Életmentő műtétét hajtottak végre a Nyíregyházi Állatpark cápáján

Tengeri fajok

Európában is egyedülálló műtétet hajtottak végre a Nyíregyházi Állatpark egyik homokpadi cápáján (Carcharhinus plumbeus).... (0 hozzászólások)

A víz keménysége

Gondozás

A víz keménységét a benne lévő kalcium-és magnézium-sók oldatának mennyisége által határozzák meg. Ha ennek tartalma jelentéktelen, akkor a vizet lágynak nevezik, ha nagymértékű - keménynek. Teljes, állandó és változó keménységű vizet különböztetünk meg. ... (0 hozzászólások)

Mit tegyek, ha hasvízkóros az aranyhalam?

Gondozás

Ez a betegség nem minden esetben fertőző. Egyes belső szervek (vesék) rendellenes működése okozza. A hal teste láthatóan megnagyobbodik, és a rajta lévő pikkelyek elállnak a testtől.... (0 hozzászólások)

Gondok az akváriummal

Gondozás

Mi a teendő, ha valami nincs rendben az akváriumban? Semmiképpen ne próbálj kellő szakértelem nélkül vegyi anyagokat alkalmazni! Az első lépés, hogy ellenőrzöd, minden rendben van-e a vízzel. ... (0 hozzászólások)

Tengeri akvarisztika: korall

Tengeri fajok

Mi a huszadik század legnagyobb felfedezése a korall zátonyokról? Miközben a válasz számos vita tárgya volt, Svein Fossa és Alf Jacob Nilsen „A modern korallzátony akvárium" című könyv szerzői úgy gondolják, hogy a legnagyobb felfedezés a zooxanthellae és a korall közötti szimbiózis. Ennek a szimbiózisnak a megértése, még ha alap szinten is, nagyon fontos lépés az olyan akvaristáknak, akik korallokat tartanak.... (0 hozzászólások)

Fish sotry: nehezen hihető, mégis igaz!

Édesvízi fajok

A kanadai Round-tó (Saskatchewan) mellett egy férfi arra lett figyelmes, hogy a víz tükrén mintha valaki labdával játszana.... (2 hozzászólások)

Tengeri akvárium: belevaló halfajok - top 5

Tengeri fajok

Itt van az első öt helyezett egy online tengeri állatkereskedés eladási statisztikái alapján.... (0 hozzászólások)

Kopoltyúrothadás (Branchiomyces)

Gondozás

A branchyomicosis –az akváriumi és egyéb édesvízi hal akut gombás fertőzése. Kórokozója egy gomba faj, amely hovatartozását még nem ismerik (Ez egzotikus halak branchyomicosis kórokozójára vonatkozik). Az erek és kopoltyú kötőszöveteiben lokalizálódik. ... (0 hozzászólások)

Koi ponty tartása

Édesvízi fajok

Majdnem annyira könnyű koi díszpontyot (nishikigoi) tartani, mint aranyhalat, viszont sokkal látványosabb. Nagyon praktikus lusta és elfoglalt gazdáknak, mert nincsenek túlzott elvárásai.... (1 hozzászólások)

Mekkora akváriumot válasszunk?

Gondozás

Elsőre - bármilyen közhelynek is hangzik - azt válaszolnánk, hogy minél nagyobbat. Sajnos azonban az akvárium nagyságának sok minden gátat szabhat. Ha kíváncsi vagy, mik ezek, olvass tovább! ... (7 hozzászólások)

Bejelentkezés