólások)

Tanuljunk macskául! Cicaszótár kezdőknek és haladóknak

Viselkedés

Mit jelent, ha a macska dühösen tépázza a szőnyeget? És miért sündörög megállás nélkül a lábunk alatt? A macskák beszélnek hozzánk, nekünk csak meg kell tanulnunk macskául. ... (10 hozzászólások)

Tanuljunk macskául! Cicaszótár kezdőknek és haladóknak 2. rész

Viselkedés

Mikor dorombol a macska? És miért sötétedik el a tekintete játék közben? A macskákat néha nehéz megérteni, de nem lehetetlen. Itt a cicaszótár 2. része.... (4 hozzászólások)

A legbűbájosabb cicanevek

Örökbefogadás, vásárlás

Amikor ellátogatunk a cica neveldébe és kiválasztjuk a cicust, nincs könnyű dolgunk, hiszen az egyik guruló szőrpamacs tündéribb, mint a másik. Nevet találni az új kiscicának pedig még ennél is nehezebb feladat! ... (2 hozzászólások)

Lehet, hogy letargiás a macskám?

Viselkedés

A letargia álmosságot, tétlenséget vagy közömbösséget jelent, amelyben későn érkezik a válasz az olyan külső ingerekre mint a hang, a látvány vagy az érzékelés. A beteg állatoknál a letargia jelenthet általános rossz közérzetet és a tevékenységek csökkenését.... (0 hozzászólások)

A te cicád bátor vagy félénk? - vicces videóval

Viselkedés

Az ilyenfajta kérdések tanulmányozásának általában az a legnagyobb fogyatékossága, illetve buktatója, hogy az állatok viselkedését az emberével hasonlítják össze, pontosabban emberi értékmérők alapján próbálják magyarázni.... (0 hozzászólások)

Ki is allergiás kire? Mi a macskákra vagy fordítva?

Betegség, gyógyítás

Az állatok okozhatnak allergiát, de meg is óvhatnak a betegségtől, állítják a kutatók. Sőt, még az is előfordulhat, hogy állatunk lesz ránk allergiás.... (0 hozzászólások)

A bengáli macska akár trükkökre is tanítható

Macskafajták

A bengáli macska talán az egyik legizgalmasabb macskafajta: pöttyös bunda, egzotikus vad megjelenés, fürge, intelligens, még trükkökre is betanítható. Nézd csak a videót!... (0 hozzászólások)

Milyen kaparófát szeretnek a cicák?

Viselkedés

Ha van valami, amit a macskák valóban szeretnek csinálni, akkor az a kaparászás, a karmok kiélezésének céljából. Azonban azt minden macskatartónak tudnia kel, hogy a kaparás, a karom élezése ősi ösztön hozadéka.... (0 hozzászólások)

Milyen legyen a macskaalom?

Gondozás

A macskád nem hajlandó használni az almot? A következőkben megtudhatod a 10 leggyakoribb okát annak, amiért ezt teszi, és azt is, hogyan küszöbölheted ki ezt a problémát. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés