Jelentős kékvércse-vonulásra lehet számítani

Díszmadarak

Magyarország legértékesebb és az Európai Unióban is kivételes pusztai élőhelyeinek egyik természetvédelmi szempontból fontos, fokozottan védett madara a kék vércse.... (0 hozzászólások)

Elkészült a kihalófélben lévő egzotikus madarak százas listája

Díszmadarak

A Londoni Zoológiai Társaság és a Yale Egyetem szakemberei összeállították a kihalás által leginkább fenyegetett ritka madarak százas listáját.... (0 hozzászólások)

Túzok a 2014 év madara

Díszmadarak

A túzok (Otis tarda) hazánk és Európa legnagyobb termetű röpképes madara, a pusztai táj szimbóluma. Nyugat-Európa legtöbb országából kipusztult.... (0 hozzászólások)

Elindult a madáretetési szezon

Gondozás

Etetni szó szerint szinte bárhol, a talajszinttől egészen a sokadik emeleti lakótelepi erkélyekig és ablakokig lehet.... (0 hozzászólások)

A világ első videofelvételei parlagi sas fészkéből

Díszmadarak

Az idei költési szezonra a világon első alkalommal kerültek webkamerák egy vadon élő parlagisas-pár fészkébe a Jászságban.... (0 hozzászólások)

Miért éppen kanárit?

Díszmadarak

Nehogy azt higgyük, hogy csak az idős embereknek nyújt kellemes társaságot a kanári. Ez a formás, izgő-mozgó madárka csodálatos áriával, kellemes lényével otthonunkba hozza a természet egy kis darabját.... (0 hozzászólások)

10 jó tanács a papagáj gondozásához

Gondozás

Mivel a papagájok a világ legértelmesebb madarai közé számítanak, örömmel tanulnak meg kisebb mutatványokat.... (0 hozzászólások)

Nemespapagáj (Eclectus roratus)

Díszmadarak

A nemespapagáj (Eclectus roratus) nyugodt lény, erőteljes hangját többnyire csak este lehet hallani.... (0 hozzászólások)

Ezek a díszmadarak kedvenc magkeverékei

Gondozás

Újra és újra visszatérő kérdések közt szerepel, hogy mivel, miként etessük madarunkat, hogy az a lehető legoptimálisabb táplálékokat kapja.... (0 hozzászólások)

Előkészítik a fehér gólyák fészkelését Nógrádban

Gondozás

Március végére, április elejére érkezik vissza a telelésből a fehér gólya állomány nagy része Magyarországra, így az új fészektartó állványok kihelyezését, a régiek karbantartását legkésőbb március végére be kell fejezni.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés