No SSO cookie

Az IKEA visszahívja a kisállatoknak tervezett LURVIG vízadagolót

Állati trendi » Divat

Nincs egy hónapja, hogy az IKEA háziállatoknak szánt kollekciója debütált a hazai üzletekben, egy terméket máris kénytelen visszahívni, mert balesetveszélyes.Részletek »

Miért kerültek bölények az Őrségi Nemzeti Parkba? \

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Szeretnénk bemutatni a nemzeti parkban azokat az állatokat, amelyek korábban itt éltek, részei voltak a természetnek. A növényevő nagyemlősök közül ilyen az európai bölény.Részletek »

Több mint 50 év után először születtek vadon foltos erszényesnyestek \

Ace Ventura » Állatvédő

Több mint 50 év után először születtek vadon foltos erszényesnyestek (Dasyurus viverrinus) Ausztráliában - írta a BBC News hétfőn.Részletek »

A kiskutyád tanul tőled!

Kutya » Viselkedés

Az ELTE Etológia Tanszékén működő Családi Kutya Program kutatói kimutatták, hogy a 8 hetes kiskutyák képesek egy új feladat megoldását megtanulni az emberektől, és felnőtt fajtársaiktól egyaránt.Részletek »

Melyik partimadár legyen 2019 madara? Szavazz!

Állati trendi » Olvasnivaló

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) 1979-óta választja meg az év madarát. 2019-re három hosszú csőrű „szurka-piszka” faj: a gólyatöcs, a gulipán és a nagy póling közül választhat a lakosság az egyesület honlapján 2018. július 23-ig.Részletek »

Nyári kutyás sport: szörf kutyával

Háziállat TV » Egyedi esetek

Ausztráliában így sportolnak nyáron a kutyák és gazdáik. Videón három hullámlovas.Részletek »

A nyár veszélyei a nyulakra

Kisemlős » Gondozás

A nyulak szeretetreméltó háziállatok. Nagyon érzékenyek a hőségre, ráadásul nyáron a különböző élősködők támadásainak is ki vannak téve. Ezért nagyon fontos, hogy megvédd kedvencedet a rá leselkedő veszélyektől. Részletek »

Nyáron se etessük a vízimadarakat!

Madár » Gondozás

A vízimadarak etetése felesleges, különösen nyáron, amikor korlátlanul találnak maguknak táplálékot, ezért a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület(MME) arra kéri az embereket, hogy sehol és semmivel ne etessék az állatokat.Részletek »

Közös temető házi kedvenceknek és gazdáiknak Bécsben

Kedvencem » E-mailen érkezett

Új temető nyílt az osztrák fővárosban, ahol a gazdik és kedvenceik közös nyughelyre lelhetnek. Az új urnahelyek a Bécsi Központi Temető egy elkülönített részén, a krematórium mellett találhatók.Részletek »

Medvét láttak Miskolcon - egy újabbat!

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Vasárnap hajnalban egy medve sétált Miskolcon. A szakemberek azt kérik, ha valaki medvét lát a Sajó mentén, értesítse a természetvédelmi őröket - írta a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság MTI-hez eljuttatott közleményében.Részletek »

Egy futballcsapatnyi állat jósolja a meccsek eredményét Oroszországban

Ace Ventura » Állat és ember

Legkevesebb tizenegy, vagyis egy focicsapatnyi állatot "alkalmaznak" a labdarúgó-világbajnokság alatt a mérkőzések eredményének megjósolására Oroszországban - közölte pénteken az Interfax hírügynökség.Részletek »

30 focista kedvenc kutyájával \

Háziállat TV » A gazdinál

Melyik a kedvenc kutya-focista párosod? Messi, Ronaldo, Neymar esetleg Ramos? Keresd a hasonlóságpot köztük! Vicces!Részletek »

Ilyen egy kutyás strand Riminiben

Állati trendi » Olvasnivaló

Tengerparti nyaralásunkhoz is bátran magunkkal vihetjük négylábú társunkat. Riminiben ilyen szuper kutyás strand vár minket. Videó.Részletek »

Hétfőn döntenek a befogott medvéről

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Egy bizottság dönt hétfőn a Magyarországon kóborló, majd befogott medve sorsáról - közölte a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság szombaton az MTI-vel.Részletek »

Csodaszép kutyák költöztek Karinthy egykori törzshelyére

Kedvencem » Portré

Chikán Erika Fotográfus és a Vizslabolt jótékonysági fotókiállítása a Gödöllői Királyi Kastély, Eger és Szeged után végre Budapestre érkezett. Nem is akármilyen helyszínre, egyenesen Karinthy egykori törzshelyére, a Hadik Kávéházba.Részletek »

Görények: nyári tudnivalók

Kisemlős » Gondozás

Újra itt a nyár és újra itt a hőség. A vadászgörényeink jobban tűrik a hideget, mint a meleget, ezért ilyenkor fokozottabban kell rájuk odafigyelni.Részletek »

A füleskuvik nyomában - ha hallod a hangját, jelentsd! \

Madár » Viselkedés

Első pillantásra lehetetlen feladatnak tűnhet éjszakai életmódot folytató madarak megfigyelése, de szerencsére a fészkelő baglyok felmérése egyike a létező legegyszerűbb madármegfigyelési módszereknek - ehhez ugyanis a madarakat nem is kell látni!Részletek »

Idén is lesz Belvárosi Kutyafesztivál a felelős állattartás jegyében

Kedvencem » Gazdikereső

Egész napos családi program keretében hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Vigyél Haza Alapítvány és Lipótváros önkormányzata szombaton, az Olimpia Park sétányán megszervezett Belvárosi Kutyafesztiválon.Részletek »

Milyen állat való hozzád?

