No SSO cookie

Jól felkészült állatok - jöhet a hőség! Videó \

Háziállat TV » Egyedi esetek

Négylábú társainknak is szüksége van nyáron egy kis frissítőre. Nézd meg, hogy ők hogyan csinálják:Részletek »

Nyári terápiás lovastáborok Fóton

Lovak » Lovaglás, lovassportok

A Magyar Lovasterápia Szövetség idén nyáron is táborokat szervez a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat fóti Lovasterápiás és Oktató Központjának foglalkozásaira járó gyerekeknek, hogy az iskolaszünet idején is találkozhassanak kedvenc lovaikkal, és játékos fejlesztő foglalkozásokon vehessenek részt.Részletek »

Kutyabarát Balaton élménykalauz segíti a közös nyaralást

Állati trendi » Olvasnivaló

Elkészült a Kutyabarát Balaton Élménykalauz, amely a hozzá tartozó honlappal együtt segíti a négylábúakkal nyaralni indulókat - tájékoztatta Sziládi-Kovács Tibor, a kutyabarat.hu alapítója az MTI-t.Részletek »

Rendőrök vigyázzák a kérészek násztáncát \

Ace Ventura » Állat és ember

A társhatóságokkal együttműködve a szokásosnál sűrűbb járőrszolgálattal őrködnek a kérészek biztonsága felett a Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai a tiszavirágzás idején. A tiszavirág (Palingenia longicauda) védett rovarfaj, természetvédelmi értéke egyedenként tízezer forint.Részletek »

Emberre is veszélyes élősködők: minden negyedik kisállattartó veszélyben lehet

Állati trendi » Gyógyszer

Az élősködők nem csak állataink egészségét veszélyeztetik, de mi magunk is számos súlyos betegséget elkaphatunk rajtuk keresztül. A tavasztól őszig tartó kullancs- és bolhaszezon már a múlté, egész évben számolnunk kell a veszéllyel.Részletek »

Hihetetlen lufiállatokat készít egy japán művész

Kedvencem » E-mailen érkezett

Masayoshi Matsumotó már hírnevet szerzett magának lufiállataival, most egy újabb kollekcióval rukkolt elő. Felismered őket?Részletek »

Táncos gyermeknap és flashmob a Rex Állatszigeten

Ace Ventura » Állatvédő

Közös táncra hív mindenkit a Rex Alapítvány június 10-én, akár 1 akár 99 éves. Az alapítvány gyermeknapi rendezvényét ugyanis idén pörgős ritmusok színesítik, a finálé pedig egy közös táncos flashmob lesz, melyben felnőtteknek és gyerekeknek is jut tánclépés. A vidám állatos koreográfia célja, hogy erősítse az ember-állat barátságot és az állatokért való felelősségvállalást.Részletek »

Májusi bababumm a hazai állatkertekben

Állati trendi » Olvasnivaló

Zászlósfarkú kolobuszok veszprémben, sörényes hangyász Nyíregyházán, császárskorpiók Szededen és ázsiai vadkutyák a fővárosi állatkert heti termése.Részletek »

Joey, a vakvezető labrador törzsutas lett egy légitársaságnál

Állati trendi » Olvasnivaló

Joey, a vakvezető labrador nem csak az utastársak és a légikísérők rajongását vívta ki 35 easyJet útja során, de már szelfizett a kapitánnyal is, és most első négylábúként lépett be a légitársaság törzsutasai közé.Részletek »

Ízületi betegségek: artritisz és artrózis

Lovak » Lóápolás és egészség

Hogyan kezdődnek a mozgásszervi betegségek? Mi jellemzi az ízületi gyulladást, az artritiszt? Mi jellemzi az ízületi kopást, az artrózist? Mindenre választ adunk a cikkben!Részletek »

Különleges ajándékkal hódítanak a szentjánosbogarak

Terrárium » Ízeltlábú fajok

A hím szentjánosbogarak, amelyek a nőstényeket villódzó fénnyel vonzzák magukhoz, ajándékokat is bevetnek a csábításhoz - derítették ki amerikai kutatók.Részletek »

Hogyan hűtsd le kimelegedett kutyádat? \

Kutya » Gondozás

Végre itt a nyár és vele együtt a kánikula. Ilyenkor néhány dologra figyelnünk kell, különösen ha még kölyökkorban van kedvencünk. A hosszan tartó nagy melegben könnyen kaphatat hőgutát kedvencünk.Részletek »

Lehet házikedvenc egy sündisznó?

Kisemlős » Kisemlős fajok

Sokan vannak olyanok, akik már láttak sündisznót, és érdekes pofájuk, valamint megjelenésük okán szeretnék otthonukban házikedvencként tartani. A sündisznó népszerű háziállat az egész világon, az Egyesült Államokban házakban tartják, míg Nagy-Britanniában a kertben kap helyet, aktív szerepet vállalva a kártevők elleni küzdelemben.Részletek »

Akvárium karbantartás: vírus az akváriumban!

Akvárium » Gondozás

Az akváriumban és a kerti tóban élő díszhalakat szerencsére ritkán támadja meg vírusos eredetű betegség, de mivel a vírusok legtöbbször baktériumos fertőzésekkel társulnak és elhullást is okozhatnak, ezért összegyűjtöttük a legfontosabb vírusos megbetegedéseket. Részletek »

A bagoly, mint háziállat? \

Madár » Dísztyúkok

Eljátszottam a gondolattal, hogy baglyot tartsak még a kollégiumi éveim alatt. De kicsit utánanézve, közelről megtekintve őket, elvetettem az ötletet. A bagoly tartás túl nagy kihívás.Részletek »

Ha nincs ló, jó a szamár is

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Nincs még egy olyan háziállat, amelynek ilyen rossz társadalmi megítélése lenne. Pedig igyekszik ő: iá-iá-iá... Részletek »

Hurrá, utazunk! De ki vigyázzon addig a macskára?

Macska » Gondozás

Az emberek sokszor mennek vakációzni, üzleti útra, esetleg vészhelyzet adódik a családban és találniuk kell valakit, aki addig is vigyáz kedvencükre. Részletek »

Kalitka vagy volier legyen a madár otthona?

Madár » Örökbefogadás, vásárlás

Kalitkába vagy volierbe tegyük madarunkat? Lehet ebbe is és abba is. Hagyományosan a legtöbb hobbi madártartó a kalitkát választja, és csak a tenyésztők, és az extra lakásmérettel rendelkezők részesítik előnyben a voliert, vagyis a röpdét.Részletek »

Miért szereti a macska a veszélyes, magas helyeket? \

Macska » Gondozás

Minél magasabb egy fa vagy szekrény, annál jobb a macskának, mert akkor biztos helyről lehet vizsgálni a környezetben zajló eseményeket…Részletek »

Sérült kékcápa okozott pánikot több mallorcai strandon

Ace Ventura » Állat és ember

Sérült kékcápa okozott pánikot több mallorcai strandon a hétvégén.Részletek »

Kétszer háziasította a vadmacskát az ősi ember

Kedvencem » Hol nem volt...

Kétszer szelídítette meg a vadmacskát az ősi ember, egyszer a Közel-Keleten, egyszer Egyiptomban - állapította meg a téma eddigi legnagyobb léptékű genetikai kutatása.Részletek »

Egy új sport van születőben: HDR

Kutya » Kutyás sport

A pünkösdi hétvégén rendezték meg 775 nevezővel a nemzetközi viszonylatban is egyedülálló kutyás akadálypályás futóversenyt, a Hard Dog Race-t Base és Junior távon. A legfiatalabb kétlábú versenyző 9, a legidősebb 73 éves volt.Részletek »

Az orángután is simán pörgeti Fidget Spinner-t \

Háziállat TV » Egyedi esetek

Gondozójuknak köszönhetően a bécsi állatkert két orángutánja, Sol és Nonja is kipróbálhatta a fidget spinnert, amit mostanában boldog-boldogtalan pörget,Részletek »

Június közepén indul a fehér gólyák lakossági látványgyűrűzése

Madár » Viselkedés

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) madárgyűrűzői idén júniusban is több olyan gólyafióka-gyűrűzési akciót szerveznek, amire szeretettel várják az érdeklődőket. Többek között ezeknek a jelöléseknek köszönhetően ismerhetjük meg a fehér gólyák vonulási viselkedését, repülési útvonalait és afrikai telelőterületeit.Részletek »

Tiltott módon malacok kapták a moslékot a menhelyi kutyák helyett

Ace Ventura » Állat és ember

Egy többszereplős csalás leleplezése érdekében egy időben három helyszínen tartottak ellenőrzést május 29-én Győr-Moson-Sopron és Vas megyében a NÉBIH szakemberei. Az állati eredetű melléktermékek visszagyűjtését végző cégtől papíron egy állatmenhelyhez került mintegy 2500 tonna élelmiszer-hulladék, vélhetően azonban több sertéstelep állataival etették fel azt.Részletek »

Egyre nagyobb fenyegetést jelent az emberiség az állatvilágra

Ace Ventura » Állat és ember

A világnépesség növekedése és az élelem, az ivóvíz, valamint a lakható területek iránti növekvő igény miatt ötven éven belül "soha nem látott" mértékű kihalási kockázatnak lesznek kitéve a világ állatfajai - figyelmeztetnek a szakértők.Részletek »

Parlagfűmaggal szennyezett díszmadáreleség került a boltokba

Madár » Gondozás

Parlagfűmagot (Ambrosia artemisiifolia) tartalmazó madáreleség szállítmányok kerültek forgalomba Európa tizenegy országában, köztük hazánkban is. A riasztásról a RASFF-on keresztül, Svájc bejelentése alapján értesült az Unió. Magyarországra Németországból érkezett az alábbi termékből, kizárólag a Fressnapf üzletekbe.Részletek »

Ismét feltűnt a zempléni hiúzunk - Videó

Háziállat TV » Egyedi esetek

Másfél év után újra megmutatta magát a Zemplénben élő hiúz a Természetvédelmi Világalap (WWF) magyarországi szervezetének kameráján keresztül.Részletek »

Balatoni térkép is készült a kutyabarátoknak

Kutya » Kutyás sport

Május 27-én ünnepélyes keretek között startolt el a balatoni kutyás strandszezon. A gazdi-négylábú közös fürdőzésen kívül azonban még rengeteg izgalmas programmal várják idén a magyar tengerhez kutyával érkezőket, egy újonnan megjelent ingyenes térkép segítségével pedig már a lehetőségek között is sokkal könnyebb eligazodni.Részletek »

Tücsöktenyészet házilag - laknál velük egy szobában?

Terrárium » Ízeltlábú fajok

A hüllök és a kétéltűek egyik legkiválóbb tápláléka a tücsök, amit akár otthonunkban is tenyészthetünk!Részletek »

Bejelentkezés