A szarka madár (Pica pica) kulisszatitkai

Díszmadarak

A közönséges- vagy európai szarka Európában honos madár, mely a hollók és szajkók családjába tartozik. Feje, nyaka és melle fényes fekete színű, zöld, vagy lila.... (0 hozzászólások)

Afrikában folytatódik a BirdLife International madármegfigyelő versenye

Viselkedés

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) nemzetközi ernyőszervezete, a BirdLife International az idén először Dél-Afrikában is megszervezi a nagy sikerű Spring Alive programsorozatot. ... (0 hozzászólások)

Megkülönböztető jegyek a madaraknál

Díszmadarak

A madarak legjellegzetesebb sajátossága a csőre. Az erősen lefelé görbülő, kampós felső kávából és az ebbe beilleszkedő, fölfelé hajló alsó kávából áll. A felső káva tövénél egy csupasz, toll nélküli terület található, a viaszhártya – itt vannak az orrlyukak. ... (0 hozzászólások)

Egy bagoly szellemét fotózta le

Viselkedés

Amikor egy madár csapódik az ablaküvegnek, mindig picit eszünkbe juttatja, nem csak mi vagyunk olyan lükék ezen a bolygón. ... (0 hozzászólások)

A galamb nem felejt

Díszmadarak

Az arcvonások alapján képesek felismerni, illetve megkülönböztetni egymástól az embereket a vadon élő, idomítatlan galambok, még a ruházat átcserélése sem téveszti meg őket - derült ki egy új tanulányból.... (0 hozzászólások)

Röptessük a madarat a szobában?

Gondozás

A szabadság szimbólumaként számon tartott madarunkat vétek nem kiengedni a lakásban. Mire figyeljünk, hogy túlélje jóakaratunkat?... (2 hozzászólások)

Elrabolt parlagi sasfiókákat próbáltak eladni ismeretlenek

Örökbefogadás, vásárlás

Három, egyenként 1 millió forint természetvédelmi értékű parlagi sasfiókát loptak ki fészkükből ismeretlen tettesek.... (0 hozzászólások)

Pingvinfajok, avagy minden pingvin a listánkon van

Díszmadarak

A következő cikk nagyon hasznos, mert nincs olyan pingvinfaj, amit nem találsz meg itt. Szépen csoportosítva vannak, hogy minden világos és átlátható legyen:)... (0 hozzászólások)

15 érdekesség a pingvinekről

Díszmadarak

A pingvinek a legismertebb és legkedveltebb madarak a világon, és a legegyedibbek is. Lássuk, vajon miért?... (0 hozzászólások)

A verebeknek is a belső értékek a fontosak

Díszmadarak

Bécs/Budapest (MTI) - A partnerválasztásnál a verebek belső értékeket is számba vesznek, a leendő társ kiválasztásának kritériumai pedig egyénenként különböznek. Osztrák kutatók szerint a folyamatban jelentős szerepet játszik az immunrendszer genetikai háttere.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés