Léteznek homoszexuális állatok?

Hol nem volt...

A két csodálatos nőstény arapapagáj elutasítja minden hímnemű példány közeledését. Kihalófélben vannak az angliai kék kacsák, mivel a hímek szinte csak az azonos neműekkel párosodnak. A Bonobo majmok nyíltan vállalják biszexualitásukat. Léteznek meleg állatok? ... (0 hozzászólások)

A barátságos oroszlán együtt úszik az emberrel

Hol nem volt...

Mi történik, amikor az afrikai szavanna forró levegőjén eltikkadt zoológus úgy dönt, hogy megmártózik a közeli tóban? Természetesen mellé szegődik egy barátságos oroszlán! ... (0 hozzászólások)

Rózsaszin delfin: a hírnév áldozata?

Hol nem volt...

Flipper után, a rózsaszínű palackorrú delfin akkor lett a világ leghíresebb delfinje, amikor az egyik Louisiana-i tóban rátaláltak. Azóta is ő a fő turistacsalogató attrakció, a tudósok azonban attól félnek, hogy a túlzott hírnév rossz hatással lehet a fajra. ... (0 hozzászólások)

Mitől okos egy állat?

Hol nem volt...

Az átlagos emberi agy 1,25-1,40 kilogramm, ez mintegy 85 milliárd idegsejtnek felel meg. A méhek agya csak egy milligramm, ehhez képest a bálnák agyának súlya átlagosan kilenc kiló. Ezzel arányos az agyban található idegsejtek száma is. Az értelem szempontjából melyik a fontosabb, az agy térfogata vagy a benne található idegsejtek száma? ... (0 hozzászólások)

Survivor pingvinek

Hol nem volt...

A pingvinek különös testalkatú madarak. Szárnyaik csak a vízben evezésre alkalmasak, repülni nem tudnak velük. Napjainkban 17-féle pingvinfajt regisztrálnak. Leginkább Dél-Amerika déli részén és a Déli-sark körüli tengerekben fordulnak elő. Ember feletti erővel képesek küzdeni a fennmaradásukért, de érdemes többet is tudni róluk! ... (0 hozzászólások)

Galapagos, az újévi paradicsom!

Hol nem volt...

Vajon, ha a tengerben egyenesen egy polip violaszínű szemébe nézhetnénk, és láthatnánk, ahogy a tengeri iguanát (különleges gyík) a hullámok mossák, miközben algát falatozik, vagy szemben állhatunk egy nagy, békés öreg teknősbékával- mire gondolnánk? Már szilveszteri utakat is szerveznek a paradicsomi szigetre. Ha nem is megyünk idén, azért nézzük meg, milyen csodálatos! ... (0 hozzászólások)

A grizzlyk parkja - Yosemite Nemzeti Park

Hol nem volt...

Annyi csodálatos szeglete van a világnak, amit feltétlenül meg kell ismernünk! Egyik közülük a Yosemite Nemzeti Park. Hogyan kapta a nevét? Mekkora területen fekszik? Milyen az állatvilága? Lássunk egy kis összefoglalót! ... (0 hozzászólások)

Kutyás idézetek 1.

Hol nem volt...

Leghűségesebb barátaink, a kutyák sok művészt, gondolkodót és tudóst ihlettek meg, és tették őket elkötelezett rajongóikká. A neves gazdik elhíresült aforizmákban emlékeztek meg legjobb barátainkról. ... (0 hozzászólások)

Mikulás az Állatkertben

Hol nem volt...

December 1-től 24-ig minden 14 évesnél fiatalabb gyerek ingyen látogathatja meg a Fővárosi Állat- és Növénykert lakóit, sőt, most szombaton és vasárnap még a Mikulással is találkozhat! ... (0 hozzászólások)

Kik azok a Dinoszauruszok? - Triceratops

Hol nem volt...

Már a nevének jelentése is sokatmondó: Triceratops - ´három szarv arc´. Körülbelül 68–65 millió évvel ezelőtt élt Észak-Amerika területén. A nagy nyakfodorral és szarvakkal rendelkező, négy lábon mozgó, a modern orrszarvúéhoz hasonló testű Triceratops az egyik legkönnyebben felismerhető dinoszaurusz. Sok elképzelés született a Triceratops fejdíszeinek céljait illetően és jelenleg az udvarlás tűnik legvalószínűbbnek. Gondoljunk csak a XVI-XVII. század nyakfodort viselő hős szerelmeseire! Lássuk, mit tudunk még róla! ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés