Huszonhét éves lett a világ legvénebb macskája

Gondozás

Huszonhét éves lett a világ legvénebb macskája. Kora emberre számítva 125 esztendőnek felel meg.... (1 hozzászólások)

Szereti a macska a tejet?

Táplálkozás

Bárkit megkérdezhet az ember a cica és a tej kapcsolatáról, a válasz mindig ugyanaz lesz. Igen, a macska szereti a tejet. Pedig ez csak egy tévesen elterjedt vélekedés.... (2 hozzászólások)

A macska piszkálja a kutyát

Viselkedés

Nem mindig a macska szenved az együttéléstől, néha  kutyát is szépen meggyötörheti a lakótársa, főleg ha az eb a nyugodtabb fajtából való.... (0 hozzászólások)

Egerészik a jól táplált macska?

Viselkedés

Igen, de csak a vadászösztöne miatt. Tulajdonképpen szórakozásból és nem a táplálékszerzés kedvéért. Simon macskája is jól bizonyítja ezt a tényt...... (0 hozzászólások)

A kopasz macskák a legbarátságosabbak

Macskafajták

A kopasz macskák a legbarátságosabbak, míg a rövid szőrű házimacskák a legkevésbé - állítják egy brit felmérés készítői.... (0 hozzászólások)

Betegségek macskáról emberre

Betegség, gyógyítás

Emberre veszélyes macskabetegségek: veszettség, toxoplazmózis. Megelőzhető az ember fertőződése a következő szabályok betartásával...... (1 hozzászólások)

Macska elsősegélynyújtás

Betegség, gyógyítás

Bárhová megyünk a cicával, lehetőleg mindig vigyük magunkkal a legközelebbi állatorvos nevét és elérhetőségeit. Vészhelyzetben lehet, hogy éppen ez menti meg az állat életét. Elsősegélynyújtáskor fontos, hogy a légutak szabadok, átjárhatóak legyenek... (0 hozzászólások)

Macska: balesetek, sérülések

Betegség, gyógyítás

Cicánk sok olyan helyre be/fel tud mászni, amire legmerészebb álmainkban sem gondolnánk: például bemászik a mosógépbe (a felültöltősbe is), a mikrohullámú sütőbe, a mosogatógépbe, a szárítóba, a kandallóba, a nejlonzacskóba, felugrik az ablakpárkányra, a szekrények tetejére, a gáztűzhelyre stb.... (0 hozzászólások)

Macska élősködői

Gondozás

Macska külső élősködői: Ide tartoznak a bolhák, a vérszívó- és szőrtetvek, a rühatkák, a kullancsok. Belső élősködők: a bélben élősködő paraziták.... (1 hozzászólások)

Macska fertőző betegségei

Betegség, gyógyítás

Macska fertőző betegségei: fertőző gyomor- és bélgyulladás, macskanátha, fertőző hashártyagyulladás, leukózis, immunhiányos betegséget okozó vírus stb..... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés