No SSO cookie

Afrikai sertéspestist mutatott ki a Nébih az ukrán határon - Ébresztő

Nagyemlős » Kecskék, juhok

Afrikai sertéspestis (ASP) vírusát mutatta ki a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Ukrajnából származó, a záhonyi határállomáson elkobzott sertéshús mintában. A súlyos gazdasági kárral járó betegség terjedésében jelentős szerepe van a felelőtlen emberi magatartásnak, mivel a fertőzött állatok húsának illegális szállításával rövid idő alatt nagy távolságokra eljuthat a vírus.Részletek »

Ne etessük a vizimadarakat - a kenyérdiéta megbetegíti őket

Madár » Gondozás

A madár- és természetvédelmi hatóságok és szervezetek világszerte küzdenek a vízimadarak etetése ellen, ami az egyik legrosszabb dolog, amit jó szándék címén vadon élő állatokkal tehetünk.Részletek »

A trófeavadászat a "jó gének" kiiktatásával a fajok kihalásához vezethet

Nagyemlős » Egzotikus fajok

A látványos szarvuk vagy sörényük miatt feltűnő hímek vadászata a "jó gének" kiiktatásával növeli a fajok kihalásának esélyét egy új tanulmány szerint.Részletek »

Állati koszorúk, ajtódíszek, kopogtatók

Állati trendi » Divat

Szeretnéd feldíszíteni az otthonod, és kéne egy kis állatbarát ötlet? Nézz tovább:Részletek »

A Rex Alapítvány szerint a közösségépítés a kulcs az állatvédelemben is

Ace Ventura » Állatvédő

A Rex Kutyaotthon Alapítvány két közösségi kezdeményezést is indított 2017 novemberében. 22-én megnyitotta új közösségi terét, az Angyalkertet, valamint bemutatta egy országos állatvédelmi oktatási központ, a Felelős Állattartás Házának terveit.Részletek »

Több, macskáknak szánt élősködőirtó is elbukott a Nébih tesztjén

Macska » Gondozás

Huszonkilenc, macskáknak szánt, külső élősködők elleni rácsepegtető oldatot, úgynevezett spot-on készítményt vizsgált a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih). A laborvizsgálatok szerint 6 termék nem tartalmazta a gyártó által garantált hatóanyag mennyiséget, másik 6 termék pedig nem rendelkezett magyarországi forgalmazási engedéllyel - közölte a Nébih az MTI-vel pénteken.Részletek »

Idén is teknősmentés a Feneketlen-tónál

Terrárium » Gondozás

A tavaly megkezdett teknősmentési akció keretén belül 2017-ben összesen három idegenhonos teknősfaj 35 egyedét sikerült eltávolítani a Feneketlen‐tó területéről.  Részletek »

Kisfilm készült a kiselefánt születéséről \

Nagyemlős » Egzotikus fajok

2017. november 8-án megszületett a várva vár kiselefánt a fővárosi állatkertben. Kisfilm készült a születés csodájáról és a kis drága elefántbébi első botladozásáról.Részletek »

Kutya microchip leolvasó már száz helyen az országban

Állati trendi » Technika

Az elmúlt évben több mint 240 elkóborolt kutya kerülhetett haza gazdájához a Vigyél Haza Alapítvány ingyenes mikrochip-leolvasó hálózatának segítségével. Idén 55 új hellyel bővül a chipleolvasó helyek listája.Részletek »

November közepén kezdődhet a madáretetési szezon

Madár » Gondozás

Az énekesmadár-etetési időszak dandárja hazánkban az első fagyok késő őszi beköszöntétől ezek megszűnéséig, november második felétől márciusig tart. Az etetők madárforgalma elsősorban a tél keménységétől, ezen belül is főleg a hótakaró vastagságától és tartósságától függ.Részletek »

Izgalmas szépség a brazil hamiskobra

Terrárium » Hüllő fajok

Ez a nagytestű és robosztus faj nem a legelterjedtebb kígyó Magyarországon, de még Európában sem túl gyakori. Nagy mérete, agressziója, folytonos éhsége és enyhe mérge miatt nem ajánlom kezdőknek!Részletek »

5 leggyakoribb alomtálca-probléma cicáknál

Macska » Gondozás

Ugye milyen nagyszerű lenne, ha egy olyan világban élnénk, ahol a macskák a WC-be piszkolnának? Sajnos, amíg eljön az a nap, te és a macskáid az alomtálcánál maradtok és az azzal járó bonyodalmaknál. Éppen ezért megkértünk néhány szakértőt, hogy válaszoljon az öt leggyakrabban előforduló kérdésre. Részletek »

Állati Halloween: Milyen jelmezt válassz? \

Állati trendi » Divat

Batmanek és Supermanek kopogtatnak kis kosárkákkal a szomszédoknál "Trick or treat"-et (cukrot vagy botot) kiabálva. Idén a nagyobb siker reményében állatukat is magukkal vihetik, természetesen őket is teljes harci díszben! Részletek »

Állattemető és -hamvasztás régi szokás

Állati trendi » Olvasnivaló

A kisállattemetők nem újszerűek, és nem is számítanak  egy múló szeszélynek. Az ókori Egyiptom fáraóinak már akkor volt macskatemetője Luxorban, amikor az Ószövetséget megírták. A kínai császárok is fenntartottak egy  kutyatemetőt Pekingben, melynek sírkövei márványból, lazúrkőből, elefántcsontból, ezüstből és aranyból készültek.Részletek »

