Vedlik a hüllőm! Mit tegyek?

Gondozás

Fajtól és fajtától függetlenül minden élőlény vedlik. Egyes fajoknál, úgy mint az embernél is, észrevétlenül zajlik le ez a természetes folyamat. A hüllőknél viszont más a helyzet. A gyíkok többségénél, a bőr lassan, szakaszosan, darabokban válik le a testről. Egyes gyíkfajtáknak viszont, hasonlóan a kígyókhoz, egy darabban kell, megszabadulniuk az elhalt bőrtől. ... (1 hozzászólások)

Kígyók a terráriumban: az afrikai házisikló és a kaliforniai királysikló

Gondozás

A hüllők terráriumának kialakításakor nem árt tisztában lennünk az állatok jellemzőivel és tartásuk alapvető feltételeivel. Most az afrikai házisikló és a kaliforniai királysikló terráriumi tartásával ismerkedhetünk meg.... (0 hozzászólások)

Tücsökvacsora: egészséges és tápláló

Gondozás

Kegyetlen a tücskök sorsa: vagy hobbiállatként, vagy takarmányállatként élnek, de mindenképp fogságban. A leleményes hüllőtartók szeretik, etetik, majd megetetik a tücsköt. ... (0 hozzászólások)

Világítás a hüllők terráriumában

Gondozás

A hüllők nem képesek szabályozni saját belső hőmérsékletüket, ezért állandóan hőforrásra van szükségük. A megfelelő hőmérsékleti tartomány biztosítása létfontosságú a házi kedvencként tartott hüllők számára. Az UV fény pedig bőrük jó állapotának fenntartása miatt lényeges. ... (2 hozzászólások)

Ízeltlábúak: tücsök és bogár az étlapon

Gondozás

Hüllőtartók, irány a kert! Hobbiállatunk változatos étrendje érdekében mindenféle érdekes (és ízletes) rovart és puhatestűt összefogdoshatunk. ... (0 hozzászólások)

Milyen legyen a terráriumi világítás?

Gondozás

Ahhoz, hogy megértsük miért fontos számukra a napot utánzó lámpa, elsőként magunkra kell gondolnunk. Arra, hogy miért jó biológiai szempontból napos időben a szabadban tartózkodni... ... (0 hozzászólások)

A hüllők kullancsok és atkák által terjesztett fertőzései

Gondozás

A kullancs és az atka a leggyakoribb külső élősködők közé tartoznak, amelyek megtalálhatóak a hüllők bőrén és megfertőzhetik a gyíkokat, kígyókat, valamint a tengeri teknősöket meg a teknősbékákat. Jelenleg a hüllőkön 7 kullancsnemzetség és több, mint 250 atkaféle élősködhet, többek között az atka is. A kullancsok és bolhák által okozott bőrfertőzések orvosi elnevezése „acariasis”. ... (0 hozzászólások)

Ha egy állat megharapja a hüllődet

Gondozás

A hüllők számára nagyon veszélyes a többi állat harapása, főleg a macskáké, tehát ha egy állat megharapja a hüllődet, a legfontosabb, hogy minél hamarabb olyan állatorvoshoz vidd, aki segíteni tud. ... (0 hozzászólások)

Hüllők: szaporodás a tojástól a felnőtt korig

Gondozás

Egyes hüllők tojásokat raknak le, míg mások elevenszülők. A nőstényeknek nincs szükségük hím jelenlétére a tojások lerakásához. A legtöbb hüllőfaj esetében csak finom különbségek vannak a hímek és a nőstények között, de vannak fajok ahol a különbségek nyilvánvalóak. ... (1 hozzászólások)

Szeretnél kígyót háziállatként?

Gondozás

Először is el kell oszlatnunk azt a tévhitet, miszerint a kígyók gonosz csúszó-mászó teremtmények. Úgy tűnik, hogy még a kígyók fokozott megismerése ellenére is fennmaradt ez a gondolat. Kellő óvatossággal kiválóan tarthatók otthon. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés