A papagájok kiszáradásának megelőzése

Gondozás

Nyáron különösen fontos odafigyelni arra, hogy a madarak elegendő vizet vegyenek magukhoz. A kiszáradás egy nap leforgása alatt is megjelenhet, nagyon súlyos egészségi problémákat okoz, és három nap alatt akár halálhoz is vezethet. ... (0 hozzászólások)

Profi tenyésztés: régi iskola - új eszközök 1. rész

Gondozás

Minden gyakorlott tenyésztőnek, madártartónak megvannak a „jól bevált” módszerei, praktikái, melyeket féltve őriz. Mégis mindenki keresi a jobb, újabb, hatékonyabb, és napjainkban már a pénztárcabarátabb megoldásokat. ... (0 hozzászólások)

Hogyan akadályozd meg, hogy a madarak nekicsapódjanak az ablakodnak?

Gondozás

A madarak gyakran nekiröpülnek az ablaknak. Ez komoly sérüléseket, akár halált is okozhat. Tanuld meg te is, hogyan küszöbölheted ki ezt a problémát! ... (1 hozzászólások)

Hogyan gondozd a barátpapagájt?

Gondozás

A barátpapagájnak sok odafigyelésre és szórakoztató játékokra van szüksége. Ha azt akarod, hogy jól érezze magát, minden nap foglalkozz vele eleget, és ösztönözd mozgásra! ... (1 hozzászólások)

A fiatal madarak betanítása

Gondozás

Sokkal kifizetődőbb, ha a madarak betanítását még fiatal korukban elkezdjük. ... (0 hozzászólások)

2 gyors tipp madárápolásához

Gondozás

A madár ápolása egyszerű feladat lehet, ha hozzászoktatod kedvencedet a különböző tevékenységekhez. Fontos a játékosság, a dicséret és persze a sok türelem. Ha nem sürgetsz semmit, madarad ápolása hamarosan mindkettőtök számára rutinná válik. ... (0 hozzászólások)

A jákópapagáj és a zsírmáj

Gondozás

Az elhízás zsírmáj kialakulásához vezethet a jákópapagájok esetében, ami levertséget, légzési problémákat és rohamokat is okozhat. A megfelelő diéta és testmozgás rendkívül fontos, és ha bármilyen gyanús jelet észlelsz madaradon, azonnal fordulj állatorvoshoz! ... (0 hozzászólások)

A madarak betegségének jelei

Gondozás

Hogy meg tudjuk védeni a madár egészségét, fel kell tudnunk ismerni a betegség jeleit, amilyen korán csak lehet. Ehhez pedig arra van szükség, hogy tisztában legyünk vele, milyenek az egészséges madarak. ... (0 hozzászólások)

Madarak égési sebeinek gyors kezelése

Gondozás

Mindannyian reménykedünk abban, hogy madarunkat soha nem éri baleset, mégis jobb, ha mindig fel vagyunk készülve, és elsősegélyt tudunk nyújtani. Ha szárnyas barátainkról van szó, nem mindig tudjuk uralni a helyzetet. ... (0 hozzászólások)

Segítség! Beteg a madaram - 2. rész

Gondozás

A beteg madár megfelelő táplálása, itatása nagyon fontos, mint ahogy az is, hogy melegen tartsuk, amíg rendbe nem jön. De melyek a rossz bőrben lévő madarak ellátásának legfontosabb szabályai? ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés