- -

Egyszerre három arafióka született a Debreceni Állatkertben

Díszmadarak

Eddig még nem volt rá példa, hogy egyszerre 3 arafióka szülessen a Debreceni Állatkertben, így a látogatók a Debreceni Állatkert és Vidámpark történetének legnagyobb, összesen már tizennégy egyedből álló ara állományával találkozhatnak - írják közleményükben. ... (0 hozzászólások)

Zöldszárnyú arák a Debreceni Állatkertben

Díszmadarak

A tavaly év után, idén újra zöldszárnyú arák (Ara chloropterus) keltek ki a Debreceni Állatkertben, így már 11 példány látható a parkban. ... (0 hozzászólások)

Szavazz az év madarára

Díszmadarak

2019 július 2019. július 25. 12 óráig lehet szavazni a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület honlapján arra mi legyen az Év madara 2020-ban. A legtöbb voksot kapott faj elnyeri a 2020 év madara címet. Az MME ez alapján indítja el a jövő évi kampány előkészítését. ... (0 hozzászólások)

Mandzsu daru fióka született Nyíregyházán

Díszmadarak

Egy hónap alatt, egy métert nőtt a mandzsu daru fióka, aki május végén született a Nyíregyházi Állatparkban. ... (0 hozzászólások)

A gyurgyalag hazánk madárfaunájának egyik legszínpompásabb madara

Díszmadarak

Gyurgyalag, méhészmadár, piripió - nem csak a külleme csodás, és a neve beszédes, hasznos is: méheket is fogyaszt, de darazsakkal, lepkékkel és egyéb repülő rovarokkal is táplálkozik. Hazai fészkelő állománya stabil, de állományának növekedéséhez védenünk kell meglévő telepeiket.... (1 hozzászólások)

Meddig él egy madár?

Díszmadarak

Ha már meghoztuk a döntést, hogy életünket egy csinos kis tollas baráttal gazdagítjuk, nagyon fontos, hogy a választásnál mérlegeljük, milyen is az életstílusunk, napi ritmusunk, és hogy ebbe melyik madár illik bele a legjobban. A papagájok például egészen különlegesnek számítanak a hobbiállatként tartott madarak között, hiszen néhányuk akár egész életünkben velünk lehet. ... (4 hozzászólások)

Nimfapapagáj, akár évtizedekre is a társad lehet

Díszmadarak

Ausztráliai hazájában olyan közönséges a nimfapapagáj, mint nálunk a varjú. Mindenütt megtalálható a városi parkoktól az őserdőkig. Európába feltételezhetően a hullámos papagájjal egy időben kerülhetett és könnyű tenyészthetősége miatt a madárkedvelők hamar felfedezték előnyeit.... (36 hozzászólások)

Kondorkeselyűk költöztek a Nyíregyházi Állatparkba

Díszmadarak

Két kondorkeselyű (Vultur gryphus) - más néven andoki kondor - érkezett a Nyíregyházi Állatparkba; a rendkívül ritka madarak Magyarországon csak itt láthatók.... (0 hozzászólások)

Ők a legnépszerűbb beszélő papagájok

Díszmadarak

Ha szeretnéd megtudni, melyek a legnépszerűbb beszélő papagájfajok, akkor nem kell tovább keresgélned, olvasd el ezt a cikket! Mindegyikük kiváló hangutánzó képességéről és intelligenciájáról ismert, és nagyszerű házikedvencek. ... (0 hozzászólások)

Három fehér nandufióka kelt ki a Nyíregyházi Állatparkban

Díszmadarak

A tojásokból 36 nap után bújtak ki a fészekhagyó fiókák, akik jelenleg a madárházban nevelkednek. Ha elérik az egyméteres magasságot, csatlakozni fognak az ivarérett állatok csapatához - közölte Révészné Petró Zsuzsa, a park osztályvezetője.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés