Milyen a macska vitaminigénye?

Táplálkozás

A macska vitaminigénye jelentősen nem különbözik a többi húsevő állatétól, kivéve az A-vitamint, amelyet a macska nem tud előállítani karotinokból (például répából).... (0 hozzászólások)

Macskatartás: vakáció, utazás

Gondozás

Amikor a cica mellett döntünk, akkor előre el kell határoznunk, hogy nyaraláskor magunkkal vigyük-e az állatot vagy sem. Mindkét változathoz előkészületre van szükség.... (0 hozzászólások)

Macska testbeszéd és kommunikáció

Viselkedés

A cicák hangjelekkel, mimikával, testbeszéddel és szagjelekkel kommunikálnak. A mimika finomabb jelzésnek számít, ezzel szemben a testbeszéd, a testtartás már jóval nagyobb távolságból is látható.... (0 hozzászólások)

Macskatartáshoz szükséges macskafelszerelések

Örökbefogadás, vásárlás

Ha macskát szeretnénk, akkor néhány elengedhetetlen macskafelszerelést is be kell szereznünk: macskakosár, alomtálca, etetőedény, kaparófa, macskaajtó stb.... (0 hozzászólások)

A macska és a többi háziállat kapcsolata

Viselkedés

Számtalan olyan családot ismerünk, ahol a macska jól kijön a kutyával, sőt időnként a legjobb barátokká válhatnak. Fontos azonban, hogy jól elkülönített felségterületük legyen, ne kelljen osztozkodni az élelmen és az alvóhelyen.... (0 hozzászólások)

Macska: anatómia, testfelépítés

Gondozás

A házimacska testének felépítése lényegében ugyanolyan maradt, mint a legtöbb macskaszerű, vadon élő ragadozóé. Az egyes macskafajták típusban különböznek egymástól.... (0 hozzászólások)

Macskakultusz

Gondozás

A macska háziasítása hosszú időt vett igénybe. Megszelídítése akkorra tehető, amikor az ember föladta a nomád életformát és letelepedett. A helyhez kötöttség a macska számára is kedvezőbb életfeltételeket teremtett.... (0 hozzászólások)

Miért imád legyet fogni a macska?

Viselkedés

A macskában a vadászösztön, a zsákmányszerzési hajlam genetikailag biztosított, a cica fiatal időszakában begyakorolt és tökéletesített, több különböző viselkedési formából összetevődő, természetes magatartásforma.... (0 hozzászólások)

Miért játszik durván a macska?

Viselkedés

A macskák ragadozó állatok. Kölyökkorban egymással és szüleikkel játszanak, akikkel egy nyelvet beszélve hamar megtanulják, hogy hol van ebben is a határ.... (0 hozzászólások)

A macskák többet ölnek, mint hittük

Viselkedés

Madarat fogott a cicus? Vagy egy egér került haláltusája után a lábtörlőnkre? Ez csak a felszín. Ennél sokkal többet ölnek a macskáink.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés