Csokoládé sávozott Plymouth Rock kitenyésztése

Dísztyúkok

Dr. Héjja Imre a Díszbaromfi színgenetika oldal tulajdonosa összefoglalta hogyan tenyészthető a Csokoládé sávozott Plymouth Rock. ... (0 hozzászólások)

A Föld legszexibb és leggyönyörűbb pipijei

Dísztyúkok

Ha megkérdezik tőlünk, hogy melyik a legszebb madár a Földön, nem valószínű, hogy a tyúk egyátalán eszünkbe jutna. Ezen a negatív előitéleten változtatna két olasz fotós az alábbi mesteri fotósorozatával.  Tyúkok a reflektorfényben!... (0 hozzászólások)

Csökkent a struccok iránti kereslet, egyre több tenyésztő hagy fel a madarak tartásával

Dísztyúkok

Válságba jutott a magyarországi struccágazat, jelentősen visszaesett a kereset, csökkentek az értékesítési árak, a haszon főként a szlovák, román, olasz és cseh feldolgozóké, ezért egyre kevesebben foglalkoznak Magyarországon strucctartással -  számolt be Zoufal Béla, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Zagyvarékason élő strucctartó az MTI-nek.... (0 hozzászólások)

Mi legyen 2016 év madara? (lakossági szavazás)

Dísztyúkok

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) 1979-óta választja vagy szavaztatja meg az év madarát. 2016-re három "láthatatlan tyúk": a fürj, a haris és az ugartyúk közül választhatnak az emberek az egyesület www.mme.hu honlapján, 2015. július 27-e 12 óráig.... (0 hozzászólások)

Miért csillog a kacsa tolla?

Dísztyúkok

A biológusok különböző úszórécefajok tollait elemezték elektronmikroszkóppal és spektrofotometriával. Feltűnt nekik, hogy a tollak sokkal kevesebb színben fordulnak elő, mint amennyit a récék észlelni képesek.... (0 hozzászólások)

A röpképtelen kivi madár

Dísztyúkok

A csíkos vagy másik néven a barna kivi sok tekintetben inkább sündisznóra, mint madárra emlékeztet. Valószínűleg azért fejlődött emlősszerűvé, mert élőhelyén egészen napjainkig nem voltak olyan talajon lakó emlősök, amelyek versenytársai vagy ellenségei lehettek volna.... (0 hozzászólások)

A gólyák a gólyaalakúak (Ciconiiformes)

Dísztyúkok

A gólya nagyméretű, hosszúlábú, hosszúnyakú, gázló madár, melynek hosszú erős csőre van, s a gólyafélék (Ciconiidae) családjába tartozik. A gólyaalakúak osztályában ők az egyetlen biológiai család amely egykor nagyobb termetű volt, valamint számos más családot is magába foglalt.... (0 hozzászólások)

A nyári lúd (Anser anser)

Dísztyúkok

A nyári lúd (Anser Anser) Európa nagy részén igen elterjedt madárfajnak számit. A lúdformák (Anseridae) alcsaládjának tipikus madara, a családot erről a madárról nevezték el. ... (0 hozzászólások)

A vadkacsa (Anas platyrhynchos) étrendje

Dísztyúkok

A vadkacsák mindenevők. Az emberekhez hasonlóan, a legtöbb vadkacsa mindenevő, ami azt jelenti, hogy szükségük van egy növényekben és állatokban gazdag vegyes étrendre.... (1 hozzászólások)

Vadkacsa (Anas platyrhynchos) - miről ismerjük fel?

Dísztyúkok

A vadkacsák csapatokban repülnek, általában olyan területeken, ahol van víz. Persze láthatsz kacsákat úszkálni a közeli parkban is. A kacsák azért maradnak a vízpart közelében, mert kisebb halakkal, illetve olyan rovarokkal táplálkoznak, amelyek vízben élnek. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés