Már úton vannak a Mikulás segítői, a rénszarvasok

Egzotikus fajok

A Mikulás szánhúzója, a rénszarvas (Rangifer tarandus) a párosujjú patások rendjébe, ezen belül is a valódi szarvasok családjába tartozik. Őshazája Skandinávia, Észak- Amerika, Grönland és Oroszország.... (0 hozzászólások)

Rénszarvasokat kapott Mikulásra a Miskolci Állatkert

Egzotikus fajok

A Mikulás rénszarvasai érkeztek a Miskolci Állatkertbe, az egy hím és a két nőstény a csehországi Brno, illetve Olomouc állatkertjeiből költözött a bükki vadasparkba.... (0 hozzászólások)

Tovább élnek a társaságkedvelő gorillák, mint zárkózott társaik

Egzotikus fajok

Közel háromszáz, észak-amerikai állatkertekben élő gorilla csaknem két évtizeden át tartó megfigyelése alapján arra a következtetésre jutott egy nemzetközi kutatócsoport, hogy az állatok személyisége befolyásolja élettartamukat.... (0 hozzászólások)

Nőtt a szibériai tigrisek száma Kína északkeleti vidékén

Egzotikus fajok

Nőtt a Kína északkeleti vidékén élő szibériai tigrisek száma: idén 91 kölyök született a hejlungcsiangi tenyésztési programban, így némileg javultak a világ egyik leginkább veszélyeztetett fajának esélyei a fennmaradásra.... (0 hozzászólások)

40 év börtön a csempésznek

Egzotikus fajok

Történelmi jelentőségű ítélet született egy orrszarvútülök csempész ügyében Dél-Afrikában. Egy thaiföldi férfit 40 év fegyházra ítéltek.... (0 hozzászólások)

Pettyes szarvasok születtek a veszprémi állatkertben

Egzotikus fajok

Két pettyes szarvas (Axis axis) született a veszprémi Kittenberger Kálmán Növény- és Vadasparkban - tájékoztatta az MTI-t a vadaspark projektmenedzsere.... (0 hozzászólások)

A földikutya igazi hungarikum!

Egzotikus fajok

Aki először lát földikutyát, azt hiheti, hogy valamelyik tudományos-fantasztikus film egyik szereplőjével találkozik, hiszen ez a különleges állat elsőre valóban elég bizarr képet fest.... (0 hozzászólások)

Jön a farkas? SMS-t küldenek a birkák!

Kecskék, juhok

Svájc már csak ilyen: birkák legelésznek a füves domboldalon, aztán egyszer csak feltűnik a nagy gonosz farkas...és az sms a gazda mobilján: "Meg fognak enni!"... (0 hozzászólások)

A rozsomák nem csak erős, de okos is

Egzotikus fajok

Az eurázsiai és észak-amerikai tundrákon élő rozsomák (Gulo gulo) eddig arról volt nevezetes, hogy rettenthetetlen ragadozó, amely még a farkassal is bátran szembeszáll. A menyétfélék családjába tartozó 15-20 kilogrammos állatról amerikai kutatók kiderítették, hogy nemcsak erős, hanem okos is.... (0 hozzászólások)

Párra lelt a hatlábú bocilány

Kecskék, juhok

Már párja is van annak a svájci borjúnak, amely hat lábbal született, és emiatt nem sok esélyt láttak arra, hogy életben marad: Lilli egy kisméretű bikával, Liliputtal "jár".... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés