Papagájok: gondozási 1x1

Gondozás

Papagájaink igen nagy odaadással, naponta többször is rendezgetik tollaikat. E művelet közben ne zavarjuk meg őket, mert a tollápolás nemcsak elfoglaltságot jelent, hanem rendkívül fontos a társas kapcsolatok szempontjából is. A gondozott és repülőképes tollazat a természetben életfontosságú.... (0 hozzászólások)

A pingvinek csupán a savanyú és a sós ízeket érzékelik

Viselkedés

Az evolúció során a pingvinek érzéketlenné váltak az édes, a keserű és az ötödik, úgynevezett umami ízre, így ma már csupán a savanyú és a sós táplálékokat érzékelik - állapították meg a szakemberek a röpképtelen madarak genetikai vizsgálata alapján.... (0 hozzászólások)

Vegyünk párt a magányos díszmadárnak?

Örökbefogadás, vásárlás

Kell a papagájnak társ vagy elegendő neki két lábon járó, szárny nélküli emberbarátja? A válasz sok mindentől függ. Ha kíváncsi vagy kedvenced szociális igényeire, olvass tovább!... (10 hozzászólások)

Uhufiókával gyarapodott a veszprémi állatkert

Díszmadarak

Uhufióka kelt ki a közelmúltban a veszprémi állatkertben, ahol évek óta nem volt szaporulata nagy fülesbagoly (Bubo bubo) néven is ismert madárnak.... (0 hozzászólások)

Kanári: kérdések és válaszok

Gondozás

Hogyan különböztetjük meg a hím kanárit a tojótól? Mi a különbség a sárga és a piros kanári között? Hol legyen a kanári kalitkája? Válaszok a cikkben...... (0 hozzászólások)

Jelentős kékvércse-vonulásra lehet számítani

Díszmadarak

Magyarország legértékesebb és az Európai Unióban is kivételes pusztai élőhelyeinek egyik természetvédelmi szempontból fontos, fokozottan védett madara a kék vércse.... (0 hozzászólások)

Elkészült a kihalófélben lévő egzotikus madarak százas listája

Díszmadarak

A Londoni Zoológiai Társaság és a Yale Egyetem szakemberei összeállították a kihalás által leginkább fenyegetett ritka madarak százas listáját.... (0 hozzászólások)

Túzok a 2014 év madara

Díszmadarak

A túzok (Otis tarda) hazánk és Európa legnagyobb termetű röpképes madara, a pusztai táj szimbóluma. Nyugat-Európa legtöbb országából kipusztult.... (0 hozzászólások)

Elindult a madáretetési szezon

Gondozás

Etetni szó szerint szinte bárhol, a talajszinttől egészen a sokadik emeleti lakótelepi erkélyekig és ablakokig lehet.... (0 hozzászólások)

A világ első videofelvételei parlagi sas fészkéből

Díszmadarak

Az idei költési szezonra a világon első alkalommal kerültek webkamerák egy vadon élő parlagisas-pár fészkébe a Jászságban.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés