Macska fertőző betegségei

Betegség, gyógyítás

Macska fertőző betegségei: fertőző gyomor- és bélgyulladás, macskanátha, fertőző hashártyagyulladás, leukózis, immunhiányos betegséget okozó vírus stb..... (0 hozzászólások)

Macskabetegségek: tünetek és kezelésük

Betegség, gyógyítás

Bizony kedvenceddel is megeshet, hogy megbetegedik, esetleg baleset éri. Ebben a fejezetben részletesen írunk a különböző macska-betegségekről, ezek tüneteiről, lefolyásairól, kezelési módjairól.... (0 hozzászólások)

Milyen a macska vitaminigénye?

Táplálkozás

A macska vitaminigénye jelentősen nem különbözik a többi húsevő állatétól, kivéve az A-vitamint, amelyet a macska nem tud előállítani karotinokból (például répából).... (0 hozzászólások)

Macska etetése: kiscica, felnőtt, vemhes és idős

Táplálkozás

Kifejlett macskáknak - kilenc hónapos kortól kezdve - csak napi 1-2 étkezésre van szükségük. Az alapvető tápanyagok közül a macskák számára a legfontosabb a fehérje, ebből igényel a legtöbbet.... (1 hozzászólások)

Macskatartás: vakáció, utazás

Gondozás

Amikor a cica mellett döntünk, akkor előre el kell határoznunk, hogy nyaraláskor magunkkal vigyük-e az állatot vagy sem. Mindkét változathoz előkészületre van szükség.... (0 hozzászólások)

Macska testbeszéd és kommunikáció

Viselkedés

A cicák hangjelekkel, mimikával, testbeszéddel és szagjelekkel kommunikálnak. A mimika finomabb jelzésnek számít, ezzel szemben a testbeszéd, a testtartás már jóval nagyobb távolságból is látható.... (0 hozzászólások)

Macskatartáshoz szükséges macskafelszerelések

Örökbefogadás, vásárlás

Ha macskát szeretnénk, akkor néhány elengedhetetlen macskafelszerelést is be kell szereznünk: macskakosár, alomtálca, etetőedény, kaparófa, macskaajtó stb.... (0 hozzászólások)

A macska és a többi háziállat kapcsolata

Viselkedés

Számtalan olyan családot ismerünk, ahol a macska jól kijön a kutyával, sőt időnként a legjobb barátokká válhatnak. Fontos azonban, hogy jól elkülönített felségterületük legyen, ne kelljen osztozkodni az élelmen és az alvóhelyen.... (0 hozzászólások)

A macska szaporodása

Viselkedés

A macska ivarérettségének ideje fajtától, ivartól, tápláltságtól, ápoltságtól függ, amelyet nagyjából 6-9 hónapos korban ér el. A bizonyos időközönként jelentkező párzási vágyat ivarzásnak vagy tüzelésnek nevezzük, ez általában 6-8 napig tart. A kandúr mindig kész a párosodásra.... (1 hozzászólások)

Macska: anatómia, testfelépítés

Gondozás

A házimacska testének felépítése lényegében ugyanolyan maradt, mint a legtöbb macskaszerű, vadon élő ragadozóé. Az egyes macskafajták típusban különböznek egymástól.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés