Van a halaknak memóriája?

Gondozás

A kínaiak kb. ezer évvel ezelőtt háziasították az aranyhalat. Évszázadok szelektív tenyésztése azóta 125 fajtáját hozta létre. A szóbeszéd azonban azt tartja, hogy egyetlen aranyhal emlékezete sem nyúlik messzebbre néhány másodpercnél. Így minden kör az akváriumban vagy a tóban új élményt jelent, mert a legutóbbira már nem emlékszik. Van a halaknak memóriája? És mi módon deríthetjük ki, hogy van-e egy halnak memóriája? Vagy, ami azt illeti, bármely más állatnak? ... (2 hozzászólások)

Hogyan készítsünk akváriumot?- Megmutatjuk!

Édesvízi fajok

A vállalkozó szellemű ezermester haltartók jobban szeretik a "Csináld magad" módszereket, mert így biztosak lehetnek abban, hogy az igényeiknek megfelelő eszközt, vagy tárgyat készítenek. Ez lehet dekoráció, víztisztító, vagy akár akvárium is. Íme egy lehetőség, hogyan érdemes akváriumot készíteni otthonunkba! ... (0 hozzászólások)

Alkalmi halkaja: nassolni való tippek

Gondozás

Bizonyára mindenki jól tudja, milyen élő eleséget és száraz tápot adhat a halainak, de az már kevéssé ismert, hogy milyen kiegészítő eleségekkel kedveskedhetnek kopoltyús barátaiknak. A változatos étrend-kiegészítőkért nem kell messzire mennünk, elég, ha felpillantunk a spájz polcaira vagy bekukkantunk a hűtőbe. ... (0 hozzászólások)

A halszállítás fortélyai a kényelmes utazáshoz

Gondozás

Elég biztonságos a nejlonzacskó halszállításhoz? Pár egyszerű szabály betartásával halunk komfortosan utazhat. ... (0 hozzászólások)

Táncológarnéla: bizarr állat az akváriumban

Tengeri fajok

A táncológarnéla (rózsagarnéla, Rhynchocinetes spp.) eredeti élőhelyén mindig nagy csoportokban mélyen lévő sziklák hasadékaiban, üregekben él. Ezt akváriumi tartásánál is messzemenően figyelembe kell venni.... (0 hozzászólások)

Hogyan adj levegőt a halaidnak? Szellőztetési tudnivalók az akváriumban

Gondozás

Egyes nézetek szerint jelentősége az oxigén bejuttatás szempontjából mindössze annyi, hogy az akvárium vizét folyamatosan mozgásban tartja... ... (0 hozzászólások)

Az akvárium betelepítése lépésekben

Édesvízi fajok

Kiválasztottuk az akváriumot, megvettük a hátteret és az aljzatot. A leendő halainkat is kiszemeltük magunknak. Most már csak be kell rendeznünk az akváriumot a fogadásukra. ... (6 hozzászólások)

Milyen akváriumi hátteret válasszunk?

Gondozás

A szép akváriumhoz háttér is kell. De milyen? Lehet régi típusú dioráma háttér, poszter vagy élethű és divatos 3D-s. Segítünk a választásban, olvass tovább!... (3 hozzászólások)

Élénk, kötekedő hal a szumátrai díszmárna

Édesvízi fajok

Szumátra, Indonézia és Borneó folyóvizeiben elterjedt. Világosbarna testét négy, sötét, függőleges sáv keresztezi, fekete hátúszójának szegélye vörös.... (18 hozzászólások)

Bejelentkezés