Diszkoszhal az édesvízi akváriumban

Gondozás

A színes diszkoszhalak nagyon népszerűek az édesvízi akváriumokban, de tudnod kell, hogy rengeteg törődést és speciális gondozást igényelnek. Nem könnyű szaporítani őket, de megfelelő körülmények között sikerülhet. ... (1 hozzászólások)

A halak túletetése

Gondozás

Nem is hinnénk, hogy halaink gyakran azért pusztulnak el, mert túletetjük őket. Fontos, hogy tisztában legyünk vele, kedvencünknek mekkora a táplálékigénye, és ne akarjunk egyszerre túl sok ételt beletuszkolni. Kellő odafigyeléssel megelőzhető a baj. ... (0 hozzászólások)

Hogyan kezeljük a díszhalak mechanikai sérüléseit?

Gondozás

A halak az agresszív egyedekkel vívott harcok során, vagy párzási időszakban, valamint az invazív betegségek okozói, paraziták, élősködők által sérülhetnek. ... (0 hozzászólások)

Mitől zavaros az akvárium vize?

Gondozás

Az oszló tetemek és rothadó növények, a felkevert, erjedő talaj, a telítődött szűrő, vagy az akvárium túlnépesedése következtében a vízben elszaporodnak a infuzóriumok. Sajnos sem vízcserével, sem a szokványos vízszűréssel nem segíthetünk a dolgon. ... (1 hozzászólások)

Van a halaknak memóriája?

Gondozás

A kínaiak kb. ezer évvel ezelőtt háziasították az aranyhalat. Évszázadok szelektív tenyésztése azóta 125 fajtáját hozta létre. A szóbeszéd azonban azt tartja, hogy egyetlen aranyhal emlékezete sem nyúlik messzebbre néhány másodpercnél. Így minden kör az akváriumban vagy a tóban új élményt jelent, mert a legutóbbira már nem emlékszik. Van a halaknak memóriája? És mi módon deríthetjük ki, hogy van-e egy halnak memóriája? Vagy, ami azt illeti, bármely más állatnak? ... (2 hozzászólások)

Hogyan készítsünk akváriumot?- Megmutatjuk!

Édesvízi fajok

A vállalkozó szellemű ezermester haltartók jobban szeretik a "Csináld magad" módszereket, mert így biztosak lehetnek abban, hogy az igényeiknek megfelelő eszközt, vagy tárgyat készítenek. Ez lehet dekoráció, víztisztító, vagy akár akvárium is. Íme egy lehetőség, hogyan érdemes akváriumot készíteni otthonunkba! ... (0 hozzászólások)

Alkalmi halkaja: nassolni való tippek

Gondozás

Bizonyára mindenki jól tudja, milyen élő eleséget és száraz tápot adhat a halainak, de az már kevéssé ismert, hogy milyen kiegészítő eleségekkel kedveskedhetnek kopoltyús barátaiknak. A változatos étrend-kiegészítőkért nem kell messzire mennünk, elég, ha felpillantunk a spájz polcaira vagy bekukkantunk a hűtőbe. ... (0 hozzászólások)

Alga-probléma az akváriumban?

Gondozás

Akinek akváriuma van, annak algája is van... Az algák elcsúfíthatják, sőt tönkretehetik az akváriumot. Szerencsére nem kell mindig vegyszereznünk, van néhány trükk, amelyet bevethetünk ellenük.... (0 hozzászólások)

A halszállítás fortélyai a kényelmes utazáshoz

Gondozás

Elég biztonságos a nejlonzacskó halszállításhoz? Pár egyszerű szabály betartásával halunk komfortosan utazhat. ... (0 hozzászólások)

Táncológarnéla: bizarr állat az akváriumban

Tengeri fajok

A táncológarnéla (rózsagarnéla, Rhynchocinetes spp.) eredeti élőhelyén mindig nagy csoportokban mélyen lévő sziklák hasadékaiban, üregekben él. Ezt akváriumi tartásánál is messzemenően figyelembe kell venni.... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés