No SSO cookie

Itt az idő, hogy divatba jöjjön az örökbefogadás!

Állati trendi » Divat

A Rex Alapítvány védencei egy nem mindennapi kalandot élhettek át; egy napra igazi sztárokká válhattak a "A keverék kutya is lehet divatos, fogadj örökbe Te is!" projekt keretében. Részletek »

Mi tehetünk a postaládákba költöző széncinegék ügyében?

Madár » Gondozás

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesülthez (MME) minden évben több információ is érkezik postaládában fészkelő széncinegékről. A megfigyelések alapján a jelenség országosan általánosnak, sőt, gyakorinak tekinthető.Részletek »

Méhecske hotel magányos méheknek kiadó

Ace Ventura » Állatvédő

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület a lakosság figyelmébe ajánlja a rendkívül egyszerű, ugyanakkor nagyon látványos méhecske hotel, más néven darázsgarázs eszközcsoportot, amivel erkélyen, ablakpárkányon is segíthetjük a szelíd beporzók szaporodását már kora tavasztól.Részletek »

Macskatartáshoz tippek - 5 válasz a szakértőtől \

Macska » Gondozás

Hogyan mérsékeljem a lakásban a kavargó macskaszőr-gombolyag mennyiségét? Száraz, avagy nedves táppal etessem? Adjak-e neki színhúst? Mit tegyek, ha megeszi a szobanövényt, utána pedig öklendezni kezd? Ezekre az alapkérdésekre, valamint a cicák téli táplálására kerestünk és találtunk válaszokat dr. Fodor Kinga állatorvos, kisállat dietetikus szakértőnél.Részletek »

Saját családot szeretne a dögös ötös malaccsalád

Nagyemlős » Kecskék, juhok

Ha szeretnéd valamelyik fekete ördögöt felnevelni, és úgy érzed, hogy készen állsz egy törpemalacra, akkor itt a nagy lehetőséged! Előtte persze olvasd el az összefoglalót!Részletek »

Kennelköhögés: ismét fertőz a kutyaközösségek réme

Kutya » Betegség, gyógyítás

Nemcsak az embereknél, de a négylábúaknál is beköszöntött a felső légúti fertőzések szezonja: a kennelköhögés egy rendkívül ragályos légcső- és hörgőgyulladás, amely jellemzően csoportban tartott, kutyatársaságot gyakran látogató kedvenceket érint.Részletek »

A leghírhedtebb celebkutyák a neten

Állati trendi » Olvasnivaló

A kutyák nem csak saját gazdáikat boldogítják, néhányan az interneten is nagy népszerűségnek örvendenek. Ismerjük meg a menő celEBeketRészletek »

Évi 60 milliárdot költünk kutya- és macskaeledelekre

Állati trendi » Étel, ital

A házi kedvencek eledelére fordított összeg értékben meghaladta a hatvanmilliárd forintot 2017. február és 2018. január között: kutyaeledelre 7 százalékkal, míg macskaeledelre 10 százalékkal többet hagytak ott a boltokban a magyarok, derül ki a Nielsen kiskereskedelmi indexéből. Részletek »

Több mint 100 ezer orangutánt öltek meg Borneón 16 év alatt

Ace Ventura » Állatvédő

Több mint 100 ezer, súlyosan veszélyeztetett orangutánt öltek meg 16 év alatt Borneón - számolt be a BBC egy új kutatás eredményeiről.Részletek »

Hóbaglyok érkeztek Debrecenbe \

Madár » Gondozás

Hóbaglyok (Bubo scandiacus) érkeztek a debreceni állatkertbe, ahol ezt az állatfajt még soha sem láthatta a nagyközönség - mondta csütörtökön sajtótájékoztatón a Nagyerdei Kultúrpark Nonprofit Kft. ügyvezetője.Részletek »

Az Aranyszőrű Táltos, Imperiál tiszteletére

Lovak » Lófajták, lótenyésztés

1960. február 14-én született a Kisbéri Ménesben. Alakja legendává vált. Ő volt a XX. század legjobb magyar tenyésztésű versenylova.Részletek »

Huszonöt év után először született jegesmedvebocs brit állatparkban

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Huszonöt év után először született jegesmedvebocs brit földön, a skóciai Kincraigben lévő felföldi vadállatparkban karácsony előtt észlelték a gondozók a nőstény Victoria kölykének megszületését - jelentette be szerdán a skóciai királyi állattani társaság.Részletek »

Bagolyvár épül a jótékonysági kampány felajánlásából

Ace Ventura » Állatvédő

A sérült madarak gyógyítását végző Madárkórház Alapítvány kapta a december 18-án lezárult Méltán Híres Civilek kampány legtöbb közönségszavazatát. Így az évente több mint ezer vadon élő szárnyas megmentésén dolgozó kórház és madárpark élhet a The Famous Grouse által felajánlott 500.000 Ft értékű támogatással: a hozzájárulásnak köszönhetően tavasszal bagolycsaládoknak otthont adó vár épül.Részletek »

Ha hüllőt akar a gyerek...

