No SSO cookie

Szem-, az orr- és a szájbetegségek tünetei a nyulaknál

Kisemlős » Gondozás

Ezek a tünetek lehetnek allergia, eldugult könnycsatorna, felső légúti fertőzés vagy más légúti fertőzés jelei. A te nyulad melyikben szenved ezek közül? Részletek »

Hogyan ápoljuk ősszel kedvenceinket? Szőr, bunda, karom \

Kutya » Gondozás

Dr. Fodor Kinga állatorvost kérdeztük, hogy otthoni környezetben miként tudjuk kedvenceik bundáját megtisztítani, és a lakást minél inkább állatszőr-mentesen tartani.Részletek »

Védjük meg Magyarország emblematikus madarát, a túzokot!

Madár » Viselkedés

Bár büszkék lehetünk arra, hogy Közép-Európában nálunk él a legtöbb példány ebből a nagytestű, dekoratív madárból, azonban a fent említett állomány töredéke - 1300-1600 egyed - járja már csak a pusztákat.Részletek »

Egy csikó élete - vadlovak a Hortobágyon

Kedvencem » Hol nem volt...

Egy csikó életét követi végig a születéstől kezdve Török Zoltán Vadlovak - Hortobágyi mese című lenyűgöző természetfilmje. Érdemes rászánni a bemutatóra ezt a másfél percet!Részletek »

A barcsi tacsik megmentőre várnak

Ace Ventura » Állatvédő

Barcson 106 tacskó kutyust tartottak egy lakóházban összezsúfolva, szörnyű körülmények között. A rémhír napok alatt körbejárta a világhálót.Részletek »

Kutyaévekben számolva: öreg kutya is lehet boldog kutya

Kutya » Gondozás

Az ELTE Szenior Családi Kutya Program legújabb kutatása az életkor és az egészségi állapot kapcsolatát vizsgálta kutyákon, figyelembe véve a kutya és a gazda számos egyéb tulajdonságát is.Részletek »

Van már a kutyádnak esőkabátja? Most lehet!

Állati trendi » Divat

Itt az ősz és az eső, húzzunk együtt esőkabátot és irány a tér! Körbenéztünk, hogy milyen a hazai kutya esőkabát kínálat az alap modellektől az extrém sportosokig!  Részletek »

Mosolyogj, ha kecskével találkozol!

Nagyemlős » Kecskék, juhok

A kecskék a boldogságot tükröző arckifejezéseket részesítik előnyben - állítják brit kutatók, akiknek eredményei azt sugallják, hogy az eddig véltnél sokkal több állat lehet képes leolvasni az érzelmeket az emberek arcáról.Részletek »

Átadták Közép-Európa legmodernebb lovasközpontját Szilvásváradon

Lovak » Lovaglás, lovassportok

A Kincsem Nemzeti Lovasprogram legnagyobb vidéki beruházásaként Közép-Európa legújabb és legmodernebb lovasközpontja készült el Szilvásváradon - jelentette ki az agrárminiszter a komplexum szombati átadása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.Részletek »

A vadonban már kihalt berber oroszlán született egy cseh állatkertben

Ace Ventura » Állat és ember

Ritka, a vadonban már kihalt berber oroszlán született a nyugat-csehországi Pilsen (Plzen) állatkertjében.Részletek »

40 évig is boldogan élhet a sárgafülű ékszerteknős

Terrárium » Hüllő fajok

A sárgafülű teknős egy nagyon aranyos, szívós és érdekes teknős. Csúszónak is nevezik mivel a napsütötte sütkérező helyéről elcsúszik a hűvös, ámde biztonságos vízbe. Nagyon könnyű tartani és általában fogságban is nagyon jó szaporodik.Részletek »

A legfontosabb eszközök kezdő akvaristáknak

Akvárium » Gondozás

Minden akvarista volt kezdő. Egyesek profivá válnak, mások nem. A kezdeti lépések viszont minden halrajongó számára emlékezetesek maradnak.Részletek »

A katicabogár megölheti a lovakat?

Lovak » Lóápolás és egészség

A biológiai fegyverként hatékony katicabogár nem csak a kártevőkre, de a lovakra is veszélyes. A kantaridin mérgezés sürgős állatorvosi ellátást igényel! Részletek »

Hogyan szelídítsünk meg egy törpepapagájt?

Madár » Gondozás

A törpepapagáj ideális hobbiállat gyerekeknek és felnőtteknek is. Némi gondoskodással és odafigyeléssel nagyon könnyen megszelídíthető.Részletek »

Megkezdődött a szarvasbőgés a somogyi erdőkben \

Nagyemlős » Egzotikus fajok

A szeptember a szarvasbőgés időszaka országszerte, így a somogyi erdőkben is. A szerelmes nagyvadak megfigyelése páratlan élmény, de fontos, hogy közben ne zavarjuk meg az állatokat és legyünk tekintettel az erdőlátogatási korlátozásokra is.Részletek »

Augusztus 16. - a hontalan állatok világnapja

Ace Ventura » Állatvédő

Az internet és a közösségi oldalak világában azt hiszem, mindannyian rengeteg segítségkérő felhívást olvashatunk, melyben olyan állatokért, kutyákért, macskákért emelik fel emberek a hangjukat, akiken túladtak, bántottak, kidobtak.Részletek »

Őszi cicaportrék

Macska » Viselkedés

A cicák és a kutyák is szeretik az őszt, nézd csak!Részletek »

Ízeltlábúak: miért világít a szentjánosbogár?

Terrárium » Ízeltlábú fajok

Nappal észre sem vesszük, hiszen a laikus szemlélőnek ő is csak ugyanolyan bogár, mint a többi. Sötétedés után azonban "királyfi lesz a békából": a repkedő fényes pont igazi látványosság. Lássuk, mi a magyarázat a jelenségre! Részletek »

Láttál már papagájt macskával játszani?

Háziállat TV » A gazdinál

Bármennyire is hihetetlen a macska és a papagáj jól ki tud jönni egymással. Persze az óvatosság sosem árt, legyünk mindig a sarkukban, ha együtt játszanak!Részletek »

Ezek a díszmadarak kedvenc magkeverékei

Madár » Gondozás

Újra és újra visszatérő kérdések közt szerepel, hogy mivel, miként etessük madarunkat, hogy az a lehető legoptimálisabb táplálékokat kapja.Részletek »

Frostie, a táncoló kakadu - vicces videó

Madár » Díszmadarak

Frostie, a táncoló kakadu teljesen bezsong a zene hallatára. Kísérjük figyelemmel! Vajon hány féle táncmozdulatot tud anélkül, hogy bárki is betanította volna?Részletek »

Rizspinty: szép, intelligens és rendkívül szívós

Madár » Díszmadarak

Sokan nem is tudják, hogy a papagájokhoz hasonlóan a rizspintyeket is nevelik kézzel és tartják játékos háziállatként. Nem állítjuk, hogy elterjedt, de mindenképpen érdekes. Ismerkedjünk meg vele! Részletek »

Törpepapagáj: agresszív szerelmesek? \

Madár » Díszmadarak

A törpepapagáj nem mindig olyan kedves, mint ahogy azt a neve sugallja: "lovebird", ha megorrol a társára, agyonveri vagy megcsonkítja... Részletek »

Viszket a cicád füle? Ismerd fel a fülatkát!

Állati trendi » Olvasnivaló

A fülatkák parányi paraziták, amelyek életük nagy részét többnyire a fül járataiban töltik. Elég gyakoriak, súlyos iritációt és viszketegséget okozhatnak a fülben. Részletek »

A te hörcsög is így viselkedik?

Kisemlős » Viselkedés

Minden hörcsög egyéniség, de van néhány gyakran megnyilvánuló viselkedésmód, amelyből megállapíthatjuk, hogy hogyan érzi magát a kicsi aranyos prémes barátunk.Részletek »

Vadásznapot rendeznek Gödöllőn

Ace Ventura » Állat és ember

Agárfuttatás, lovasíjászat, múzeumpedagógiai foglalkozás és vadászkutya-bemutató is várja az érdeklődőket a Gödöllői Vadásznapon szeptember 16-án a Gödöllői Királyi Kastélyban.Részletek »

Miért rángatja a kutya a pórázt, és hogyan szoktassuk le róla?

Kutya » Gondozás

Amint elérkezik a séta ideje, a kutya már az ajtóban topog és csahol, szájába kapja a pórázt, alig várja, hogy elinduljatok. Kiviharzik az ajtón, húz, rángat és tépi a pórázt, hiába próbálunk megálljt parancsolni neki és értésére adni, hogy ezt a fajta viselkedést a gazdi nem kimondottan kedveli. Részletek »

Közös kisállat az osztályteremben?

Kisemlős » Gondozás

Külföldi mintára itthon is egyre nagyobb divat, hogy az óvodai és iskolai csoportok/osztályok valamilyen kisállatot vásárolnak maguknak és azt közös állatként gondozni kezdik.Részletek »

Augusztus utolsó napján ismét Állatkertek éjszakája

Ace Ventura » Állat és ember

Augusztus 31-én rendezik meg idén az Állatkertek éjszakája nevű országos rendezvénysorozatot, amelyre 12 magyarországi állatbemutató hely készül változatos és izgalmas esti programokkal.Részletek »

Festőnek állt a bécsi állatkert nőstény óriáspandája

Állati trendi » Olvasnivaló

Festeni kezdett Yang Yang, a bécsi állatkert nőstény óriáspandája. A mázolmányokat 490 euróért (160 ezer forint) árusítják egy közösségi finanszírozási projekt keretében, hogy a bevételből könyvet jelentessenek meg az óriáspandák bécsi történetéről.Részletek »

Bejelentkezés