A karácsony és szilveszter állatáldozatai

Kedvencem » E-mailen érkezett

Kérjük szépen, csak nagyon nagy körültekintéssel, átgondolt döntés után tegyen a fa alá élő állatot! Tapasztalataink szerint ugyanis a karácsonyra ajándékozott állatok elég nagy része egy-két hét után utcára vagy menhelyre kerül, a rágcsálókat elengedik a parkokban, a halakat néha vécén húzzák le.Részletek »

Karácsonykor a kutyák is énekelnek! Videó \

Kutya » Viselkedés

Ki mondta, hogy a kutyák nem tudnak énekelni? Még kórusban is összehangoltan éneklik a karácsonyi dalokat. Hallgasd csak!Részletek »

Vadászgörény: intelligens, strapabíró és kedves \

Kisemlős » Kisemlős fajok

Mostanában egyre többen tartanak kedvtelésből vadászgörényt (Mustela putorius furo) gyors alkalmazkodóképessége miatt. A görény intelligens, sok mindenre megtanítható. Részletek »

Hogyan szoktassuk hozzá a cicust az új kaparófához?

Macska » Viselkedés

A macskák természetes velejárója a kaparás. A szabadban a macskáknak van min kiélniük a kaparási ösztönüket, de egy házicica nehezebben boldogul, főleg ha nem biztosítasz kaparófát a számára.Részletek »

Kólika a lovaknál végzetes is lehet

Lovak » Lóápolás és egészség

A kólika igen súlyos betegség, amely rendkívül nagy fájdalmakkal járhat. A ló életét is veszélyeztetheti, ezért ha arra gyanakszol, hogy lovad kólikás, ne késlekedj, sürgősen fordulj állatorvoshoz! Részletek »

A nyúltartás téli szabályai \

Kisemlős » Gondozás

Hiába zuhan a kinti és emelkedik a benti hőmérséklet télen, a nyúl nem vetheti le a bundáját. A kinti nyúl fázik, a benti nyúlnak melege van. Mit tehetünk, hogy komfortosan érezze magát?Részletek »

Miért jó macskának lenni? \

Macska » Gondozás

Vonatkoztassunk el attól a ténytől, hogy a macskák állatok, és nézzük, hogyan tengetik napjaikat. A macskák tudnak élni, mi is tanulhatunk tőlük! Részletek »

Hogyan tarts leopárd leguánt?

Terrárium » Gondozás

A 40 centisre megnövő leopárd leguán (Gambelia wislizenii) színe szürkésbarna, a test tetején és alján leopárdmintázat található. Eredeti élőhelyén száraz, homokos gyér vegetációjú területen él. Részletek »

Táncológarnéla: bizarr állat az akváriumban

Akvárium » Tengeri fajok

A táncológarnéla (rózsagarnéla, Rhynchocinetes spp.) eredeti élőhelyén mindig nagy csoportokban mélyen lévő sziklák hasadékaiban, üregekben él. Ezt akváriumi tartásánál is messzemenően figyelembe kell venni.Részletek »

Milyen akváriumi hátteret válasszunk?

Akvárium » Gondozás

A szép akváriumhoz háttér is kell. De milyen? Lehet régi típusú dioráma háttér, poszter vagy élethű és divatos 3D-s. Segítünk a választásban, olvass tovább!Részletek »

Minden századik kutya diabéteszben szenved

Kutya » Betegség, gyógyítás

A kutya- és macskatulajdonosok több mint fele nincs tisztában azzal, hogy a kisállatok is szenvedhetnek cukorbetegségben, pedig a súlyos rendellenesség egyre gyakrabban alakul ki háziállatoknál is: minden századik kutyát érint a diabétesz, macskáknál pedig a tíz leggyakoribb megbetegedés közé tartozik.Részletek »

Kisállat karácsonyra? Gondoljuk meg kétszer!

Ace Ventura » Állatvédő

A statisztikák is bizonyítják, állatbarát nemzet vagyunk: negyedik helyen állunk az európai ranglistán, ha kisállattartásról van szó. A felelős állattartás terén azonban még lenne mit fejlődnünk!Részletek »

Négylábú szeretetfutár: örökbefogadás az ünnepek alatt

Kutya » Örökbefogadás, vásárlás

Az ünnepek közeledtével az érzelmek nagyobb szerephez jutnak a mindennapjainkban, és ilyenkor több menhelyi állat talál gazdára. Az idén 25 éves jubileumát ünneplő Rex Kutyaotthon Alapítvány „Négylábú szeretetfutár” kezdeményezésének célja, hogy megfontolt döntést hozzunk ebben az érzelmileg felfokozott helyzetben is.Részletek »

Két új méreg- és tetemkereső kutya szolgálatra kész!

Kutya » Kutyás sport

Két új méreg- és tetemkereső kutya állt szolgálatba a madármérgezések visszaszorítása érdekében a Kiskunsági Nemzeti Parkban.Részletek »

Már hétévesek és remekül vannak a világ első klónkutyájának klónjai

Kutya » Betegség, gyógyítás

Immár hétévesek és remek egészségnek örvendenek a világ első klónkutyájának, a néhai Snuppynak életben maradt klónjai - derült ki a Szöuli Nemzeti Egyetem, a Michigani Állami Egyetem és az Illinoisi Egyetem kutatóinak közös tanulmányából, amelyben a szakemberek részletesen beszámolnak a kutyák fejlődéséről.Részletek »

Vég nélküli parazitaszezon: a klímaváltozáshoz is képesek alkalmazkodni az élősködők

Kutya » Gondozás

A klímaváltozás és a paraziták kiváló alkalmazkodóképességének köszönhetően a hagyományos értelemben vett parazitaszezon kezd eltűnni, és a téli időszakban sem csökken az élősködők száma. Éppen ezért fontos, hogy a négylábú kedvenceket egész évben védjük a külső paraziták ellen.Részletek »

Bejelentkezés