Medvebocsok Veresegyházán

Egzotikus fajok

Veresegyházon 1998. november 24-én nyílt meg Közép-Európa egyetlen medvemenhelye. Most kis medvebocsok is vannak: Dönci, Barót és Hugi!... (0 hozzászólások)

Már látogathatók a gyöngyösi állatkert kisoroszlánjai

Egzotikus fajok

Már lehet látogatni a gyöngyösi állatkert decemberben született három kisoroszlánját, miután megkapták az első oltást.... (0 hozzászólások)

2012 az orrszarvúk tömeges mészárlásának éve volt!

Egzotikus fajok

2012-ben rekordot döntött az orrszarvúk illegális kilövésének száma. Tavaly 668 egyedet mészároltak le és fosztottak meg tülkétől azért, hogy a feketepiacon értékesítsék azt.... (0 hozzászólások)

Hiúzt fotóztak a Zemplénben!

Egzotikus fajok

Mindössze 5-10 hiúz él hazánkban, és ezidáig alig néhányszor sikerült lefotózni itthon az állatot. Ezúttal, a Zemplénen sikerült lekapni egy, két év körüli kandúrt!... (0 hozzászólások)

Már úton vannak a Mikulás segítői, a rénszarvasok

Egzotikus fajok

A Mikulás szánhúzója, a rénszarvas (Rangifer tarandus) a párosujjú patások rendjébe, ezen belül is a valódi szarvasok családjába tartozik. Őshazája Skandinávia, Észak- Amerika, Grönland és Oroszország.... (0 hozzászólások)

Rénszarvasokat kapott Mikulásra a Miskolci Állatkert

Egzotikus fajok

A Mikulás rénszarvasai érkeztek a Miskolci Állatkertbe, az egy hím és a két nőstény a csehországi Brno, illetve Olomouc állatkertjeiből költözött a bükki vadasparkba.... (0 hozzászólások)

Tovább élnek a társaságkedvelő gorillák, mint zárkózott társaik

Egzotikus fajok

Közel háromszáz, észak-amerikai állatkertekben élő gorilla csaknem két évtizeden át tartó megfigyelése alapján arra a következtetésre jutott egy nemzetközi kutatócsoport, hogy az állatok személyisége befolyásolja élettartamukat.... (0 hozzászólások)

Nőtt a szibériai tigrisek száma Kína északkeleti vidékén

Egzotikus fajok

Nőtt a Kína északkeleti vidékén élő szibériai tigrisek száma: idén 91 kölyök született a hejlungcsiangi tenyésztési programban, így némileg javultak a világ egyik leginkább veszélyeztetett fajának esélyei a fennmaradásra.... (0 hozzászólások)

40 év börtön a csempésznek

Egzotikus fajok

Történelmi jelentőségű ítélet született egy orrszarvútülök csempész ügyében Dél-Afrikában. Egy thaiföldi férfit 40 év fegyházra ítéltek.... (0 hozzászólások)

Pettyes szarvasok születtek a veszprémi állatkertben

Egzotikus fajok

Két pettyes szarvas (Axis axis) született a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkban - tájékoztatta az MTI-t a vadaspark projektmenedzsere.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés