No SSO cookie

Legyen a magyar lótenyésztés ismét a világ élvonalában!

Lovak » Lófajták, lótenyésztés

Stadionépítés után itt a ménesbirtok biznisz? A kormány és az agrártárca kiemelt célja, hogy a magyar lótenyésztés ismét a világ élvonalába tartozzon - mondta a földművelésügyi miniszter szombaton Bábolnán.Részletek »

Adakozó Kedd (Giving Tuesday) van, a Black Friday kis tesója

Ace Ventura » Állatvédő

A célja, hogy az állampolgárok tudatosabban álljanak a társadalmi problémákhoz, és fejlessze az adományozás és a civilszervezetek támogatásának hagyományát.Részletek »

Cica kontra papagáj - ki lesz a győztes? \

Háziállat TV » Egyedi esetek

Mi sül ki abból, amikor egy tréfás kedvében lévő papagáj és egy mérgelődő macska találkozik?Részletek »

TerraPlaza az egzotikus állatok kedvelőinek

Terrárium » Örökbefogadás, vásárlás

Egzotikus állat kiállítás és vásár, mely nem csak Közép-Európa egyik legnagyobb terrarisztikai és akvarisztikai rendezvénye, hanem közönségtalálkozó és életforma is egyben.Részletek »

A nyuszi és az őz igaz barátsága verset ihletett

Kedvencem » E-mailen érkezett

E-mailen érkezett: Olvastam erről a nyúl-őz barátságról - s annyira megihletett, hogy egy gyermekverset alkottam. Szeretettel küldöm mindenkinek!Részletek »

Baromfitartók, figyelem! Mit tehetünk a madárinfluenza ellen?

Madár » Gondozás

A madárinfluenza házi- és vadon élő madarak vírusos megbetegedése, amely az állatok elhullásához vezet. A H5N8 vírus embereket nem betegít meg, azonban minden állattartónak fontos az alábbi óvintézkedéseket betartani!Részletek »

Szeretnél továbbra is városligeti kutyás lenni?

Ace Ventura » Állat és ember

Ha továbbra is városligeti kutyás szeretnél maradni, olvasd el az alábbiakat és töldts ki a kérdőivet!Részletek »

Mezőhegyesen megalakult a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság

Lovak » Istálló, lovarda

A kormány november 8-ai döntése alapján több mint 2 milliárd forintért visszavásárolta a 2004-ben privatizált Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt.-t, majd a korábban is állami tulajdonú Ménes Kft.-vel összevonva, megalapította a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaságot - jelentette be a Miniszterelnökséget vezető miniszter kedden Mezőhegyesen, sajtótájékoztatón.Részletek »

Fiete a rostocki jegesmedve jól érzi magát Nyíregyházán

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Már láthatja a közönség a Nyíregyházi Állatpark új jegesmedvéjét, a kétéves hím állat Németországból érkezett a nyírségi megyeszékhely látványosságába.Részletek »

Mivel etessük a madarakat?

Madár » Gondozás

Jóval több mint egy évszázada indult el Magyarországon a lakosság önkéntes madáretetési mozgalma. Az itthon maradó és Eurázsia északi térségeiből telelni hozzánk érkező énekesmadarak számára nagy könnyebbséget jelent a madárbarátok által működtetett sok tízezernyi etető. Az ötvennél is több potenciális etetőlátogató madárfaj megfigyelése ugyanakkor egyedülálló élményt kínál számunkra nem csak a kertekben és a parkokban, de a belvárosokban és a sokadik emelet magasságában is.Részletek »

Társat kapott a Nyíregyházi Állatpark fehér oroszlánja

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Társat kapott a Nyíregyházi Állatpark fehér oroszlánja (Panthera leo krugeri), az eddig egyedül élő állathoz egy normál színváltozatú fajtársát (Panthera leo) költöztették be a park gondozói.Részletek »

Új dinoszauruszt azonosítottak, aki 72 millió éve sárba fulladt

Állati trendi » Olvasnivaló

Új dinoszauruszfajt azonosítottak Kínában egy 72 millió éve egy sárba fulladt egyed különlegesen épen fennmaradt kövületében - tudósította a BBC hírportálja.Részletek »

Madárinfluenza egy pulykatelepen: 9000 madarat kell leölni

Madár » Gondozás

Madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki a NÉBIH egy Békés megyei nagy létszámú pulykát tartó gazdaságban. A hatóság a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megtette. A vírus elterjedésének megakadályozása érdekében az állatokat állami kártalanítás mellett leölik az állategészségügyi szolgálat szakemberei. A kimutatott szerotípus (H5N8) kapcsán eddig még sosem fordult elő emberi megbetegedés.Részletek »

Kedvencek korzója egy bevásárló központban

Kedvencem » E-mailen érkezett

Az állati bevásárlóközpont kiépítésének hírét egy nagytiszteletű kutyajóléti ügynök szagolta ki még október elején, majd miután követte a nyomokat és körülszaglászott az AsiaCenterben, értesítette az Állati Erőforrások Minisztériumát (röviden Állattikárság) a közelgő megnyitórólRészletek »

Adventi kutyakeksz recept

Kutya » Táplálkozás

Ne hagyjuk ki az ünnepi készülődésből kedvencünket sem! Készítsünk finom adventi kutyakekszet ebünknek!Részletek »

Gondoskodás a törpesünökről hideg időben \

Kisemlős » Gondozás

Itt a hűvös idő, ilyenkor fokozottan kell figyelni a törpesünökre. Lássuk, mire kell ügyelnünk, és hogyan biztosíthatjuk, hogy a törpesüni jól érezze magát?Részletek »

Hogyan téliesítsük a cicánkat? - Simon macskája és az első hó \

Macska » Gondozás

Mit tegyünk, hogy kijárós, vagy szabadban tartott macskáink maradandó károsodások nélkül éljék túl a téli fagyokat? Tanácsok és ötletek télvíz idejére! Részletek »

Muréna, gyors mint a villám! \

Akvárium » Tengeri fajok

Murénák. Sokféle színváltozatuk beszerezhető: fehér-fekete kockás vagy, kék-sárga szalagos muréna. Sokan félnek tőlük, talán, mert a kígyókra hasonlítanak? Részletek »

Kisállatot szeretne karácsonyra?

Kisemlős » Gondozás

Sokan ajándékoznak karácsonyra cicát, tengerimalacot vagy éppen vadászgörényt, az ünnepek elmúltával azonban csaknem minden ötödik ilyen kisállat újra az állatkereskedésben, rosszabb esetben az utcán vagy élhetetlen körülmények között találja magát. A Tengerimalac-védő Egyesület összegyűjtötte, mely kérdések őszinte megválaszolásával találhatja meg az ideális házi kedvencet, amely akár hosszú évekre a család részévé válhat.Részletek »

Hírességek sztárolják az örökbefogadásra váró kutyákat és cicákat

Kutya » Örökbefogadás, vásárlás

Hírességek mutatják be a Rex Kutyaotthon Alapítványnál régóta gazdára váró kutyákat, cicákat, és a hozzájuk kötődő legszebb érzéseket. A fotósorozat népszerű színészek, zenészek és egy rádiós műsorvezető összefogásával készült. A képeket az alapítvány 2017-es jótékonysági naptár formában adja ki.Részletek »

Mi legyen az év rovara 2017-ben? Szavazz!

Ace Ventura » Állat és ember

A Magyar Rovartani Társaság idén hetedik alkalommal bocsátja szavazásra, hogy, melyik faj legyen az év rovara a következő évben. Idén is három jelölt közül lehet választani, ők a fecskefarkú lepke, az óriás-énekeskabóca és a nagy szarvasbogár.Részletek »

Több mint 120 árva kutya és macska várja új gazdáját az Illatos úton

Ace Ventura » Állatvédő

Ha igaz társra, hű barátra vágyik, biztos lehet benne, hogy a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálatának Illatos úti telepén megtalálja a 2016. november 26-ai  Örökbeadó napon.Részletek »

Erzsi for President! Mi szavazunk rá!

Macska » Viselkedés

Kvízjátékunkban megnyerheted Magyarország leghíresebb macskájának most megjelent könyvét! Puszi, Erzsi A világ macskaszemmel, írta Homonnay Gergely. Olvass bele:Részletek »

A hétvégéig tart az ivartalanítási akció a Zöld Zebra szervezésében

Kutya » Örökbefogadás, vásárlás

Legyél Te is felelős állattartó, vidd el az állatod a kedvezményes őszi ivartalanításra! Az akcióban az alábbi állatorvososk vesznek részt:Részletek »

Sáskajárás állította meg a gólyákat

Ace Ventura » Állatvédő

Sáskajárás alakulhat ki az ENSZ mezőgazdasági szervezetének november elején közreadott előrejelzése szerint az afrikai Száhel-övezetben, a táplálékbőség pedig megállította vándorútjukon a fehér gólyákat (Ciconia ciconia) - tájékoztatta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) programkordinátora az MTI-t.Részletek »

Legyél környezetbarát macskatartó: szemetelj kevesebbet

Macska » Gondozás

Szerencsére nagy trend környezetbarátnak lenni. Többek között a macskák tartása is piszkolással jár. Tanuljuk  meg, hogyan csökkenthetjük a macskatartással járó szemetünket!Részletek »

Vigyázat! Veszélyes összetevők a kutyasamponokban!

Kutya » Gondozás

Egyre több statisztika lát napvilágot arról, hogy az ekcémával és egyéb bőrbetegséggel küzdő kutyusok száma folyamatosan nő. Sajnos, ahhoz, hogy ezt észrevegyük, nem is kell hivatalos adatokat kutatni, csak elég szétnézni a környezetünkben és beszélgetni a kutyás barátainkkal. Ennek az egyik kiváltó oka mindenképpen abban keresendő, hogy az átlagos bolti kutyasamponokban olyan anyagok találhatók, amik irritálják és szárítják a kutyák bőrét.Részletek »

A hazai kétéltűek és hüllők szépek, nézd csak!

Terrárium » Kétéltű fajok

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) egy évvel ezelőtt indította el a hazánk gerinces állatait bemutató digitális TUDÁSTÁR oldalát. Első körben a madarak, mostantól pedig Magyarország kétéltű- és hüllőfajai is elérhetőek az oldalon.Részletek »

10 aktív kutya, csak fitteknek ajánljuk!

Kutya » Kutyafajták

Bemutatjuk azt a 10 kutyafajtát, amit csak akkor válassz, ha biztosítani tudod a számunkra olyan fontos rendszeres mozgást.Részletek »

Mikor kell állatorvoshoz vinni a macskát?

Macska » Betegség, gyógyítás

A macska gyengülő egészségi állapotára és a betegségekre utaló jelek korai felismerésével megmentheted a cica életét. A hányás, a hasmenés vagy a megmagyarázhatatlan vérzés egyáltalán nem tekinthető természetesnek, azonnali állatorvosi vizsgálatot követel. Részletek »

Bejelentkezés