No SSO cookie

Szemkápráztató az őszi daruvonulás

Madár » Viselkedés

Egyik legszebb őszi látványosság a daruk vonulása a lemenő nap fényében.Részletek »

Ezekkel az állateledelekkel segíthetsz Te is a menhelyeknek

Ace Ventura » Állatvédő

Szinte már hagyományként, idén ősszel kilencedik alkalommal hirdeti meg a Mars Magyarország a „Segíts a menhelyeknek!” kampányt, melynek keretében ismét az állatmenhelyek és négylábú lakóik megsegítésére siet az élelmiszergyártó vállalat.Részletek »

Itt a piros, hol a piros - mint macskajáték? \

Háziállat TV » Egyedi esetek

Jó megfigyelő vagy csak mázlija van? Ez a macska jobban játszik itt piros, hol a pirost, mint sok embertársunk!Részletek »

Lovasterápiás továbbképző tanfolyam Sarlóspusztán

Lovak » Lovaglás, lovassportok

Pszichológusokat, gyógypedagógusokat, lovasokat és gyógytornászokat vár az idén 20 éves Magyar Lovasterápia Szövetség 2017. október 16. és 29. között Sarlóspusztára, az immár hagyományosnak mondható lovasterápiás továbbképzésére.Részletek »

Bemutatták a debreceni állatkert új szibériaitigris-kölykeit

Nagyemlős » Egzotikus fajok

A Debreceni Állat- és Növénykert augusztus végén született szibériaitigris-kölykei (Panthera tigris altaica) bemutatójukon 2017. október 10-én.Részletek »

Vajon milyen kutya játssza el Clifford, a nagy piros kutya szerepét?

Kedvencem » E-mailen érkezett

Játékfilmet kap Clifford, a nagy piros kutya, melynek kalandjait korábban animációs sorozatban élvezhették a gyerekek a televízióban.Részletek »

Több mint száz kutyát tartottak mostoha körülmények között Söjtörön

Ace Ventura » Állatvédő

100 kutyák foglaltak le egy lakatlan családi ház udvarán Söjtörön 2017. október 4-én.Részletek »

Elkezdődött az őszi balatoni haltelepítés

Állati trendi » Olvasnivaló

Elkezdődött az őszi haltelepítés a Balatonba, eddig 47 tonna, kifogható méretű, háromnyaras ponty került a tóba - számolt be Nagy Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BH) horgászati ágazatvezetője kedden, amikor sajtónyilvános lehalászást tartottak a társaság balatonlellei - írmapusztai - halastavánál.Részletek »

Filmajánló nem csak macskásoknak: Kedi-Isztambul macskái \

Háziállat TV » Egyedi esetek

Isztambulban több ezer macska él az utcákon, a metropolisz életének szerves részét képezik. A meditatív hangulatú, színes dokumentumfilmben hét gyökeresen különböző személyiségű macska (a Simlis, a Szerető, a Pszichopata, a Bulikirálynő, a Játékos, a Vadász és az Úriember) szemén át láthatjuk az ókor óta létező, pezsgő kulturális életű városnak és lakóinak mindennapjait. Részletek »

Hétvégén Nemzetközi és Nemzeti Díjlovas Verseny Fóton

Lovak » Lovaglás, lovassportok

A Magyar Lovasterápia Szövetség a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat védnökségével és támogatásával 2017. szeptember 22-24. között, immáron tizenharmadik alkalommal rendezi meg nemzetközi és hazai Díjlovas Versenyét és Lovasterápiás Versenyét. Részletek »

Gyere velünk voltizsálni!

Lovak » Lovaglás, lovassportok

A voltizsálás magyarul akrobatikus tornaelemek bemutatása lóháton. Nem csak egyensúlyérzéket fejleszt, és a lovakkal való együttműködésre tanít, a tanulási nehézségekkel küzdő gyerekeknek is kiváló fejlesztési forma.Részletek »

Lovas tudnivalók: a vitaminok fontossága a ló táplálkozásában \

Lovak » Lovak takarmányozása

A táplálék-kiegészítők és vitaminok létfontosságúak szervezet optimális működésének szempontjából. A mai világban egy alma vitaminértéke sajnos nem ugyanaz, mint évekkel ezelőtt volt. Mindez a lovak etetését is befolyásolja.Részletek »

A bájos tekintetű angol cocker spániel

Kutya » Kutyafajták

A cocker spániel szomorkás tekintete mögött egy szeretetre méltó, mindig vidám kiskutya rejtőzik. Vidéki házőrzőként, és nagyvárosi lakótársként is ragaszkodik gazdájához, szeret mindenben a kedvére tenni, de még jobban szereti, ha őt kényeztetik. Részletek »

Miért jó macskának lenni? \

Macska » Gondozás

Vonatkoztassunk el attól a ténytől, hogy a macskák állatok, és nézzük, hogyan tengetik napjaikat. A macskák tudnak élni, mi is tanulhatunk tőlük! Részletek »

Süntelen aggodalom, avagy mit csináljunk a kertünkbe tévedő sünivel? \

Kisemlős » Gondozás

Őrjöng a kutya. Kibotorkálunk a kertbe és rögtön meghalljuk a sün motozását a kerítés mellett. Űzzük el vagy fogadjuk be? Részletek »

Hogyan tarts leopárd leguánt?

