No SSO cookie

Kutyaházakat adományozott a Praktiker

Ace Ventura » Állatvédő

A REX Kutyaotthon öt kutyaházzal lett gazdagabb az újpesti Praktiker felajánlásának köszönhetően. A kis „lakóházakat” a vásárlók dekorálták ki egy összefogás keretében. Minden magyar Praktiker kutyabarát áruház, így a legújabb üzletegység is.Részletek »

Több mint kétezer birka lepte el a spanyol főváros utcáit

Állati trendi » Olvasnivaló

Több mint kétezer birka lepte el a spanyol főváros utcáit vasárnap; az immáron huszonkét éves múlttal rendelkező felvonulással a legeltetési útvonalak megőrzésére és karbantartására kívánják felhívni a pásztorok a figyelmet.Részletek »

Nem fáznak a halak az akváriumban?

Akvárium » Gondozás

Az akváriumi halfajok többsége melegvízi. Tartásukhoz az optimális vízhőmérséklet 18-27°C között ingadozhat. Nem szabad elfelejteni azt sem, hogy a halak hidegvérű állatok, és a testhőmérsékletük megegyezik a külső környezet, vagyis a víz hőmérsékletével. Részletek »

Kedvencek korzója egy bevásárló központban

Kedvencem » E-mailen érkezett

Az állati bevásárlóközpont kiépítésének hírét egy nagytiszteletű kutyajóléti ügynök szagolta ki még október elején, majd miután követte a nyomokat és körülszaglászott az AsiaCenterben, értesítette az Állati Erőforrások Minisztériumát (röviden Állattikárság) a közelgő megnyitórólRészletek »

Állati Halloween tökök

Állati trendi » Olvasnivaló

Legkedveltebb állatos tök a bagolymintás, de mutatunk őzikés, cicás, rókás, félelmetes pókos, sőt kutyaportrés tököket is.Részletek »

Megnyílt Latin-Amerika első elefántmenhelye \

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Brazíliában megnyílt Latin-Amerika első elefántmenhelye, mely a térség nagyjából 50 cirkuszi elefántjának fog otthont nyújtani - írta a BBC.Részletek »

Hogyan etessük az öregedő cicust?

Macska » Gondozás

Napjainkban a macskák sokkal tovább élnek, mint ezelőtt. A megfelelő étrend hozzásegít ahhoz, hogy egy hosszú életet éljenek. Részletek »

Hogyan tanítsuk meg díszmadarunkat fellépni?

Madár » Viselkedés

Ahogy egy fiatal kölyökkutyának elsőként az "ül" parancsot tanítjuk meg, úgy a papagájoknál is van egy parancs, melyet mindenek előtt meg kell tanuljon. Ez a parancs az "lépj fel", amely könnyen megtanítható, mivel mozogni naponta többször is szokott.Részletek »

Kiszökött egy gorilla a londoni állatkerti otthonából

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Az állatkertekkel foglalkozó állami szakértői bizottsághoz fordult a Born Free Foundation természetvédelmi szervezet és azonnali vizsgálatot sürgetett a londoni állatkert csütörtökön kiszökött gorillája, Kumbuka ügyében.Részletek »

Őszi cicaportrék

Macska » Viselkedés

A cicák és a kutyák is szeretik az őszt, nézd csak!Részletek »

Ha a hüllőnkkel költözünk

Terrárium » Gondozás

A legtöbb állat személyes sértésnek veszi, ha kilakoltatjuk, bedobozoljuk, és többórás utazásnak tesszük ki. És bosszúból jól megbetegszik. Részletek »

Két keselyűfaj is Magyarországra látogatott október első napjaiban

Madár » Viselkedés

Október 1-5. között két fiatal fakó keselyű került távcső elé, először Fejér megyében, a Csókakői várnál, majd feltételezhetően ugyan ez a két madár töltött három napot a fővárosban, Budatétényben, egy lakótelepi fűtőmű kéményén. Miközben a két fakó keselyű hazafelé indult, október 5-én átrepült hazánkon egy jeladós szakállas saskeselyű, ami a faj első magyarországi előfordulását is jelentette egyben.Részletek »

Közel hatmillió vonuló madarat számláltak idén az Európai Madármegfigyelő Napok résztvevői

Madár » Viselkedés

A hagyományosan október első hétvégéjére meghirdetett programon idén 40 ország madártani szervezete, köztük hazánk BirdLife képviselője, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) vett részt. Lássuk az eredményeket!Részletek »

Gondoskodás a törpesünökről hideg időben \

Kisemlős » Gondozás

Itt a hűvös idő, ilyenkor fokozottan kell figyelni a törpesünökre. Lássuk, mire kell ügyelnünk, és hogyan biztosíthatjuk, hogy a törpesüni jól érezze magát?Részletek »

A három DJ cica -vicces videó \

Háziállat TV » Egyedi esetek

Túlzás lenne azt állítani, hogy a cicák egyhamar berobbannak a zeneiparba, de hogy elképesztő édesek annyi bizonyos!Részletek »

Miért utálják a kutyák a Halloweent?

