- -

Sarki sirály a Dunán – utoljára 1935-ben jegyezték fel látogatását!

Viselkedés

Ez a kisebb termetű, szinte teljesen fehér sarkvidéki sirályfaj rendkívül ritka kóborló Európában!... (0 hozzászólások)

Madár-etológia: mit mond a madár a testével?

Viselkedés

A kedvtelésből tartott madarakat egyesek így írják le: játékosak és megszerethetőek de egy perc alatt igényesekké és zárkózottakká válhatnak. Madártartóként illik ismerni a legfontosabb viselkedési megnyílvánulásait a kedvencünknek.... (0 hozzászólások)

Problémás díszmadár

Viselkedés

Mivel a társas madaraknál nőtt a viselkedésből adódó problémák száma, ezért nagyon sokan közülük elveszítik otthonaikat. Problémákat előidéző tényezők a csipdelőzés, rikácsolás, az öncsonkítás és szorongások.... (0 hozzászólások)

A civilizációs zaj kihatása

Viselkedés

Egyes madarak az urbanizáció hatására megváltoztatják hangjukat, hogy versenybe szálljanak az emberi zajokkal. ... (0 hozzászólások)

Madár-etológia: amikor a jó papagájok rosszakká válnak

Viselkedés

A papagájok természetes ösztönei sosem tekinthetők rossz viselkedési formának: tanuld meg érteni a madarak testbeszédét annak érdekében, hogy elkerüld a problémákat! ... (0 hozzászólások)

A kotlóstyúk

Viselkedés

Minden állat rendelkezik öröklött ösztönökkel, és a tyúkok sem kivételek ez alól. Az egyik legerősebb ilyen ösztönszerű viselkedés a kotlás. ... (0 hozzászólások)

A madarak testbeszéde

Viselkedés

Senki nem érti félre, ha egy kutya örömében csóválja a farkát vagy, ha egy felborzolt szőrű macska nyújtózik egyet. A házaillatként élő madarak esetében viszont több tapasztalatot igényel, hogy megértssük mit is akarhat a kis jószág. ... (0 hozzászólások)

Segítség, a papagájom agresszív! - 2. rész

Viselkedés

Az ivarérettség elérése is vezethet agresszióhoz a papagájok esetében. Az is lehet, hogy vezető szerepre törekszik a hierarchiában, ezért viselkedik erőszakosan. Kellő határozottsággal a probléma orvosolható. ... (0 hozzászólások)

Segítség, a papagájom agresszív! - 1. rész

Viselkedés

Gyakori jelenség, hogy addig szelíd és barátságos papagájunk egyszer csak agresszívvé válik, csíp, kezelhetetlen. A magyarázat többféle lehet, elsőként ismerjük meg a legáltalánosabb okokat! ... (0 hozzászólások)

Hogyan képesek beszélni a madarak?

Viselkedés

Az olyan madarak, mint a papagájok, gyakran elragadtatják az embereket beszédükkel. De hogyan lehet az, hogy úgy beszélnek, mint az emberek? Erre is van néhány magyarázatunk. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés