Fehérkezű gibbon született a Nyíregyházi Állatparkban

Egzotikus fajok

A látogatók is végignézték a fehérkezű gibbon család (Hylobates lar) legújabb tagjának születését a Nyíregyházi Állatparkban.... (0 hozzászólások)

Stabil a zergeállomány a Tátrában

Egzotikus fajok

Csaknem három éve stabil és enyhén növekvő tendenciát mutat a Tátrában élő zergeállomány - derült ki a Tátrai Nemzeti Park (TANAP) és a szlovák állami erdőfelügyelet (SL) aktuális adataiból.... (0 hozzászólások)

Boldog Jegesmedve napot!

Egzotikus fajok

Február 27.: Jegesmedve világnap. Tudta-e, hogy február 27. a Jegesmedvék világnapja?! Ezek a csodálatos teremtmények is kiemelt figyelmet igényelnek...... (0 hozzászólások)

A csimpánzok rövidtávú memóriája jobb az emberénél

Egzotikus fajok

A csimpánzok talán okosabbak, mint gondolnánk, a rövidtávú memóriájuk legalábbis jobb az emberénél - állítja egy japán kutató.... (0 hozzászólások)

Medvebocsok Veresegyházán

Egzotikus fajok

Veresegyházon 1998. november 24-én nyílt meg Közép-Európa egyetlen medvemenhelye. Most kis medvebocsok is vannak: Dönci, Barót és Hugi!... (0 hozzászólások)

Már látogathatók a gyöngyösi állatkert kisoroszlánjai

Egzotikus fajok

Már lehet látogatni a gyöngyösi állatkert decemberben született három kisoroszlánját, miután megkapták az első oltást.... (0 hozzászólások)

2012 az orrszarvúk tömeges mészárlásának éve volt!

Egzotikus fajok

2012-ben rekordot döntött az orrszarvúk illegális kilövésének száma. Tavaly 668 egyedet mészároltak le és fosztottak meg tülkétől azért, hogy a feketepiacon értékesítsék azt.... (0 hozzászólások)

Hiúzt fotóztak a Zemplénben!

Egzotikus fajok

Mindössze 5-10 hiúz él hazánkban, és ezidáig alig néhányszor sikerült lefotózni itthon az állatot. Ezúttal, a Zemplénen sikerült lekapni egy, két év körüli kandúrt!... (0 hozzászólások)

Már úton vannak a Mikulás segítői, a rénszarvasok

Egzotikus fajok

A Mikulás szánhúzója, a rénszarvas (Rangifer tarandus) a párosujjú patások rendjébe, ezen belül is a valódi szarvasok családjába tartozik. Őshazája Skandinávia, Észak- Amerika, Grönland és Oroszország.... (0 hozzászólások)

Rénszarvasokat kapott Mikulásra a Miskolci Állatkert

Egzotikus fajok

A Mikulás rénszarvasai érkeztek a Miskolci Állatkertbe, az egy hím és a két nőstény a csehországi Brno, illetve Olomouc állatkertjeiből költözött a bükki vadasparkba.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés