Alga-probléma az akváriumban?

Gondozás

Akinek akváriuma van, annak algája is van... Az algák elcsúfíthatják, sőt tönkretehetik az akváriumot. Szerencsére nem kell mindig vegyszereznünk, van néhány trükk, amelyet bevethetünk ellenük.... (0 hozzászólások)

A halszállítás fortélyai a kényelmes utazáshoz

Gondozás

Elég biztonságos a nejlonzacskó halszállításhoz? Pár egyszerű szabály betartásával halunk komfortosan utazhat. ... (0 hozzászólások)

Táncológarnéla: bizarr állat az akváriumban

Tengeri fajok

A táncológarnéla (rózsagarnéla, Rhynchocinetes spp.) eredeti élőhelyén mindig nagy csoportokban mélyen lévő sziklák hasadékaiban, üregekben él. Ezt akváriumi tartásánál is messzemenően figyelembe kell venni.... (0 hozzászólások)

Hogyan adj levegőt a halaidnak? Szellőztetési tudnivalók az akváriumban

Gondozás

Egyes nézetek szerint jelentősége az oxigén bejuttatás szempontjából mindössze annyi, hogy az akvárium vizét folyamatosan mozgásban tartja... ... (0 hozzászólások)

Az akvárium betelepítése lépésekben

Édesvízi fajok

Kiválasztottuk az akváriumot, megvettük a hátteret és az aljzatot. A leendő halainkat is kiszemeltük magunknak. Most már csak be kell rendeznünk az akváriumot a fogadásukra. ... (6 hozzászólások)

Milyen akváriumi hátteret válasszunk?

Gondozás

A szép akváriumhoz háttér is kell. De milyen? Lehet régi típusú dioráma háttér, poszter vagy élethű és divatos 3D-s. Segítünk a választásban, olvass tovább!... (3 hozzászólások)

Élénk, kötekedő hal a szumátrai díszmárna

Édesvízi fajok

Szumátra, Indonézia és Borneó folyóvizeiben elterjedt. Világosbarna testét négy, sötét, függőleges sáv keresztezi, fekete hátúszójának szegélye vörös.... (18 hozzászólások)

Bejelentkezés