Állathoroszkóp: Bak (december 22-január 20.)
A Bak jegyében született macska türelmes és körültekintő. Állhatatos és céltudatos. A Bak jegyében született kutya egyetlen morgás nélkül nyújt segítő mancsot.

cica-a-fan
Állhatatos, céltudatos macska

A Bak jegyében született macska...

 

...türelmes és körültekintő. Állhatatos, céltudatos, legyen szó akár cicaszépségversenyen való szereplésről, vagy éppen csak arról, hogy a gazdi azonnal keljen fel és adjon enni.

Kiszemelt zsákmányát igazi vadmacska módjára kitartóan üldözi. Szilárd, kiegyensúlyozott jelleme még akkor is megmutatkozik, mikor némiképp finomkodó-affektáló módján épp elhelyezkedik kedvenc foteljében.

A Bak macska nem szimplán magabiztos: fennkölt, nemes macskaöntudata dicséretére válik, hogy nagylelkű gondoskodásába veszi rászoruló ember- és állattársait. Ha segítő mancsra van szükségünk, rá tehát biztosan számíthatunk. Egyetlen fújás nélkül segítségünkre siet.

Legyen bár felelősségtudó, megesik, hogy magához ragadja a kezdeményezést és túljátssza az irányító szerepét, igazi menedzsertípus, nem tűri az ellentmondást, amitől nem lesz túl szimpatikus.

 

A Bak jegyében született kutya...

 

vicces-kutyak
a Bak kutya kötelességtudó

...hasonlóan türelmes és körültekintő állat. Rámenős, a kitűzött célt mindenáron eléri, legyen szó arról, hogy ugatásával az őrületbe kergesse a szomszédot, vagy csak arról, hogy ki aludjon a gazdi helyén. Önbizalma időnként határtalan, nem ritka, hogy nem kifejezetten egy súlycsoportba tartozó kutyának próbálja bizonyítani rátermettségét és hősiességét. Agilis, engedelmes természetével elnyeri a gazdi elismerését. Kitartása, állhatatossága győzelemre segítheti kutyakiállításon, otthoni játékos vetélkedésekben egyaránt.

Nem egyszerűen önérzetes: a kutyaranglétra csúcsán érezve magát kegyesen veszi pártfogásába a segítségre szoruló embert és állatot. Egyetlen morgás nélkül nyújt segítő mancsot.

Bár a Bak kutya kötelességtudó, nem túl jó pont, hogy állhatatossága időnként önkényúri megnyilvánulásokba csap át, erőszakosan, önfejűen viselkedik, amit sokan ki nem állhatnak.

értékelés