Lovak kezelése mágnesterápiával

Lóápolás és egészség

Gyenge, pulzáló mágneses mezőket használnak arra, hogy a test különböző élettani folyamatait aktiválják. Ezt a hatást mágneses impulzusokkal érik el, amelyek mágneses erőssége (legmagasabb érzékenységi fokozat mellett is) a Föld mágneses erejétől elmarad.... (0 hozzászólások)

Hogyan tarthatod a lovaidat a téli hónapokban is melegen?

Lóápolás és egészség

A lovak sokkal jobban elviselik a hideget, mint gazdáik. Az ok egyszerű: a lovak meleget leadó testfelülete a testtérfogathoz és testtömeghez viszonyítva a lónál ötödakkora, mint az embernél. De azért nem árt gondoskodnunk a téli védelmükről.... (0 hozzászólások)

Hogyan ápoljuk lovunk patáját?

Lóápolás és egészség

Sokan nem tudják, hogy mennyire egyszerű dolog, mert időről-időre ezen a területen is divathullámok söpörnek végig. A ló patáját is kezelni kell ugyanúgy, ahogy az ember a kezét is bekeni néha. ... (3 hozzászólások)

Lóvakcina féreghajtó pasztával

Lóápolás és egészség

Nincs rondább látvány egy veszetten férges lónál! Hogy a betegségeiket elkerüljük, a lovakat is időről-időre oltani és féregteleníteni kell. ... (6 hozzászólások)

Hogyan ápoljuk a ló patáját?

Lóápolás és egészség

Az a mondás, hogy „nincs pata, nincs ló” aláhúzza, hogy milyen fontos a ló egészsége szempontjából az erős és egészséges pata. A paták gondos ápolásával komoly problémákat előzhetünk meg.... (0 hozzászólások)

Ínszalagszakadás lovaknál

Lóápolás és egészség

A megnyúlt, elszakadt ínszalagok gyakori sérülésnek számítanak, főleg a versenylovak körében. A sikeres felépülés titka az, hogy a problémát időben felfedezzék.... (0 hozzászólások)

A ló testfelépítése: az alátámasztási rendszer

Lóápolás és egészség

Az alátámasztási rendszer a ló egy különleges testrésze, ami megengedi neki, hogy akár álló helyzetben is kipihenje magát.... (0 hozzászólások)

A ló lábsérüléseinek megelőzése

Lóápolás és egészség

A ló lába a legtörékenyebb testrésze, ezért a lótulajdonosok, akár lovasokról, akár gazdákról van szó mindent elkövetnek, hogy a lábsérüléseket megelőzzék.... (0 hozzászólások)

Miért köhög a ló?

Lóápolás és egészség

A lovak, az emberekhez hasonlóan, időnként köhögnek. Ha egy lónál krónikus köhögés jelentkezik, az bizony aggodalomra adhat okot. Ilyenkor szakember segítségével ki kell deríteni, mi állhat a probléma hátterében. ... (0 hozzászólások)

A ló elaltatása - 1. rész

Lóápolás és egészség

Egyes lovaknak (csakúgy, mint egyes embereknek) megadatik, hogy idős korban, álmukban békésen haljanak meg, azért mégis a legtöbb lónak valamilyen okból kifolyólag (súlyos sérülésnek, betegségnek vagy tehetetlenségnek köszönhetően) az lesz a sorsa, hogy el kell altatni őket. ... (0 hozzászólások)

Bejelentkezés