Darakór az édesvízi halaknál - 2. rész

Gondozás

Az első részben már megismerkedhettünk a darakórral, most lássuk, hogy milyen lehetőségek vannak a betegség kezelésére, illetve a darakór kialakulásának megelőzésére! ... (0 hozzászólások)

Darakór az édesvízi halaknál - 1. rész

Gondozás

A darakór a leggyakoribb halbetegség, amely az édesvízi- és díszhalakat érinti. Mi ez a betegség? Mit kell róla tudni? Olvass tovább a részletekért! ... (0 hozzászólások)

A halak külső parazitái

Gondozás

A piócák, tetvek és férgek a halon előforduló külső paraziták. ... (0 hozzászólások)

A vitorláshal tenyésztése

Gondozás

Ha megszállott haltenyésztő vagy, akkor bizonyára jól ismered a vitorláshalat. Ez a hal új távlatokat nyit meg az akvarista előtt. ... (0 hozzászólások)

Tippek a trópusi halak tartásához

Gondozás

Megpróbáltunk összehozni egy általános trópusi halas tippeket tartalmazó listát a kezdő akvaristák számára. ... (0 hozzászólások)

A vadászgörény és az akvárium

Gondozás

A görények és a halak külön világban élnek, és mindkettő biztonságának érdekében e két világnak soha nem szabadna kereszteznie egymást. Nagyon fontos, hogy a görény csak távolról csodálja a halak színes világát. ... (0 hozzászólások)

Édesvízi akvárium kontra sósvízi akvárium

Gondozás

Mielőtt eldöntenénk, hogy édesvízi vagy sósvízi akváriumot szeretnénk létrehozni, lássuk, hogy mindegyik esetében mire kell odafigyelnünk! A következőkben egy rövid összefoglalót olvashatsz az egyes akváriumtípusokról. ... (0 hozzászólások)

A halak túletetése

Gondozás

Nem is hinnénk, hogy halaink gyakran azért pusztulnak el, mert túletetjük őket. Fontos, hogy tisztában legyünk vele, kedvencünknek mekkora a táplálékigénye, és ne akarjunk egyszerre túl sok ételt beletuszkolni. Kellő odafigyeléssel megelőzhető a baj. ... (0 hozzászólások)

Hogyan állíts össze egy akváriumot?

Gondozás

Az akváriumok nem sok karbantartást igényelnek, mégis, amikor új halakat szerünk be, jól meg kell gondolnunk, hogyan rendezzük be úgy az akváriumot, hogy nekik is megfelelő környezetet biztosítsunk. Tudd meg, milyennek kell lennie az akvrárium méretének, a víz minőségének és hőmérsékletének, a szűrésnek és a dekorációknak. ... (0 hozzászólások)

Milyen halak kerüljenek az akváriumba?

Gondozás

Egy akvárium benépesítésekor ajánlott jól utána nézni, hogy milyen halakat is lehet egymással összetenni. Ha nem olvasol kellőképpen utána, ne csodálkozz, ha olyan halakat eresztesz össze, amelyek nem kompatibilisek egymással! ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés