A rózsaszín leguán miatt felborulhat az evolúció

Hüllő fajok

Rózsaszín leguánt (Rosada) fedeztek fel a Galápagos-szigeteken. A ritka egyed 1835-ben elkerülte Darwin figyelmét. ... (2 hozzászólások)

A sárgafülű ékszerteknős (Trachemys scripta scripta)

Hüllő fajok

A sárgafülű ékszerteknős az egyik leggyakoribb vízi teknős az Egyesült Államok délkeleti részében. A felnőtt és ivadék teknősöknek az alsó páncélja krémes citromsárga színű és ennek a sima felületnek a segítségével tudnak becsúszni a partról a vízbe a veszély első jeleit megérezve. ... (0 hozzászólások)

Óriás krokodil videón!

Hüllő fajok

Ekkora krokodilt nem lát az ember minden nap! Az indonéziában készült felvétel kétségtelenül igazi!... (0 hozzászólások)

Az anolisz gyík

Hüllő fajok

Az anoliszok sok helyen kedvelt háziállatok. Könnyű vigyázni rájuk, szórakoztatóak, egyes fajtájukat még melegházban is lehet tartani. ... (0 hozzászólások)

Hüllő kisokos: a gyíkok eredete, evolúciója, leírása

Hüllő fajok

A legtöbb gyík rovarokat fogyaszt, de akadnak köztük növényevők is. A sivatagi leguán (Dipsosaurus dorsalis) az előhelyén fellelhető növényeket eszi, kaktuszok virágait, terméseit. A tüskésfarkú gyíkok (Uromastyx sp.) is kizárólag növényevők.... (0 hozzászólások)

Szörföző krokodilok az óceánban

Hüllő fajok

A sósvízi krokodilok, a világ legnagyobb hüllői, úgy tesznek meg több száz kilométeres távolságokat a nyílt tengeren, hogy az áramlatokon szörfölnek. Ez a felfedezés segíthet végleg olyan helyekre költöztetni őket, ahol nem veszélyeztetik az embereket. ... (0 hozzászólások)

Szakállas agáma - bemutatjuk a rettenetes hüllőt izgalmi állapotban

Hüllő fajok

Az ausztrál füves pusztákról származó szakállas agáma (Pogona minor) a torkán felálló tüskékről kapta nevét. Feje háromszögletű, teste akár félméteresre is megnőhet.... (393 hozzászólások)

Leopárdgekkó, az ideális terráriumi állat

Hüllő fajok

"Bundájából" nem érdemes felöltőt készíttetni. Kis méretük mellett is nagyon mutatósak egy szépen berendezett terráriumban.... (113 hozzászólások)

Kaméleon gyakorlott terraristáknak

Hüllő fajok

A kaméleonok színváltoztató képességükről jól ismert hüllők. Ez a képesség egyaránt szolgál rejtőzködésre, hangulat-kifejezésre, valamint az egyedek közötti kommunikációra. ... (59 hozzászólások)

Vak kígyót találtak

Hüllő fajok

Féregszerű élőlények éltek Madagaszkáron még mielőtt Madagaszkár létezett volna...... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés