No SSO cookie

2017 év kétéltűje a mocsári béka

Terrárium » Kétéltű fajok

Az MME Kétéltű- és Hüllővédelmi Szakosztálya 2017-ben a mocsári békát választotta az év kétéltűjének, mert egyfelől csodálatos látványt nyújtanak a kék nászruhás hímek, másrészt pedig aggasztó tény a csökkenő állományuk.Részletek »

Az otthonokból kiszökött egzotikus madarak veszélyt jelentenek az őshonos madarakra

Madár » Örökbefogadás, vásárlás

Az egzotikus madarak iránti egyre növekvő kereslet komoly kockázatot jelent az őshonos madárfajokra - figyelmeztetnek a kutatók, akik szerint a kalitkáikból esetleg kiszabaduló madarak új populációkat hozhatnak létre a hazájuktól távol eső területeken, és vetélytársai lehetnek a helyi fajoknak.Részletek »

Hogyan neveljük meg a golden retrievereket?

Kutya » Gondozás

Úgy érzed, hogy kutyád lassan a fejedre nő? Mindig megsajnálod, ha megbánó szemekkel néz rád? Még, ha nehezedre is esik ellenállni neki, ez nem egy jó nevelési módszer. Íme néhány szempont, amiket érdemes követned, ha jól akarod nevelni golden retrieveredet. Részletek »

Tragédia: elpusztult a fővárosi állatkert egyik koalája

Állati trendi » Olvasnivaló

Szerda reggel elpusztult Vobara, a Fővárosi Állatkert egyik koalája. A boncolás szerint halálát bélcsavarodás okozta.Részletek »

Itassuk is a madarakat a nagy fagyban!

Madár » Gondozás

Tartós, több napig tartó erős fagyok idején nem csak a táplálék, de a folyadék pótlása is kritikus tényezővé válik a madarak számára. Folyékony halmazállapotú vizet találni télen gyakran sokkal nehezebb, mint élelemhez jutni. Részletek »

Magyarország határában a sertéspestis: fontos a megelőzés

Állati trendi » Olvasnivaló

Afrikai sertéspestis (ASP) vírusát mutatták ki Magyarországhoz közel, a kárpátaljai Nagyszőlősön. A betegség az emberre nézve nem, ugyanakkor a sertésekre, vaddisznókra rendkívül veszélyes, nem gyógyítható. Hazánkban eddig még sohasem jelent meg a vírus, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) felhívja az állattartók, a vadászok és a lakosság figyelmét a megelőzés fontosságára.Részletek »

Zsiráfborjú 2017 első újszülöttje a budapesti állatkertben \

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Nem kellett sokáig várni az év első újszülöttjére. Santana nevű nőstény zsiráfunk ugyanis már január elsején egy életerős borjúnak adott életet. Az újszülött kora délután jött a világra.Részletek »

2017-es év hala a harcsa

Akvárium » Édesvízi fajok

A haltani társaság honlapján októberben elindított közönségszavazáson több mint ötezren voksoltak, a harcsa került ki győztesként.Részletek »

A városi fény- és zajszennyezés negatív hatással van a vörösbegyek viselkedésére

Madár » Viselkedés

A fény- és zajszennyezés negatív hatással van a városi környezetben élő vörösbegyek énekére és viselkedésére Nagy-Britanniában.Részletek »

Ki látott már télen gólyát?

Madár » Gondozás

Meglepő látvány a havas mezőn élelem után kutató gólya, de az elmúlt években egyre gyakrabban találkozhatunk áttelelő példányokkal Magyarországon.Részletek »

Baromfitartók, figyelem! Mit tehetünk a madárinfluenza ellen?

Madár » Gondozás

A madárinfluenza házi- és vadon élő madarak vírusos megbetegedése, amely az állatok elhullásához vezet. A H5N8 vírus embereket nem betegít meg, azonban minden állattartónak fontos az alábbi óvintézkedéseket betartani!Részletek »

Mivel etessük a madarakat?

Madár » Gondozás

Jóval több mint egy évszázada indult el Magyarországon a lakosság önkéntes madáretetési mozgalma. Az itthon maradó és Eurázsia északi térségeiből telelni hozzánk érkező énekesmadarak számára nagy könnyebbséget jelent a madárbarátok által működtetett sok tízezernyi etető. Az ötvennél is több potenciális etetőlátogató madárfaj megfigyelése ugyanakkor egyedülálló élményt kínál számunkra nem csak a kertekben és a parkokban, de a belvárosokban és a sokadik emelet magasságában is.Részletek »

Madárinfluenza egy pulykatelepen: 9000 madarat kell leölni

Madár » Gondozás

Madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki a NÉBIH egy Békés megyei nagy létszámú pulykát tartó gazdaságban. A hatóság a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megtette. A vírus elterjedésének megakadályozása érdekében az állatokat állami kártalanítás mellett leölik az állategészségügyi szolgálat szakemberei. A kimutatott szerotípus (H5N8) kapcsán eddig még sosem fordult elő emberi megbetegedés.Részletek »

A 9 legidiótább állati szőrvágás

Kedvencem » E-mailen érkezett

Az emberi hülyeség határtalan, ezt az alábbi fotók is tökéletesen bizonyítják. Nézzétek!Részletek »

Fogamzásgátlás vagy ivartalanítás? - Gyakori kérdések cicatulajdonosoknál

Macska » Gondozás

A macskák ún. szezonális polioestruszos állatok, ami azt jelenti, hogy januártól szeptemberig folyamatosan ivarzanak, a nem kívánt szaporulatot pedig jobb elkerülni... Részletek »

Mit tennél, ha egy jávorszarvas látogatná a kerted?

Nagyemlős » Egzotikus fajok

A legnagyobb szarvasfaj hatalmas agancsokat növeszt, amelyek akár az 1.8 métert is elérik. Alaszkában nem ritka vendék a háznál.Részletek »

Márna: ismerkedj meg vele, mielőtt veszel az akváriumodba!

Akvárium » Édesvízi fajok

A márna a pontyfélék (Cyprinidae) családjába tartozik. Ez a család több halfajt foglal magába, az aranyhalaktól a cápákig. Mégis van néhány tulajdonság, ami közös bennük.Részletek »

Kutyagumis kabát! - avagy speciális téli kutyakabát \

Állati trendi » Divat

Új találmánnyal örvendeztették meg a feltalálók a kutyatulajdonosokat. A kreativitás nem ismer határokat, ha a gazdák kényelme is érintett, nemcsak a kedvenceiké. Lássuk, mit találtak ki a kutyagumi általános problémájára, hogy ilyenkor, a téli hideg idején a kedvenceink "bent mehessenek ki"?! Részletek »

Hogyan tarthatod a lovaidat a téli hónapokban is melegen?

Lovak » Lóápolás és egészség

A lovak sokkal jobban elviselik a hideget, mint gazdáik. Az ok egyszerű: a lovak meleget leadó testfelülete a testtérfogathoz és testtömeghez viszonyítva a lónál ötödakkora, mint az embernél. De azért nem árt gondoskodnunk a téli védelmükről.Részletek »

Egészséges karácsonyi finomságok kutyáknak és macskáknak

Macska » Táplálkozás

Számtalan olyan karácsonyi édesség létezik, amely négylábú kedvenceidre ártalmas,  sőt, akár halálos is lehet. Melyek azok a finomságok, amelyeket nyugodtan megoszthatsz kutyusaiddal, cicáiddal az Ünnepek alatt?Részletek »

A leguán megérett a tojásrakásra

Terrárium » Gondozás

Leguánunk felnőtt. Két teljes éven át türelemmel gondoztuk, és most nagy örömmel látjuk munkánk gyümölcsét – egy egészséges, erős kifejlett állatot. Még néhány hónap, és hüllőnk képessé válik az utódnemzésre. Részletek »

Kandúr macska ivartalanítása - videón \

Háziállat TV » Macska az állatorvosnál

Tavasszal tüzelnek a lány cicák. A fiúk pedig harcolnak a lányok kegyeiért, a csetepaté pedig sérülésekkel, fertőzésekkel jár. Érdemes ivartalaníttatni kandúr macskánkat!Részletek »

Mire figyelj egérvásárláskor?

Kisemlős » Örökbefogadás, vásárlás

Ha egeret szeretnél, érdemes hozzáértő tenyésztőhöz fordulni. Ha ez nem lehetséges, akkor a kereskedések közül kell megtalálnod a megfelelőt. Segítünk! Részletek »

Kutyaszánnal jár a debreceni egyetemista

Kutya » Kutyás sport

Nagy feltűnést keltett a Debreceni Egyetemen tanuló külföldi hallgató, Magal Deutsch, aki kutyaszánjával járja a Nagyerdőt és környékét. A kutyasportnak hódoló egyetemistát több újság és tv-csatorna is bemutatta.Részletek »

A kölyökkutyáknál beválik a "gügyögés", a felnőtt egyedeknél nem

Kutya » Viselkedés

A kölyökkutyák izgalmasnak, játékra hívónak találják a hozzájuk intézett gügyögésszerű beszédet, a felnőtt egyedek azonban közömbösek maradnak - állapították meg francia szakemberek.Részletek »

Sasszinkron: ragadozómadár számlálás a hétvégén

Ace Ventura » Állat és ember

A kezdeményezés célja a ragadozómadarak bemutatása, a lakosság figyelmének felhívása hazánk rendkívül gazdag ragadozómadár-állományára és a fokozottan védett parlagi sasok védelmére.Részletek »

Ne légy közönyös! Ne sétálj el mellette!

Ace Ventura » Állatvédő

A zord téli időjárásban, ha utcán kóborló, fagyoskodó kutyát látsz, ne légy közönyös, ne sétálj el mellette, mintha ott sem lenne. Ő az életben maradásért küzd. Segíts neki átvészelni ezeket a nehéz napokat!Részletek »

Fagyriadó - Kutya hideg van a háziállatoknak is

Kutya » Gondozás

Az elkövetkező hetekre különösen durva téli időjárás lesz jellemző. Az extrém hideg az emberek mellett a szabadban tartott gazdasági állatokra és a házi kedvencekre is veszélyt jelenthet. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tanácsaival és egy kis odafigyeléssel elkerülhető a környezetünkben tartott állatok szenvedése, fagyása.Részletek »

Egy kutya négy élete \

Kedvencem » Portré

Az EGY KUTYA NÉGY ÉLETE igazi, családi film, amely egy kutya szemszögéből mesél az élet örömeiről, a mindennapi nehézségeiről, és az emberi kapcsolatokról. Részletek »

Nem találod kutyádat? Segítünk!

Kutya » Gondozás

Néhány tanáccsal szeretnénk megkönnyíteni a gazdik helyzetét, így a szilveszteri petárdázás után. Mit tegyünk, ha találtunk egy kutyát vagy ha a miénk veszett el?Részletek »

Bejelentkezés