Röptessük a madarat a szobában?

Gondozás

A szabadság szimbólumaként számon tartott madarunkat vétek nem kiengedni a lakásban. Mire figyeljünk, hogy túlélje jóakaratunkat?... (2 hozzászólások)

Elrabolt parlagi sasfiókákat próbáltak eladni ismeretlenek

Örökbefogadás, vásárlás

Három, egyenként 1 millió forint természetvédelmi értékű parlagi sasfiókát loptak ki fészkükből ismeretlen tettesek.... (0 hozzászólások)

Pingvinfajok, avagy minden pingvin a listánkon van

Díszmadarak

A következő cikk nagyon hasznos, mert nincs olyan pingvinfaj, amit nem találsz meg itt. Szépen csoportosítva vannak, hogy minden világos és átlátható legyen:)... (0 hozzászólások)

15 érdekesség a pingvinekről

Díszmadarak

A pingvinek a legismertebb és legkedveltebb madarak a világon, és a legegyedibbek is. Lássuk, vajon miért?... (0 hozzászólások)

A verebeknek is a belső értékek a fontosak

Díszmadarak

Bécs/Budapest (MTI) - A partnerválasztásnál a verebek belső értékeket is számba vesznek, a leendő társ kiválasztásának kritériumai pedig egyénenként különböznek. Osztrák kutatók szerint a folyamatban jelentős szerepet játszik az immunrendszer genetikai háttere.... (0 hozzászólások)

A kakapó (bagolypapagáj), kea és kaka- Új-Zéland veszélyeztetett papagájai

Díszmadarak

Új-Zéland egyedi és megnyerő külsejű vad papagájoknak ad otthont, melyek mostanra már veszélyezettek és a hosszú időtartamú túlélésük csak a fenntartásuktól függ. Új-Zéland kakapó papagája a madárvilág szélsőségeinek egyes jegyeit magán viseli. ... (0 hozzászólások)

Új webkamerákat szerelt fel az MME

Viselkedés

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) újabb webkamerákat szerelt fel madárfészkek és odúk mellé. A szervezet és közreműködő partnerei segítségével már 7 helyszínen követhetjük nyomon a madarak mindennapjait.... (0 hozzászólások)

A legújabb internet-szenzáció: fehérfejű rétisas (Haliaeetus leucocephalus)

Díszmadarak

A webkamerán követhető fehérfejű rétisas család lassan népszerűbbé válik az interneten, mint a híes színész, Charlie Sheen. ... (0 hozzászólások)

Húsvéti állatok: csibe, kacsa és nyuszi

Díszmadarak

A kiscsibék, kiskacsák és nyuszik régóta jelképei a húsvétnak és a tavasz érkezésének. Azonban Marc Morrone szakértő szerint, jól át kell gondolnod ezen állatok igényeit, mielőtt az otthonodba viszel egyet.... (0 hozzászólások)

Újabb sasmérgezés történt – ezúttal megmenekült egy áldozat

Díszmadarak

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság és a Hortobágyi Madárkórház Alapítvány meghívja Önöket a mérgezésből felgyógyult parlagi sas szabadon engedésére.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés