Tovább élnek a társaságkedvelő gorillák, mint zárkózott társaik

Egzotikus fajok

Közel háromszáz, észak-amerikai állatkertekben élő gorilla csaknem két évtizeden át tartó megfigyelése alapján arra a következtetésre jutott egy nemzetközi kutatócsoport, hogy az állatok személyisége befolyásolja élettartamukat.... (0 hozzászólások)

Nőtt a szibériai tigrisek száma Kína északkeleti vidékén

Egzotikus fajok

Nőtt a Kína északkeleti vidékén élő szibériai tigrisek száma: idén 91 kölyök született a hejlungcsiangi tenyésztési programban, így némileg javultak a világ egyik leginkább veszélyeztetett fajának esélyei a fennmaradásra.... (0 hozzászólások)

40 év börtön a csempésznek

Egzotikus fajok

Történelmi jelentőségű ítélet született egy orrszarvútülök csempész ügyében Dél-Afrikában. Egy thaiföldi férfit 40 év fegyházra ítéltek.... (0 hozzászólások)

Pettyes szarvasok születtek a veszprémi állatkertben

Egzotikus fajok

Két pettyes szarvas (Axis axis) született a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkban - tájékoztatta az MTI-t a vadaspark projektmenedzsere.... (0 hozzászólások)

A földikutya igazi hungarikum!

Egzotikus fajok

Aki először lát földikutyát, azt hiheti, hogy valamelyik tudományos-fantasztikus film egyik szereplőjével találkozik, hiszen ez a különleges állat elsőre valóban elég bizarr képet fest.... (0 hozzászólások)

Jön a farkas? SMS-t küldenek a birkák!

Kecskék, juhok

Svájc már csak ilyen: birkák legelésznek a füves domboldalon, aztán egyszer csak feltűnik a nagy gonosz farkas...és az sms a gazda mobilján: "Meg fognak enni!"... (0 hozzászólások)

Párra lelt a hatlábú bocilány

Kecskék, juhok

Már párja is van annak a svájci borjúnak, amely hat lábbal született, és emiatt nem sok esélyt láttak arra, hogy életben marad: Lilli egy kisméretű bikával, Liliputtal "jár".... (0 hozzászólások)

Megdöbbentő! Kutyát ellett egy bárány!

Kecskék, juhok

Legalábbis ezt állítja egy földműves, és mitagadás: a kutya valóban hasonlít egy birkára.... (0 hozzászólások)

Testközelből figyelhetjük a rókafiú fejlődését

Egzotikus fajok

Régi-új állatfajjal bővül a Budakeszi Vadaspark faunája. A Vadaspark és a Noé Állatotthon együttműködésének köszönhetően új otthont kap egy elárvult európai vörös róka. Nem is akármilyet!... (0 hozzászólások)

Plüss róka az árva rókakölykök mamája

Egzotikus fajok

Leatherhead-i Wildlife Aid  játékrókával pótolja a rókakölykök anyahiányát. A három árva kisállat anyjukként fogadják el a kitömött játékot.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés