No SSO cookie

Fejlesztések és új állatok várhatók a Fővárosi Állatkertben

Állati trendi » Olvasnivaló

Még idén megnyílhat a Mesevár és a Mesepark a Fővárosi Állat- és Növénykertben a jelenleg zajló fejlesztések eredményeként. Kedden bemutatták az intézmény két új jegesmedvéjét, számos állatfaj gazdagodott új egyeddel, Persányi Miklós főigazgató ugyanakkor azt mondta, a közönség ebben a szezonban minden bizonnyal már nem láthat koalát.Részletek »

Állati segítség kampányban 36 tonna adomány gyűlt össze

Ace Ventura » Állatvédő

Az Állati segítség kampány kapcsán bezsélgettünk Patrick Bontenakels-el, a Fressnapf ügyvezetőjével.Részletek »

Magyarország legnagyobb terrarisztikai börzéje, a TerraAkva április 9-én újra Budapesten!

Terrárium » Örökbefogadás, vásárlás

Lenyűgöző hüllők, pókok, kígyók, békák, teknősök, csigák és kétéltűek lesznek láthatók a börzén, de vadászgörényeket, egereket, apró rágcsálókat, sünöket és díszhalakat is megcsodálhatnak az érdeklődők.Részletek »

Idén tartják meg először a Felelős Állattartás Napját

Ace Ventura » Állatvédő

Radikális szemléletváltást sürget a Rex Kutyaotthon Alapítvány a hazai állatvédelemben, ezért 2017 május 6-án megalapítják a Felelős Állattartás Napját.Részletek »

A kullancsok lélegzetelállító kalandjai szórakoztató videón \

Háziállat TV » Egyedi esetek

Vérbő mese a kullancsokról. Ha nevetni és tanulni szeretnél egyszerre, nézd meg a legújabb Zállatorvos videót.Részletek »

Veszett kecskéket találtak BAZ megyében

Nagyemlős » Kecskék, juhok

Veszettségben pusztult el egy kecske és gidája a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Bekecsen a múlt héten. A veszettség az egyik legveszélyesebb zoonózis, azaz állatról emberre terjedő betegség. Részletek »

Csökkent a struccok iránti kereslet, egyre több tenyésztő hagy fel a madarak tartásával

Madár » Dísztyúkok

Válságba jutott a magyarországi struccágazat, jelentősen visszaesett a kereset, csökkentek az értékesítési árak, a haszon főként a szlovák, román, olasz és cseh feldolgozóké, ezért egyre kevesebben foglalkoznak Magyarországon strucctartással -  számolt be Zoufal Béla, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Zagyvarékason élő strucctartó az MTI-nek.Részletek »

Puszi, Erzsi! a tonhalról is lemond a jó ügy érdekében

Kedvencem » Hol nem volt...

A szépséges brit ezüstcirmos, Erzsébet Fenevadova nem csak macskás témákban nyilvánul meg. Most a Magyar Élelmiszerbank munkáját támogatja – nem is akárhogyan!Részletek »

Csipked az egykor szelíd pónim. Mit tegyek?

Lovak » Lóápolás és egészség

A Dr. Háziállat szakértője hasznos tanácsot adott a csipkedő póni kérdésre, érdemes elolvasni a választ.Részletek »

Madárcsicsergés 4 fal közt ülöknek \

Háziállat TV » Egyedi esetek

Vétek ebben a szikrázó tavaszi napsütésben egy irodában, négy fal között ülni. Akik még sem tudnak kiszabadulni, küldünk egy kis madárcsicsergést.Részletek »

Elindult az idei Tavaszi madárles

Madár » Díszmadarak

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) nemzetközi ernyőszervezete, a BirdLife International 2006-ban indította útjára Tavaszi madárles (Spring Alive) elnevezésű, februártól júniusig tartó játékos madárvonulás-figyelő programját.Részletek »

Ismered Lucast, a számoló lovat? \

Lovak » Lófajták, lótenyésztés

Számoló lóval büszkélkedik egy kaliforniai nő: az állat matematikusnak ugyan nem mondható, de 1-től 19-ig felismeri a számokat.Részletek »

Döbbenet! Igazi házak kutyáknak

Kutya » Gondozás

Valószínűleg ez az a ház, amit nagy eséllyel vehetünk meg anélkül, hogy nem terheljük magunkat halálra jelzáloggal.Részletek »

Népszerű hörcsögnevek

Kisemlős » Örökbefogadás, vásárlás

Hörcsögnevet többféle forrásból is meríthetünk: rajzfilmek, tv-műsorok, gyermeknevek. Ha van gyerek a családban, inkább bízzuk rá a választást, neki több fantáziája van!Részletek »

Tudod, hogy mennyi idős a cicád emberi években számolva?

Macska » Örökbefogadás, vásárlás

Akárcsak a kutyák esetében, a macskáknál is másképp telik az idő. Egy táblázat segítségével ábrázoltuk a macska életéveit emberi években számolva.Részletek »

A világ 7 albínó csoda állata

Állati trendi » Olvasnivaló

Az albinizmust a mindkét szülőtől örökölt recesszív gének okozzák, ezek határozzák meg a színváltozatot. Szinte bármilyen állatfajnál lehetnek albínó egyedek, még a gerinctelenek között is, mint a rákok vagy a nagy medúzák. Lássunk hét különleges állatot, melyek élénk érdeklődést váltanak ki az emberekből!Részletek »

Szárazföldi teknősök tavaszi étvágytalansága

Terrárium » Gondozás

Telelést követően, minden tavasszal gyakori probléma a szárazföldi teknősök étvágytalansága. Előidézésében számtalan tényező szerepel, amelyek közül elsősorban tartástechnológiai hibák a legjelentősebbek, de számos betegség is okozhatja. A jelenséget összefoglalóan telelés utáni étvágytalanságnak (“Poszthibernációs anorexia” - PHA) nevezik. Részletek »

Hogyan adjunk halnak gyógyszert?

Akvárium » Gondozás

Fogjuk be az orrát, és amikor kitátja a száját.... nem, ez így nem lesz jó. De akkor mit csináljunk? Részletek »

Top 10 Terrier kutyafajták

Kutya » Kutyafajták

A terrier csoport azokat a kis méretű, de életrevaló terrierfajtákat foglalja magába, amelyeket Nagy-Britaniában tenyésztettek ki olyan üregekben lakó vadállatok vadászatára, mint a borz, a róka, a vidra, a nyúl és a patkány.Részletek »

Két barnamedve érkezett a Budakeszi Vadasparkba

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Két barnamedve, Romulusz és Tibor érkezett a Budakeszi Vadasparkba, akik már birtokba is vették a számukra megújított medvekifutót.Részletek »

Kutyák elfoglalt embereknek

Kutya » Örökbefogadás, vásárlás

Sokan zsúfolt életmódjukra hivatkozva nem tartanak kutyát, ami alapvetően helyes, de nem árt tudni, hogy nem minden kutya igényli az állandó szórakoztatást. Részletek »

Hogyan neveljük szobatisztaságra a nyuszit?

Kisemlős » Gondozás

Ahogy a kutya vagy a cica, úgy a nyuszi is szobatisztaságra nevelhető. Ehhez csupán az elején kell ügyesnek lennünk... Részletek »

Hallottál már a bajusz-barát tálról?

Macska » Táplálkozás

A macskák bajsza érzékeny, és a legkisebb nyomásra is reagál - így kedvencünket megzavarhatja, ha bajsza hozzáér az etetőtálhoz. Ezért fejlesztette ki a Whiskas az új, bajusz-barát tálat, amely nem zavarja azokat az okos bajszokat.Részletek »

Vajon miért szeret minden cica dobozba bújni? \

Macska » Viselkedés

Ha megnézed az alábbi képeket, te is megérted! Nincs jobb hely egy kiürült papírdoboznál. Sőt, minél kisebb. annál nagyobb a kihívás!Részletek »

Videón a három kis fehér oroszlánkölyök! \

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Három fehér oroszlán (Panthera leo krugeri) született a Nyíregyházi Állatparkban. Hallgasd meg félelmetes oroszlánbőgésüket!Részletek »

Biotermék lesz a magyar szürke szarvasmarha?

Nagyemlős » Kecskék, juhok

Stratégia együttműködésben állapodott meg a Magyar Szürke Szarvasmarha Tenyésztők Egyesülete (MSzTE), a Magyar Biokultúra Szövetség és a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. pénteken Budapesten azzal a céllal, hogy népszerűsítsék az ökotermékek fogyasztását, segítsék az ökológiai gazdálkodás és termékfeldolgozás terjedését, a magyar szürke szarvasmarha biotermékké válását.Részletek »

A kutyák és az emberek tanulás utáni alvása hasonló

Kutya » Viselkedés

A kutyák alvás alatti agytevékenységét vizsgálva egy magyar tudóscsoport kimutatta, hogy a tanulás jelentősen befolyásolja az azt követő alvás alatt a kutyák agytevékenységét.Részletek »

Tíz érdekes tény a nagymacskákról

Nagyemlős » Egzotikus fajok

Márciusban az oroszlánoké, párducoké és tigriseké a főszerep a NatGeo Wildon, a természetfilm-csatorna ugyanis immár hetedik éve rendezi meg Nagymacskák hónapja elnevezésű programsorozatát. A tematikus hónap célja, hogy felhívja a figyelmet a kihalás szélére került nagymacskák védelmére, és ismeretterjesztő filmek által bemutassa az egyes fajok életét és küzdelmeit a vadonban.Részletek »

Még szép: a macskatartás nem károsítja a mentális egészséget

Macska » Gondozás

Nem találtak összefüggést a macskatartás és a lelki eredetű betegségek között a University College London (UCL) kutatói, kételyeket támasztva olyan korábbi feltételezésekkel szemben, amelyek szerint nagyobb a kockázata a mentális betegségek kialakulásának, ha macska társaságában nőnek fel az emberek.Részletek »

Drón késztetett menekülésre 1500 szarvast a magas hóban

Ace Ventura » Állat és ember

Dróntól ijedt meg 1500 szarvas, mintegy 800 méteren át menekültek a szerkezet elől a nyugat-wyomingi nemzeti szarvaspark területén - adta hírül pénteken a helyi média.Részletek »

Bejelentkezés