- -

Az otthonokból kiszökött egzotikus madarak veszélyt jelentenek az őshonos madarakra

Örökbefogadás, vásárlás

Az egzotikus madarak iránti egyre növekvő kereslet komoly kockázatot jelent az őshonos madárfajokra - figyelmeztetnek a kutatók, akik szerint a kalitkáikból esetleg kiszabaduló madarak új populációkat hozhatnak létre a hazájuktól távol eső területeken, és vetélytársai lehetnek a helyi fajoknak.... (0 hozzászólások)

Elveszett a madarad? Segítünk, hogy megtaláld!

Örökbefogadás, vásárlás

Mit tegyünk, ha madarunk kislisszolt a lakásból? Van egy pár trükk, amellyel elkaphatjuk, esetleg visszacsalogathatjuk otthonába. ... (0 hozzászólások)

Vegyünk párt a magányos díszmadárnak?

Örökbefogadás, vásárlás

Kell a papagájnak társ vagy elegendő neki két lábon járó, szárny nélküli emberbarátja? A válasz sok mindentől függ. Ha kíváncsi vagy kedvenced szociális igényeire, olvass tovább!... (10 hozzászólások)

Elrabolt parlagi sasfiókákat próbáltak eladni ismeretlenek

Örökbefogadás, vásárlás

Három, egyenként 1 millió forint természetvédelmi értékű parlagi sasfiókát loptak ki fészkükből ismeretlen tettesek.... (0 hozzászólások)

Hogyan kezdjek bele a strucc tartásába?

Örökbefogadás, vásárlás

Mielőtt belefognánk, először döntsük el, milyen elképzeléseink vannak a strucc tartását, tenyésztését illetőleg.... (0 hozzászólások)

Életmentő madáretetés

Örökbefogadás, vásárlás

A leesett hó és a nagy fagy erőpróba elé állítja madarainkat a tél közepén. A természetvédő szakemberek számos helyen segítik a ragadozó madarak túlélését. Segítsünk mi is! ... (5 hozzászólások)

Neked való állat a madár?

Örökbefogadás, vásárlás

A papagájok, mint háziállatok, nagyon rendetlenek, hangosak és költségesek lehetnek. Nézz alaposan utána minden részletnek, mielőtt te is hazavinnél egy madarat! Győződj meg arról, hogy tudod, mibe vágsz bele! ... (0 hozzászólások)

Nagytestű madarak tartása

Örökbefogadás, vásárlás

A nagytestű madarak, mint a papagájok, arapapagájok és kakaduk gyönyörűek, de tartásuk nagy felelősség. Jól gondold meg, amikor megveszed a madarat, mert az egész életedet kell majd leélned vele. Azt se felejtsd el megtanulni, hogyan kell gondozni őt! ... (0 hozzászólások)

A madarak intelligenciája

Örökbefogadás, vásárlás

A kutatók véleménye szerint a madarak is képesek saját hibáikból tanulni, ahogyan az emberek. Sőt, alapvető létfenntartási igényeik mellett - nagy szükségük van társaságra és rendszeres játékra is. Lehet, hogy eddig - méltatlanul - félreismertük őket? ... (1 hozzászólások)

7 tanács díszmadár vásárláshoz

Örökbefogadás, vásárlás

Egy tágas kalitka életerős, mindig vidám kis lakói bármely évszakban elhozhatják a tavaszt otthonunkba. Mennyei érzés reggelente egy kismadár vidám trillázására ébredni. És szomorú, ha nem így történik... ... (4 hozzászólások)

Bejelentkezés