Félrevezető ösztönök – álvemhesség

Homeopátia kedvenceinknek

A szuka kutyákat (és nőstény macskákat is) sokszor saját ösztöneik vezetik félre. Abban a szilárd hitben ringatják magukat, hogy nemsokára „anyai örömök” elé néznek, végül szüléskor „üresen” maradnak. Az igen gyakran fellépő álvemhességről beszélünk, mellyel sokszor nem tudnak mit kezdeni az állattartók. Mi a teendő ilyen helyzetben?... (0 hozzászólások)

Öregség és elmúlás

Homeopátia kedvenceinknek

Minden élőlénynek itt a Földön törvényszerűen egyszer lejár az ideje. Még ha hirtelen, váratlanul is következik be, akkor is el kell ezt fogadnunk. Szerencsére senki sem ismeri az élőlények elhalálozási időpontját.... (0 hozzászólások)

Állati Halloween: Milyen jelmezt válassz?

Divat

Batmanek és Supermanek kopogtatnak kis kosárkákkal a szomszédoknál "Trick or treat"-et (cukrot vagy botot) kiabálva. Idén a nagyobb siker reményében állatukat is magukkal vihetik, természetesen őket is teljes harci díszben! ... (0 hozzászólások)

Kutya mérgezéseinek tünetei és kezelése

Homeopátia kedvenceinknek

Kisebb mérgezések a táplálék vagy ivóvíz közvetítésével naponta jelentkezhetnek, de ezek talajból, pocsolyákból, stb. is eredhetnek. Az egészséges szervezet azonban megfelelő mechanizmussal rendelkezik ahhoz, hogy kisebb méregmennyiségeket károsodás nélkül közömbösítsen ill. kiválasszon.... (0 hozzászólások)

Tacskóbénulás nemcsak tacskóknál

Homeopátia kedvenceinknek

Porckorongsérv (discus prolapsus, discopathia): ez a drámai állapot „tacskóbénulás” meghatározással vonult be az irodalomba, de természetesen nem csak tacskóknál fordul elő. A juhászkutyák, a bassetek, a beaglek, a pekingi palotakutyák és a máltai selyempincsik is e betegség gyakori áldozatai közé tartoznak, de más fajtáknál is előfordulhat.... (0 hozzászólások)

Kánikulában házikedvenceink is fokozott figyelmet érdemelnek!

Homeopátia kedvenceinknek

A kánikula nem csak az emberek szervezetét viseli meg, házi kedvenceink is fokozott figyelmet érdemelnek. Van, ahol a tűző napon, árnyéktól mentes helyen, láncra verve tartanak kutyát. Az így tartott állatok kis időn belül hőgutát kaphatnak, és el is pusztulhatnak.... (0 hozzászólások)

Kutyasebek, sérülések, zúzódások kezelése

Homeopátia kedvenceinknek

Ebcsont beforr- tartja a mondás. Csak az nem mindegy, hogy mennyi idő alatt, mekkora szenvedés árán, és gyógyultan helyreáll-e az eredeti állapot. Kutya baleseti ellátása: vágott sebek, méhcsípések, zúzódások, mancssérülések.... (0 hozzászólások)

"A szándék mérettetik meg, nem az adomány"

Étel, ital

Sokunknak elszorul a szíve, ha a menhelyes állatokra gondolunk, és szeretnénk valahogy segíteni. Ezt sokféleképpen megtehetjük, de ma már akár úgy is, hogy egyszerűen a megfelelő helyen vesszük meg kedvencünk eledelét.... (0 hozzászólások)

A kutya fülbetegségei

Homeopátia kedvenceinknek

A kutyák pontosabban képesek megkülönböztetni a hangokat, mint mi emberek, sőt még olyan hangokat is érzékelnek, melyeket mi már nem. Lássuk hát, milyen fül problémákkal találkozhatunk a kutyák esetében!... (0 hozzászólások)

A végbélmirigy megbetegedései

Homeopátia kedvenceinknek

Kutyája a fenekét a földön húzva szánkázik? Gyakran nyalogatja, harapdálja a faroktő környékét? Rettentő szagot áraszt? A jelenség hátterében a végbélmirigyek (bűzmirigyek) kóros állapota állhat. Ilyenkor a lehető leggyorsabban kérje állatorvos segítségét!... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés