Miért legelnek a macskák füvet?

Gondozás

Hogy lehet, hogy a gyomrára kényes, válogatós, még a viszkászt is turkáló cica arra vetemedik, hogy füvet vagy szobanövényt legeljen? leváltja a fini macskaeledelt?... (4 hozzászólások)

Miért kapar a macska és hogyan szoktassuk le róla?

Viselkedés

A macskák, jellemzően, a szabadban igyekeznek megfelelő helyet találni. Leggyakrabban egy fát vagy valamilyen oszlopot választanak ki, mivel a fa mint anyag a legalkalmasabb a karmok élezéséhez.... (0 hozzászólások)

Skimbles, a macska aki nem tud ugrani!

Viselkedés

Ez egy olyan ritka videó, amit nem lehet megunni! Többször kell megnézni, hogy elhidd, Skimbles tényleg ekkorát ugrott :)... (0 hozzászólások)

Feltárták, hogyan vált ki tüneteket a macskaszőr-allergia

Betegség, gyógyítás

A macskákat gyakran vádolják allergia okozásával. Tudósok felfedezték, milyen folyamat váltja ki a tüneteket, ez pedig lehetővé teheti a gyógyszeres kezelést.... (0 hozzászólások)

Huszonhét éves lett a világ legvénebb macskája

Gondozás

Huszonhét éves lett a világ legvénebb macskája. Kora emberre számítva 125 esztendőnek felel meg.... (1 hozzászólások)

Szereti a macska a tejet?

Táplálkozás

Bárkit megkérdezhet az ember a cica és a tej kapcsolatáról, a válasz mindig ugyanaz lesz. Igen, a macska szereti a tejet. Pedig ez csak egy tévesen elterjedt vélekedés.... (2 hozzászólások)

A macska piszkálja a kutyát

Viselkedés

Nem mindig a macska szenved az együttéléstől, néha  kutyát is szépen meggyötörheti a lakótársa, főleg ha az eb a nyugodtabb fajtából való.... (0 hozzászólások)

Egerészik a jól táplált macska?

Viselkedés

Igen, de csak a vadászösztöne miatt. Tulajdonképpen szórakozásból és nem a táplálékszerzés kedvéért. Simon macskája is jól bizonyítja ezt a tényt...... (0 hozzászólások)

A kopasz macskák a legbarátságosabbak

Macskafajták

A kopasz macskák a legbarátságosabbak, míg a rövid szőrű házimacskák a legkevésbé - állítják egy brit felmérés készítői.... (0 hozzászólások)

Betegségek macskáról emberre

Betegség, gyógyítás

Emberre veszélyes macskabetegségek: veszettség, toxoplazmózis. Megelőzhető az ember fertőződése a következő szabályok betartásával...... (1 hozzászólások)

Bejelentkezés