No SSO cookie

Joey, a vakvezető labrador törzsutas lett egy légitársaságnál

Állati trendi » Olvasnivaló

Joey, a vakvezető labrador nem csak az utastársak és a légikísérők rajongását vívta ki 35 easyJet útja során, de már szelfizett a kapitánnyal is, és most első négylábúként lépett be a légitársaság törzsutasai közé.Részletek »

Április 24. a kísérleti állatok védelmének világnapja

Ace Ventura » Állatvédő

Joga van-e az embernek más fajú élőlényeket felhasználni arra a célra, hogy saját maga számára a túlélést segítse? Képzeljük magunkat egy laboratóriumi kísérleti állat bőrébe és a kérdésre adott válasz már nem biztos, hogy egyértelmű...Részletek »

Áprilisban kezdődik a bajba került „panelrécék” szezonja

Madár » Viselkedés

Az elmúlt évtizedben új madárvédelmi problémaként jelentkezik a fővárosi épületeken, erkélyeken és lapostetőkön, városi parkok fáinak ágvilláiban, odúiban vagy akár a bokrok között, sövények tövében a talajon költő tőkés récék április-májusi kelési időszaka. Ilyenkor találkozhatunk „úton mászkáló”, „tetőn szaladgáló” és „udvarban elhagyott” récefiókákkal.Részletek »

6:3 a fiúk javára, 9 FOXI kiskutya született Dömsödön

Kedvencem » Hol nem volt...

Megható történet egy fiatal foxilányról, Suzyról, aki kiváló patkányvadászból kilencszeres szuperanyukává vált. Mese és követendő példa meglévő és leendő gazdiknak felelős kutyatartásból.  Részletek »

A természet törvényei képekben - így fotózd a vadvilágot!

Kedvencem » E-mailen érkezett

A díjnyertes természetfotós lenyűgöző képsorozaton örökítette meg az afrikai vadvilágot, ahol a természet és a túlélés törvényei uralkodnak.Részletek »

Mivel etessük a törpesüniket? \

Kisemlős » Táplálkozás

A házikedvencként tartott törpesün esetében fontos, hogy a táplálékuk magas fehérje-, alacsony zsírtartalmú és változatos legyen, minél jobban utánozva a természetes táplálkozást.Részletek »

A törpeszúnyogok ismét terjeszthetik a kéknyelv betegséget

Nagyemlős » Kecskék, juhok

A törpeszúnyogok megjelenésével a kérődző állatok között terjedő kéknyelv betegség ismételt előfordulása és további terjedése várható Magyarországon - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szerdán az MTI-vel.Részletek »

Okostelefonos alkalmazás segíti a kétéltűek és hüllők meghatározását

Terrárium » Örökbefogadás, vásárlás

Ingyenesen letölthető okostelefonos kétéltű- és hüllőhatározó alkalmazást készített a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) és a Farkaskölykök Ifjúsági Egyesület.Részletek »

Hogyan ismerhetjük fel, ha stresszes a házikedvencünk?

Macska » Viselkedés

A téma szakértőinek segítségével nézzük, hogy mitől alakulhat ki a macskastressz, melyek az árulkodó jelek, illetve hogyan lehet kezelni a problémát.Részletek »

Szinte soha nem látja állatorvos a hazai macskák felét

Macska » Betegség, gyógyítás

A hazai macskatulajdonosok csaknem fele soha, vagy két évnél ritkábban viszi háziállatát orvoshoz. Házi kedvenceink elhanyagoltsága az emberre is veszélyes lehet.Részletek »

Kikelt a rétisas fióka, kövesd nyomon webkamerán \

Madár » Viselkedés

A kamera segítségével betekintést nyerhetünk e ritka, méltóságteljes ragadozó madár család mindennapjaiba, a fészeképítéstől a tojásrakáson és költésen át a fiókák felneveléséig. Láthatjuk a fiókanevelés szépségét és küzdelmes napjait egyaránt.Részletek »

Április-május kiemelt fecskevédelmi időszak a lakott területeken \

Madár » Díszmadarak

Miközben az elmúlt másfél évtizedben a hazai fecskeállomány fele eltűnt az ereszek alól, a madárcsoport szerepe a klímaváltozás miatt egyre fontosabbá válik az emberek, társ- és haszonállataink egészségvédelme szempontjából.Részletek »

Gyakorlati tanácsok kezdő kutyatartóknak

Kutya » Gondozás

Kezdő kutyatartókban rengeteg kérdés merül fel. Mivel kell etetni a kutyát? Milyen oltásokat kell kapnia? Mire kell figyelni?Részletek »

Irány ki a szabadba, tavasszal a legtápdúsabb a legelő

Lovak » Lovak takarmányozása

Mire jó, mire elegendő a legeltetés? Ha eltekintünk a takarmányozási szempontoktól, akkor is leszögezhetjük, hogy a legeltetés rendkívül fontos a lovak számára, például szocializásciós szempontból, hiszen a legelőn szabadon érintkezhetnek egymással.Részletek »

Top 5 nyuszis videó húsvétra \

Háziállat TV » Egyedi esetek

Van cuki, macskaüldözős, csirkerendőrséges és kutyakergetős nyuszis videó is. Nézd meg őket!Részletek »

Húsvéti ajándék - szomorú mese következik

Ace Ventura » Állatvédő

Szép, tavaszias nap volt, amikor a kiscsibe szétroppantotta a tojás héját, és kitámolygott a szabadba. A nagy tér, a fény szokatlan volt neki, de ösztönösen talpra állt, és elindult az ismeretlen világba...Részletek »

Állatbarát húsvét, élő füles nélkül! \

Kisemlős » Örökbefogadás, vásárlás

Húsvét jegyében gyakran felelőtlenül vásárolnak az emberek élő állatot ajándékba. Az ünnep után fényét elvesztett nyuszi nem ritkán a serpenyőben végzi.Részletek »

Tengeri akvárium: belevaló halfajok - top 5

Akvárium » Tengeri fajok

Itt van az első öt helyezett egy online tengeri állatkereskedés eladási statisztikái alapján.Részletek »

Mesterséges odúkkal csalogassuk a kertbe a madarakat!

Madár » Gondozás

Odút kihelyezni soha nincs késő, akár nyár közepén is érdemes erre időt szánni, mert az énekesmadarak évente akár háromszor is költhetnek.Részletek »

Lehet alga nélkül is üzemeltetni egy akváriumot? \

Akvárium » Gondozás

Az akváriumi algák szabályozása egy fontos feladat minden akvárium fenntartásában, legyen az édesvízi vagy tengeri. Részletek »

Milyen nyúlfajta illik hozzám a legjobban?

Kisemlős » Kisemlős fajok

Szőrük alapján a nyulakat négy csoportba lehet sorolni. Ez alapján vannak normálszőrű-, hosszúszőrű-, szatén- és rex nyulak. A csoportokon belül számos fajtával találkozhatunk, melyek viselkedésükben, kinézetükben és tulajdonságaikban is különböznek. Részletek »

Készülj fel egy kiscica fogadására!

Macska » Gondozás

Ha úgy érzed, lelkileg már készen állsz egy kiscica nevelésére, nincs más hátra, csak az, hogy sorra vedd, mi mindenre lesz szükséged a fogadására. Tippek cicaváráshoz.  Részletek »

Készítsünk szupertápot az ékszerteknősnek!

Terrárium » Gondozás

A vörösfülű ékszerteknős népszerű háziállat, ám a bölcs tekintetű hüllő tartása jóval nehezebb, mint azt első látásra gondolnánk. Bár nem kimondottan kényesek a gyomrukra, sokszor mégis megsínylik a helytelen táplálást. Részletek »

Dog dancing: könnyen tanítható trükkök \

Háziállat TV » Egyedi esetek

A dog dancing tanításának alapja a pozitív megerősítés, tehát a jól végrehajtott gyakorlatot jutalmazzuk - ellenkező esetben sincs büntetés, egyszerűen csak a kutya nem kap semmit. Részletek »

Cuki törpevíziló született a nyíregyházi állatkertben

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Bemutatták a nyíregyházán két hete született törpe vizilovat. Ő a hét cukisága!Részletek »

Menhelyen élő kutyákat támogat egy skót whiskeygyár

Ace Ventura » Állat és ember

Köztünk élő mindennapi hősöket keresett 2016-os őszi kampányában a The Famous Grouse. A több mint ötven példaképjelölt közül a közönség egy ózdi kutyamenhely vezetőjét választotta a Méltán Híres Példakép cím és vele járó félmillió forintos díj gazdájaként.Részletek »

Hobbi kutya szépségverseny is lesz az idei budapesti CACIB kutyakiállításon

Kutya » Kutyafajták

Nem csak a profikról fog szólni az idei Budapest Grand Prix nemzetközi kutyakiállítás. Amatőr, de lelkes kutya gazdik is próbára tehetik csinosnak vélt négylábúikat.Részletek »

A kutyákat lelövik, ugye?

Ace Ventura » Állat és ember

Vadászterületen senki ne engedje szabadon a kutyáját, mert abból baj származhat: nem lehetne ugyan, de az ebeket ilyen területeken gyakran szándékosan lelövik. Részletek »

TURÁ-ZOO: mini állatkert, ami házhoz megy \

Állati trendi » Olvasnivaló

Szívesen részt vennék egy olyan biológia órán, ahol kézbe vehetek egy kaméleont vagy megsimogatok egy madárpókot. Ma ez már nem lehetetlen, mert a TURÁ-Zoo mini állatkert házhoz megy!Részletek »

Nem áprilisi tréfa! Kutyák és macskák várják új gazdáikat az Illatos úton

Kedvencem » Gazdikereső

Ha igaz társra, hű barátra vágyik, biztos lehet benne, hogy a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság Állategészségügyi Szolgálatának Illatos úti telepén megtalálja a 2017. április 1-én (szombaton), 10-15 óra között megrendezésre kerülő Örökbeadó napon.Részletek »

Bejelentkezés