Téli madáretetés: mivel, hogyan és mikor?

Gondozás

Köztudott, hogy télen nem minden madarunk vonul melegebb tájakra, számos faj itthon marad. A madáretetés a legtöbb fajt érintő, majdnem hat hónapon át tartó, éppen ezért az egyik legösszetettebb madárvédelmi munka, aminek évszázados hagyományai vannak Magyarországon.... (0 hozzászólások)

A hullámos papagáj csőrének leggyakoribb betegségei

Gondozás

A hullámos papagáj az egyik legkedveltebb díszmadár. Ahhoz, hogy sokáig a család tagja lehessen vigyáznunk kell egészségére, melybe a csőrbetegségek elkerülése is beletartozik.... (0 hozzászólások)

A 10 leggyakoribb hullámospapagáj-betegség

Gondozás

Helyes étrend és megfelelő gondozás mellett a hullámos papagáj 15-18 évig is elélhet. Emellett fontos, hogy a madarat egészségének megőrzése érdekében évente legalább egyszer mutassuk meg az állatorvosnak. Következzen a tíz leggyakoribb betegség, amely tollas kedvencünket sújthatja. ... (0 hozzászólások)

Eltáncol a pingvin az Antarktiszról, ha nem lesz a Földön jégsapka?

Gondozás

Az Antarktisz átlaghőmérsékletének változását az 1950-es évek óta követik figyelemmel. Az eredmények szerint a kontinens nyugati fele négyszer olyan gyorsan melegszik, mint a Föld többi része... ... (0 hozzászólások)

A madár gondozása nyáron

Gondozás

A meleg nyári napokon nem csak a saját védelmünkre kell gondolnunk, hanem a madár egészségére is. Néhány óvintézkedéssel kedvencednek sem jelent majd gondot a forró hónapok átvészelése. ... (2 hozzászólások)

Röptessük a madarat a szobában?

Gondozás

A szabadság szimbólumaként számon tartott madarunkat vétek nem kiengedni a lakásban. Mire figyeljünk, hogy túlélje jóakaratunkat?... (2 hozzászólások)

Hogyan építsünk külső röpdét a hullámos papagájnak?

Gondozás

Egy hullámos papagáj pár elhelyezése már egy 25x40 cm alapterületű kalitban is megfelelő. De természetesen nekik is jobb, ha minél nagyobb a röpdéjük... ... (18 hozzászólások)

Adjunk nevet az internetes nagyhalászi sztárgólya feleségének!

Gondozás

Nagyhalász - Új párra talált Nagyhalász internetes sztárgólyája. Az új asszonynak azonban még nincs neve, ezért stílusosan a világhálón hirdették meg a névadó játékot. A madárbarátok április 3-ig tehetnek javaslatokat, és a tíz legjobb ötletből szavazással választják majd ki a Halász nevű gólyafiú új feleségének nevét.... (0 hozzászólások)

Mesterséges odúkkal csalogassuk a kertbe a madarakat!

Gondozás

Odút kihelyezni soha nincs késő, akár nyár közepén is érdemes erre időt szánni, mert az énekesmadarak évente akár háromszor is költhetnek.... (0 hozzászólások)

Élő webkamerás közvetítés a madarakról

Gondozás

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) két madáretetőhöz helyezte ki webkameráit. A téli időszakban rengeteg madárfaj látogatja az etetőket, így olyan megfigyeléseket tehetünk, amelyekre a természetben aligha lenne esélyünk... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés