Miért rikácsol egész nap a papagáj?

Viselkedés

A papagájoknál gyakori problémának számít a rikácsolás. Léteznek különböző technikák, "nevelési módszerek" a kellemetlen hangoskodás megszüntetésére. De vajon mi készteti a madarakat az éktelen rikácsolásra? ... (0 hozzászólások)

Hogyan szoktassuk le a papagájt a rikácsolásról?

Viselkedés

Ha a papagáj néha-néha felrikkant, vagy tíz-húsz percen át csipog és csiripel, az még nem jelent problémát. De ki képes elviselni a naphosszat tartó, iszonyú rikácsolást? Szoktassuk le róla! ... (0 hozzászólások)

Golfozó papagáj

Viselkedés

A kis sándorpapagáj kosarazik, golfozik, eljátssza a döglött madarat, és számtalan más ügyes trükkre is képes. ... (2 hozzászólások)

Az eszükkel hódító madarak

Viselkedés

A kutatók szerint az eszesebb madarak sikeresebbek a madárhölgyek körében, mint kevésbé intelligens vetélytársaik. Lássuk, ki az abszolút menők a madárvilágban! ... (0 hozzászólások)

Miért okosabb a varjú, mint a többi madár?

Viselkedés

A varjak károgását mindenki ismeri. Azt hinnénk, hogy egy haszontalan madár, aki csak arra jó, hogy megdézsmálja a nehéz munkával elvetett terményünket, és kárörvendően károgjon a hideg téli napokon. A tudósok szerint azonban a varjú nem hogy nem buta, - hanem madártársait megszégyenítve - megdöbbentően intelligens és okos állat... ... (0 hozzászólások)

Tyúkszex - reggeli örömök

Viselkedés

Az állatvilágban is sokszor fontos az időzítés. Főleg, ha a "párkapcsolati" oldalt nézzük. Általában az erősebb, gyorsabb és a feltűnőbb a nyerő a nőstények szempontjából. A kakasok esetében azonban a külcsínyen kívül fontos még az is, hogy hány óra van, mert csak ha időben kezdeményeznek, akkor lehetnek tuti befutók. ... (0 hozzászólások)

Már követhető a jeladós kék vércsék útja az interneten!

Viselkedés

A technika legújabb vívmánya adhat választ rá, hogy merre vonulnak és telelnek az év madarai, a kék vércsék Az eddigi kutatások alapján annyit lehet tudni, hogy a hideg hónapokat Afrikában töltik. Azt azonban, hogy közelebbről a fekete kontinens mely része ad otthont nekik ez idő alatt, teljes bizonyossággal még nem sikerült kideríteni! ... (0 hozzászólások)

Taníts trükköket papagájodnak!

Viselkedés

A papagáj igen intelligens állat, amely dicsérő szóval és jutalmazással könnyen motiválható. Napi egy-két alkalommal megtartott 5-10 perces "tanórákon" tollas barátunk különösebb megerőltetés nélkül el tud sajátítani egy sor látványos trükköt. Gangnam Style tánc papagáj módra?... (1 hozzászólások)

Madarak: 25 dolog, amit még nem tudtál!

Viselkedés

Hallottál már arról, hogy repülés közben a madarak szíve akár ezret is verhet percenként? Nem? Olvass tovább! ... (2 hozzászólások)

SASOKAT MÉRGEZTEK JÁSZÁROKSZÁLLÁSON

Viselkedés

Két sast még sikerült megmenteni a Magyar Madártani Egyesület és a Hortobágyi Nemzeti Park szakembereinek, egy azonban elpusztult szándékos mérgezés következtében Jászárokszállás határában. ... (5 hozzászólások)

Bejelentkezés