Macskakultusz

Gondozás

A macska háziasítása hosszú időt vett igénybe. Megszelídítése akkorra tehető, amikor az ember föladta a nomád életformát és letelepedett. A helyhez kötöttség a macska számára is kedvezőbb életfeltételeket teremtett.... (0 hozzászólások)

Miért imád legyet fogni a macska?

Viselkedés

A macskában a vadászösztön, a zsákmányszerzési hajlam genetikailag biztosított, a cica fiatal időszakában begyakorolt és tökéletesített, több különböző viselkedési formából összetevődő, természetes magatartásforma.... (0 hozzászólások)

Miért játszik durván a macska?

Viselkedés

A macskák ragadozó állatok. Kölyökkorban egymással és szüleikkel játszanak, akikkel egy nyelvet beszélve hamar megtanulják, hogy hol van ebben is a határ.... (0 hozzászólások)

A macskák többet ölnek, mint hittük

Viselkedés

Madarat fogott a cicus? Vagy egy egér került haláltusája után a lábtörlőnkre? Ez csak a felszín. Ennél sokkal többet ölnek a macskáink.... (0 hozzászólások)

Segíts a cicádnak elviselni a hőséget!

Gondozás

A nyári kánikula idején nem csak nekünk embereknek fontos, hogy megfelelően védekezzünk a tartós meleg veszélyei ellen. A hőség a házi kedvenceink szervezetét is megterheli.... (0 hozzászólások)

Cicaszótár - Hogy beszélni tudj kedvenceddel

Viselkedés

Ahogy megoldottam néhány szó jelentését és elkezdtem használni, a macskáim beszédesebbek lettek velem...... (1 hozzászólások)

Milyen a jó macskaajtó?

Gondozás

A lejobb macskaajtók mindkét irányba nyílnak és áttetszőek. Ezeket a macskák könyebben használják, látják, hogy a kijárat vagy bejárat szabad-e, mielőtt még az orrukkal vagy a mancsukkal benyomnák, hogy utána besétáljanak vagy beugorjanak.... (0 hozzászólások)

Lehetetlen póz az alváshoz egy cicától + Videóval

Viselkedés

Ha egy kiscica alszik, az mindig mosolyt csal a gazdi arcára. Főleg, ha ennyire lehetetlen pózban, fekvésre egyáltalán nem alkalmas helyen teszi, mint ez a macsek.... (0 hozzászólások)

Kandúrpara: az ivartalanítás

Gondozás

Az állattartók, főleg ha férfiak, már az ivartalanítás szó hallatán magukhoz kapnak, és közlik, hogy szó sem lehet róla... Ismételten az okozza a legnagyobb problémát, hogy az állatokat sokan emberi képességekkel, tulajdonságokkal ruházzák fel.... (1 hozzászólások)

Meghalt a világ legkövérebb macskája

Betegség, gyógyítás

Négyszer súlyosabb volt az átlagnál a világ legkövérebb macskája. 18 kilót nyomott Maow, azaz Miaú. Az orvosok még próbáltak rajta segíteni, de már nem lehetett.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés