Tíz milliméteresek a világ legkisebb békái

Hüllő fajok

Tíz milliméternél is kisebb a világ két legparányibb békafaja, amelyeket Pápua Új-Guineában fedeztek fel a Hawaii Bishop Múzeum zoológusai.... (0 hozzászólások)

A békagyíkok is hüllők?

Hüllő fajok

A békagyíkok a varangyok ra emlékeztetnek. Szokatlanul széles, tompa a fejük, kerekded a törzsük és rövid a farkuk. Más békaszerű vonásaik is vannak. Ugyanúgy felfújják magukat, ha háborgatják őket, mint a varangyos békák, táplálékukat pedig villámgyorsan kiölthető nyelvükkel szerzik.... (0 hozzászólások)

A kérgesteknős (Dermochelys coriacea)

Hüllő fajok

A kérgesteknős az összes tengeri teknős közül a legritkább és legtermetesebb faj. Az óceánok vándora, s minthogy mindig a tengerben tartózkodik -, szokásairól csak keveset tudunk. Olyankor azonban alaposan megfigyelhetik a kutatók, amikor kimászik a partra tojást rakni.... (0 hozzászólások)

Az óriáskígyók... valóban óriások?

Hüllő fajok

Amikor óriáskígyókról beszélünk, többnyire a pitonokra és a boákra gondolunk. Ez a köznapi nyelvben bevett kifejezés a rendszertan állandó fejlődésének köszönhetően helytelenné, félreérthetővé vált.... (0 hozzászólások)

Hogyan szaporodnak az óriáskígyók?

Hüllő fajok

A pitonokat és boákat -ahogyan a köznapi nyelvben nevezzük őket: óriáskígyókat- egyre többen tartanak terráriumokban. Ennek oka nem csak tetszetős küllemükben és egzotikus mivoltukban rejlik. ... (0 hozzászólások)

Brutus, az óriás krokodil

Hüllő fajok

Ausztráliban sok turista megy krokodil nézőbe, de Brutusnál nagyobbat aligha látnak. A gigaszörny két tonnás és közel öt és fél méteres.... (0 hozzászólások)

Kétfejű piton született Németországban

Hüllő fajok

Egy piton két fejjel, vagy két piton egy testtel? Akárhogy is nézzük, elég durva látvány.... (0 hozzászólások)

Kis krokodilok a Fővárosi Állatkertben

Hüllő fajok

Öt aprócska krokodilbébi látható a Fővárosi Állat-és Növénykert pálmaházának egyik oldalszárnyában kialakított „krokodil oviban”. Az állatok alig több, mint egy hetesek, az anya és az apa (Panni és Öcsi) a tavon lévő Krokodilházban láthatóak.... (0 hozzászólások)

Amit a teknősökről tudni kell - vicces videó

Hüllő fajok

Az állatbolt rendkívül nagy tenős választékot kínál az ügyfeleinek. Ha te is ezen hüllőfaj mellett döntesz, akkor nem árt, ha utánaolvasol néhány dolognak.... (0 hozzászólások)

Óriáskígyó a bokorban

Hüllő fajok

Az Óriáskígyó gazdáját keresi hatósági eljárás keretében a magyaralmási polgármesteri hivatal.... (1 hozzászólások)

Bejelentkezés