Terrárium » Gondozás

Minden szülő életében eljön az a pillanat, amikor gyermeke előáll azzal a bizonyos kéréssel "… anya, apa, vegyetek nekem egy kisállatot!..."... De miért pont hüllőt akar?! Részletek »

Fagyriadó - Kutya hideg van a háziállatoknak is

Kutya » Gondozás

Az elkövetkező napokra különösen durva téli időjárás lesz jellemző. Az extrém hideg az emberek mellett a szabadban tartott gazdasági állatokra és a házi kedvencekre is veszélyt jelenthet. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tanácsaival és egy kis odafigyeléssel elkerülhető a környezetünkben tartott állatok szenvedése, fagyása.Részletek »

Szerelem és szex az állatoknál \

Kedvencem » E-mailen érkezett

A tudósok már felismerték, hogy sok állatfaj képes szerelembe esni. Számos faj feltűnő jelekkel, hangokkal, szagokkal hívja fel magára a lehetséges nemi partner figyelmét. A szerelmi hirdetések között találhatók fényreklámok (szentjánosbogár), zeneszámok (tücskök, békák), de akadnak szagos hirdetések is (bakkecske), vagy a misztikus feromonokkal csábító lepkék. Lássuk, hogy is van a szerelem az állatvilágban!Részletek »

A tavasz velejárója vadászgörényeknél is a vedlés

Kisemlős » Gondozás

Vadászgörényeknél az egyik leglátványosabb és a lakásban kissé kellemetlen változás a tavaszi és őszi bundaváltás. Lássuk, mit érdemes tudni erről!Részletek »

Frostie, a táncoló kakadu - vicces videó

Madár » Díszmadarak

Frostie, a táncoló kakadu teljesen bezsong a zene hallatára. Kísérjük figyelemmel! Vajon hány féle táncmozdulatot tud anélkül, hogy bárki is betanította volna?Részletek »

Állathoroszkóp: Bak (december 22-január 20.)

Ace Ventura » Állathoroszkóp

A Bak jegyében született macska türelmes és körültekintő. Állhatatos és céltudatos. A Bak jegyében született kutya egyetlen morgás nélkül nyújt segítő mancsot.Részletek »

Hogyan kell a ketrecen kívül játszani a nyuszival?

Kisemlős » Gondozás

Lehet, hogy csak egy nyuszid van, de az egyáltalán nem azt nem jelenti, hogy egyedül kell hagyni. Ha már egyszer felelősséget vállaltál a háziállatodért, nem árt teljesíteni a kötelességeidet!Részletek »

Új hal, új veszély? Karanténba vele!

Akvárium » Gondozás

Aki akváriumába új halat vesz, egyben új gondot is vesz nyakába: nem tudhatja, hogy az új halak nem fertőzik-e meg a már beállt életközösséget. Utánajártunk, hogyan csökkenthetjük a kockázatot. Részletek »

Milyen ételt NE adj cicádnak?

Macska » Táplálkozás

Bizonyos ételeket mi bátran ehetünk, sőt kutyánknak is adhatunk, de a macskákra veszélyesek lehetnek: emésztési zavart, komoly betegségeket, de akár halált is okozhatnak. Részletek »

Hogyan tarts leopárd leguánt?

Terrárium » Gondozás

A 40 centisre megnövő leopárd leguán (Gambelia wislizenii) színe szürkésbarna, a test tetején és alján leopárdmintázat található. Eredeti élőhelyén száraz, homokos gyér vegetációjú területen él. Részletek »

Törpepapagáj: agresszív szerelmesek? \

Madár » Díszmadarak

A törpepapagáj nem mindig olyan kedves, mint ahogy azt a neve sugallja: "lovebird", ha megorrol a társára, agyonveri vagy megcsonkítja... Részletek »

Élénk, kötekedő hal a szumátrai díszmárna

Akvárium » Édesvízi fajok

Szumátra, Indonézia és Borneó folyóvizeiben elterjedt. Világosbarna testét négy, sötét, függőleges sáv keresztezi, fekete hátúszójának szegélye vörös.Részletek »

Új madárvendék: Feketetorkú szürkebegyet figyeltek meg Magyarországon \

Madár » Viselkedés

A visszatérő fagyos, havas időnek köszönhetően figyeltek meg a madarászok egy Magyarországon még nem látott ázsiai madárfajt, a feketetorkú szürkebegyet.Részletek »

Soha nem látott felvételekkel jön a Jane Goodall életéről szóló film

Kedvencem » E-mailen érkezett

Több mint százórányi, nyilvánosság előtt soha nem vetített felvétel került elő a National Geographic archívumából Jane Goodallról. Az ötven évvel ezelőtti felvételek betekintést engednek Goodall munkájába, és közvetlen közelről mutatják be, milyen volt az etológus élete a csimpánzok közt.Részletek »

Hamarosan kezdődik a kullancsszezon

Kutya » Betegség, gyógyítás

A Dél-Pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet főorvosa azt mondta: áprilistól novemberig tart a kullancsszezon, de mivel a nedves, meleg időszakot jobban szeretik az élősködők, a főszezon áprilistól júniusig tart.Részletek »

Megérkezett Tóbiás, a fekete gólya - videón a landolás \

Madár » Viselkedés

Elsőként érkezett meg Afrikából Magyarországra, gemenci fészkébe Tóbiás, a fekete gólya - közölte a Gemenc Zrt. szombaton az MTI-vel.Részletek »

Február 17-én, a macskák világnapján újra nyit a Rex Alapítvány Jótékonysági Macskakávézója

Macska » Örökbefogadás, vásárlás

A macskáké a Világ! Legalábbis ez a nap, február 17-e a macskák világnapja! Ezen felbuzdulva rendezzük meg jótékonysági macskakávézónkat, melynek keretén belül egy finom süti és kávé mellett testközelből ismerkedhetsz meg, kedves, bújós és játékos gazdikereső cicáinkkal.Részletek »

Bejelentkezés