Neonhal: az akvárium hálás lakója

Édesvízi fajok

A neonhal (Paracheirodon innesi) a jól regenerált vizet különösen szereti (tőzegkivonat). Minden apró, élő eleséget és jobb műeleséget szívesen fogyaszt. Akváriumunk egyik leghálásabb hala.... (55 hozzászólások)

Kedvelt és gyakori akváriumi vízinövények

Gondozás

A növények fontos alkotórészei az akvárium dekorációjának, különösen édesvizekben.... (0 hozzászólások)

Miért büdös az akvárium vize?

Gondozás

Az akvárium vizének nem lehet kellemetlen szaga. A bűzös szag a szerves anyagok bomlásának jele.... (0 hozzászólások)

Akváriumi növény: a párducmintás kardfű

Gondozás

Nemesítéssel létrehozott akváriumi növény. Létrejöttét egy Barth nevű német növényesnek köszönhetjük, aki az Echinodorus schlueteri "leopard", és az Echinodorus barthii fajok keresztezéséből hozta létre. Ez az oka annak, hogy az E. "ozelot" a szabad természetben nem található meg... (0 hozzászólások)

Életmentő műtétét hajtottak végre a Nyíregyházi Állatpark cápáján

Tengeri fajok

Európában is egyedülálló műtétet hajtottak végre a Nyíregyházi Állatpark egyik homokpadi cápáján (Carcharhinus plumbeus).... (0 hozzászólások)

A víz keménysége

Gondozás

A víz keménységét a benne lévő kalcium-és magnézium-sók oldatának mennyisége által határozzák meg. Ha ennek tartalma jelentéktelen, akkor a vizet lágynak nevezik, ha nagymértékű - keménynek. Teljes, állandó és változó keménységű vizet különböztetünk meg. ... (0 hozzászólások)

Mit tegyek, ha hasvízkóros az aranyhalam?

Gondozás

Ez a betegség nem minden esetben fertőző. Egyes belső szervek (vesék) rendellenes működése okozza. A hal teste láthatóan megnagyobbodik, és a rajta lévő pikkelyek elállnak a testtől.... (0 hozzászólások)

Gondok az akváriummal

Gondozás

Mi a teendő, ha valami nincs rendben az akváriumban? Semmiképpen ne próbálj kellő szakértelem nélkül vegyi anyagokat alkalmazni! Az első lépés, hogy ellenőrzöd, minden rendben van-e a vízzel. ... (0 hozzászólások)

Tengeri akvarisztika: korall

Tengeri fajok

Mi a huszadik század legnagyobb felfedezése a korall zátonyokról? Miközben a válasz számos vita tárgya volt, Svein Fossa és Alf Jacob Nilsen „A modern korallzátony akvárium" című könyv szerzői úgy gondolják, hogy a legnagyobb felfedezés a zooxanthellae és a korall közötti szimbiózis. Ennek a szimbiózisnak a megértése, még ha alap szinten is, nagyon fontos lépés az olyan akvaristáknak, akik korallokat tartanak.... (0 hozzászólások)

Fish sotry: nehezen hihető, mégis igaz!

Édesvízi fajok

A kanadai Round-tó (Saskatchewan) mellett egy férfi arra lett figyelmes, hogy a víz tükrén mintha valaki labdával játszana.... (2 hozzászólások)

Bejelentkezés