5
Kiscicának külön menü jár
Megérkezik a család legújabb tagja, és jövetelével tudomásul kell venni: nem azt eszi, és nem is annyit, mint a többiek... 

Megérkezik a család legújabb tagja, és jövetelével tudomásul kell venni: nem azt eszi, amit a többiek. Ahhoz, hogy a kiscica jól érezze magát új közegében és szépen fejlődjön, az újdonsült cicatulajdonosnak néhány aranyszabályt érdemes szem előtt tartania.

Kiscica a családban: etetés, itatás, gondozás, szoktatás>>

 

A cica - még ha kicsi is - háziasított ragadozó, amelynek evési szükséglete nem azonos az emberével. Három hónapos koráig a kiscica gyomra nem nagyobb, mint egy borsószem, emésztése viszont sokkal gyorsabb, mint a nagyoké. Ezért a kiscicának napi ötszöri, később napi két-háromszori étkezés jár.

 

 

Kicsi a macska, de eszik!
Borsószemnyi gyomra van, de éhes

 

Tálkájába minden alkalommal finom és teljes értékű falatok kell, hogy kerüljenek. Ilyen eledelt otthon elkészíteni azért lenne nehéz feladat, mert a tápanyagokat a megfelelő arányban kell egy-egy étkezés során biztosítani. Ha ez a kényes arány nem megfelelő, a kiscica nem fejlődik megfelelően, ráadásul egészségügyi problémák is jelentkezhetnek.

Kálciumnak, szénhidrátnak és természetes rostoknak is szerepelniük kell a kiscica étrendjében, e fontos kiegészítők nélkül csontjuk, foguk nem fejlődik megfelelően, emésztésük nem kielégítő.

Kiscicák etetéséhez még néhány tipp>>


 

Kicsi a macska, de eszik!
Laktózmentes tejed adjunk neki

 

Örök kérdés a cicatartóknak a tej vagy víz dilemmája. A víz minden cicának alapszükséglete, ezért mindig biztosítsunk számára friss ivóvizet. A tehéntej felnőtt cicáknál magas tejcukor (laktóz) tartalma miatt gyomorbántalmat és hasmenést okozhat, ezért nekik speciális, laktózmentes cicatejet érdemes adni.

Bővebben: Igyon a macska tejet, tejterméket?>>

értékelés