Terrárium » Gondozás

A 40 centisre megnövő leopárd leguán (Gambelia wislizenii) színe szürkésbarna, a test tetején és alján leopárdmintázat található. Eredeti élőhelyén száraz, homokos gyér vegetációjú területen él. Részletek »

Milyen akváriumi hátteret válasszunk?

Akvárium » Gondozás

A szép akváriumhoz háttér is kell. De milyen? Lehet régi típusú dioráma háttér, poszter vagy élethű és divatos 3D-s. Segítünk a választásban, olvass tovább!Részletek »

Wildlife Photographer of the Year (Az év természetfotósa) 2017

Kedvencem » Fotójáték nyertesek

Egy tülkétől megfosztott orrszarvútetemet ábrázoló kép nyerte a fődíjat az idei Wildlife Photographer of the Year (Az év természetfotósa) versenyen.Részletek »

Behajtási ünnepet tartottak a Hortobágyon

Nagyemlős » Kecskék, juhok

A pásztorok védőszentjének, Dömötörnek a napján véget ért az idei legeltetési szezon a Hortobágyon, az állatokat szombaton látványos behajtási ünnep keretében terelték be téli szálláshelyeikre.Részletek »

Kondorkeselyűk költöztek a Nyíregyházi Állatparkba

Madár » Díszmadarak

Két kondorkeselyű (Vultur gryphus) - más néven andoki kondor - érkezett a Nyíregyházi Állatparkba; a rendkívül ritka madarak Magyarországon csak itt láthatók.Részletek »

Hobbi kutya kiállítás Növényi Norberttel

Állati trendi » Olvasnivaló

A Komárom CACIB nemzetközi kutyakiállítás keretén belül 2017. október 22-én 11 órától hobbi kutya szépségverseny lesz Növényi Norberttel.Részletek »

Dylan, a hétvégi macskakiállítás egyik nyertese

Macska » Macskafajták

Dylan egy gyönyörű Maine Coon cica, a hétvégi macskakiállítás győztese.Részletek »

Kunyerál a kutyád? Segítünk leszoktatni!

Kutya » Táplálkozás

A pitizés a kutya legidegesítőbb szokása. Áll a vendég előtt, kinézi a szájából a sütit, a cipőjére csorgatja a nyálát. Biztosan nem kap enni, szegényke. Segítünk leszoktatni kutyádat a kunyerálásról! Részletek »

Symba, a világ egyik legjobb mentőkutyája \

Kutya » Kutyás sport

Symbát a világ 5 legjobb mentőkutyája között tartják számon, erdős terepen és romok között is megtalálja a keresett személyt.Részletek »

Ne csak az állatok világnapján legyünk humánusak!

Ace Ventura » Állatvédő

Az év egészében úgy kellene éljünk, hogy a természettel, környezetünkkel, az abban találhatótöbbi élőlényel megtaláljuk a humánus normát.Részletek »

Voltizs: mozgásfejlesztés felsőfokon

Lovak » Lovaglás, lovassportok

A lovastorna mint sportág egyre népszerűbb, de a gimnasztikai gyakorlatok és a ló, mint élő gyógyászati segédeszköz kombinációja a gyógytestvnevelésben, gyógytornában is megkezdte térhódítását.Részletek »

Minden állattartónak kutyakötelesség a felelős állattartás

Ace Ventura » Állat és ember

A XXI. századra jelentősen megváltoztak az állattartási szokások, a kutya például már nemcsak házőrző, hanem számos háztartásban az ember társa.Részletek »

Ilyen egy mintaszerű afrikai sügeres akvárium \

Akvárium » Édesvízi fajok

Sokan követik el azt a hibát, hogy megvásárolnak egy pár centis, csodaszép színekben pompázó sügért és beteszik a család kedvenc neonhalai, bettái és mollyjai közé...Részletek »

25 éves Magyarország egyik legrégebbi állatvédő szervezete \

Ace Ventura » Állatvédő

Az idén 25 éves Rex Kutyaotthon Alapítvány létrejöttekor még általános gyakorlat volt, hogy a megunt kutyákat, macskákat lelketlen gazdáik egyszerűen kidobták, vagy a felesleges szaporulatot vízbe fojtották. Azóta negyed évszázad telt el: támogatók, partnerek és önkéntesek segítettek abban, hogy létrejöhessen a Rex Állatsziget, amely hazánk egyik legjobban felszerelt állatvédelmi központja.Részletek »

15 tárgy, amivel eltávolíthatjuk a macskaszőrt az otthonunkból

Macska » Gondozás

Közönséges használati tárgyak új szereben: segítenek megoldani a macskatartók szőrproblémáit. Részletek »

Bejelentkezés