Kedvencem » Gazdikereső

Rendhagyó kampánnyal hívja fel a tudatos örökbefogadásra a figyelmet a Rex Alapítvány, a május 6-án második alkalommal megrendezett Felelős Állattartás Napja alkalmából. A felelős állattartás első lépése ugyanis azon társ megtalálása, akivel hosszú távon együtt tudunk élni. Ezért a leendő gazdiknak meg kell ismerniük új védencük tulajdonságait, még a nagy döntés meghozatala előtt.Részletek »

Magányos fiókát találtam! - Mit tegyek? \

Madár » Díszmadarak

Május elejétől augusztusig tart a fiókaszezon, ilyenkor rengeteg bejelentést kapunk megmentendő madarakról. Pedig a legtöbbjük nem árvult el, ezért a legnagyobb segítség számukra az, ha nem fogjuk be, ha pedig már megtettük, a megtalálás helyén mielőbb elengedjük őket.Részletek »

A katicabogár megölheti a lovakat?

Lovak » Lóápolás és egészség

A biológiai fegyverként hatékony katicabogár nem csak a kártevőkre, de a lovakra is veszélyes. A kantaridin mérgezés sürgős állatorvosi ellátást igényel! Részletek »

Macska fürdetése: hogyan, mivel, mikor?

Macska » Gondozás

A macska fürdetése állatnak és gazdának egyaránt kín. A terv átgondolása után készüljünk neki, kapjuk el a grabancát és essünk túl rajta! Részletek »

Ízeltlábúak: miért világít a szentjánosbogár?

Terrárium » Ízeltlábú fajok

Nappal észre sem vesszük, hiszen a laikus szemlélőnek ő is csak ugyanolyan bogár, mint a többi. Sötétedés után azonban "királyfi lesz a békából": a repkedő fényes pont igazi látványosság. Lássuk, mi a magyarázat a jelenségre! Részletek »

Ezek a díszmadarak kedvenc magkeverékei

Madár » Gondozás

Újra és újra visszatérő kérdések közt szerepel, hogy mivel, miként etessük madarunkat, hogy az a lehető legoptimálisabb táplálékokat kapja.Részletek »

Akváriumi növény: a párducmintás kardfű

Akvárium » Gondozás

Nemesítéssel létrehozott akváriumi növény. Létrejöttét egy Barth nevű német növényesnek köszönhetjük, aki az Echinodorus schlueteri "leopard", és az Echinodorus barthii fajok keresztezéséből hozta létre. Ez az oka annak, hogy az E. "ozelot" a szabad természetben nem található megRészletek »

Frostie, a táncoló kakadu - vicces videó

Madár » Díszmadarak

Frostie, a táncoló kakadu teljesen bezsong a zene hallatára. Kísérjük figyelemmel! Vajon hány féle táncmozdulatot tud anélkül, hogy bárki is betanította volna?Részletek »

Rizspinty: szép, intelligens és rendkívül szívós

Madár » Díszmadarak

Sokan nem is tudják, hogy a papagájokhoz hasonlóan a rizspintyeket is nevelik kézzel és tartják játékos háziállatként. Nem állítjuk, hogy elterjedt, de mindenképpen érdekes. Ismerkedjünk meg vele! Részletek »

Törpepapagáj: agresszív szerelmesek? \

Madár » Díszmadarak

A törpepapagáj nem mindig olyan kedves, mint ahogy azt a neve sugallja: "lovebird", ha megorrol a társára, agyonveri vagy megcsonkítja... Részletek »

Készítsünk pihenőhelyet a cicának az ablakba \

Macska » Gondozás

Találtunk egy egyszerűen kivitelzhető mégis szuper ötletet, mellyel benti cicádat kényeztetheted: fekhely az ablakban. Videó>>Részletek »

Így védhetjük meg kedvencünket a kullancsoktól

Kutya » Betegség, gyógyítás

Ha házikedvencünket is magunkkal visszük a természetbe, érdemes elővigyázatosnak lenni, ugyanis a kullancsok természetesen nemcsak az embereket szemelik ki maguknak mint potenciális lakókocsit, hanem az állatokat is. Dr. Mátray Árpád állatorvos, homeopata a megelőzés fontosságára hívja fel a figyelmet.Részletek »

Bejelentkezés