Kutya » Viselkedés

Biztos, hogy kutyánk ugyanolyan lelkesedéssel vesz részt a Halloweeni maskarabálban, mint mi? Az persze érthető, hogy a gazdi bevonná kedvencét a "mókába", de jó ötlet ez? Viccesnek vicces, de hogy a kutyus mennyire élvezi... nos...a pofijára van írva...Részletek »

Hogyan léptessük hátrafelé a lovat? \

Lovak » Lovaglás, lovassportok

Vannak alkalmak, amikor jól jön, ha a ló hátrafelé lépdel, vagy lehet épp a zsűritagokat akarod lenyűgözni, azzal, hogy milyen ügyes lovad van. A következőkben elmondjuk neked, hogyan jelezd a lónak, hogy hátrafelé lépkedjen. Részletek »

Hulló falevél: komposzt játék tyúkoknak

Madár » Gondozás

A csirkéknek is kell valami elfoglaltság, hogy ne unatkozzanak! Itt az ősz, ez a legjobb idő arra, hogy gyűjts nekik pár olyan dolgot, amellyel remekül elszórakoznak! Részletek »

Nem hittünk a szemünknek: létezik barátság patkány és cica között? \

Háziállat TV » Egyedi esetek

A macska egérfogásra termett. Valaha csak ezért tartották a háznál: irtania kellett a kellemetlenkedő rágcsálókat. A cicák ma már inkább házi kedvencek, csakúgy, mint a patkányok. S néha ugyanaz a gazdi mindkét állatból beszerez egyet-kettőt. De összeengedni őket? Micsoda ötlet?! Részletek »

A hüllő vízért kiált

Terrárium » Gondozás

Igencsak feldobja hüllőkedvencünk mindennapjait, ha a friss vizet ügyesen szervírozzuk számára. Adunk néhány ötletet hozzá. Részletek »

A vadászat miatt halhat ki több száz veszélyeztetett szárazföldi emlősfaj

Ace Ventura » Állatvédő

A vadászat 301 veszélyeztetett szárazföldi emlősfaj - köztük csimpánzok, tevék, leopárdok, denevérek - kihalását idézheti elő - állapította meg egy nemzetközi kutatócsoport a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) vörös listáján lévő fajokat vizsgálva.Részletek »

Felhívás: Mostantól lehet magasító állványra helyeztetni a veszélyes fehér gólya fészkeket!

Ace Ventura » Állatvédő

A fehér gólya az egyetlen olyan madarunk, amit már fiókakorban is érint az áramütésveszély.  Az 5000-5500 párra becsült hazai költőállomány túlnyomó többsége az elektromos hálózat oszlopain költ. Részletek »

Meghalt a legöregebb Panda

Kedvencem » Hol nem volt...

A hétvégén elhúny a Föld legöregebb pandája Jie Jie, aki emberi években számolva 114 évet él.Részletek »

A kutyasétáltatás jót tesz az egészségnek és növeli a környékbeliek biztonságérzetét

Kutya » Gondozás

A kutyasétáltatás nem csupán jótékony hatással van a gazdik egészségre, hanem a környéken élők biztonságérzetét is növeli - derült ki egy nemzetközi tanulmányból, amely elsőként vizsgálta a házi kedvencek sétáltatása, a testmozgás és a helyi közösség biztonságérzete közötti kapcsolatot.Részletek »

Idősek Világnapja: Értelmi sérültek kutyás terápiás képzését segítik idősek

Ace Ventura » Állat és ember

Az Olajág Otthonok idén az intézményeiben kutyaterápiás foglalkozásokat tartó Pata és Mancs Terápiás és Oktatási Egyesületet támogatja az Idősek Világnapja alkalmából. Az egyesület az adományt egy olyan kutyaterápiás program kivitelezésére fordítja, amelybe egy kertészeti szakképző iskolában tanuló enyhe értelmi sérülteket, illetve autistákat vonnak be.Részletek »

Városi vendégekké váltak a vaddisznók \

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Az erdei nagyvadfajok közül a vaddisznó belterületi megjelenése Budapest környékén, illetve a Dunakanyar több településén, de Tatabányán, Salgótarjánban és a Balaton-felvidéken is problémákat okoz.Részletek »

Hogyan kell megfelelően kitisztítani a macska fülét ?

Macska » Gondozás

Szeretnéd megfelelően ápolni a macskád fülét? Tanuld meg sajátkezűleg kitisztítani! Részletek »

Tigriscápa érkezett a Nyíregyházi Állatparkba

Akvárium » Tengeri fajok

Homoki tigriscápa (Carcharias tauratus) érkezett szerdán a Nyíregyházi Állatpark Ócenáriumába.Részletek »

Az ajánlott védőoltások is fontosak kutyáink egészségmegőrzéséhez

Kutya » Betegség, gyógyítás

Ahogy bennünket és gyermekeinket védőoltásokkal óvnak a súlyos betegségektől, ugyanúgy óvnunk kell kedvenceinket a rájuk veszélyes betegségektől. A megelőzés érdekében minden kötelező és ajánlott oltást időben adassunk be kedvencünknek! Fontos továbbá a rendszeres állatorvosi ellenőrzés és a féregtelenítés is. Ha kedvenceink egészségét védjük, kizárjuk annak a lehetőségét is, hogy bennünket megfertőzzenek.Részletek »

Világbajnoki ezüstérmeket szereztek a magyar agilitysek

Kutya » Kutyás sport

Minden idők egyik legsikeresebb világbajnokságán van túl a Magyar Agility Válogatott. A legnépszerűbb kutyás sport, a kutya és a gazda együttműködésére épülő agility idei világbajnokságán két ezüstérmet és számos előkelő helyezést szereztek a magyar válogatott tagjai.Részletek »

Bejelentkezés